De 5 fijnste vuurplaatsen, vuurkorven en vuurschalen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 5 fijnste vuurplaatsen, vuurkorven en vuurschalen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
diverse vuurkorven en buitenhaarden van kunsteboer Industrieel
Loading admin actions …

Het voorjaar is aangebroken en dat betekent warmere dagen met meer zonlicht. Niets is echter zo verraderlijk als de voorjaarsnacht, voorst aan de grond is bijvoorbeeld goed mogelijk en geen ongewoon verschijnsel. Om een gezellige avond met vrienden en of familie tot de late uurtjes voort te zetten zonder koud te worden kan men denken aan het aanschaffen van een vuurplaats of een vuurkorf. Niet alleen zorgen deze voor de nodige warmte, het knisperende en brandende hout zorgt tevens voor een prachtige sfeer. Hieronder hebben we vijf verschillende vuurkorven, vuurplaatsen en barbecues op een rijtje gezet. Voor elk wat wils dus. 

Vuurschalen

Vuurschalen van SfeertjeMaken.nl Industrieel
SfeertjeMaken.nl

Vuurschalen

SfeertjeMaken.nl

Sfeertjemaken is gespecialiseerd in sfeerverhogende producten en artikelen voor in huis of in de tuin. De producten die zij aanbieden variëren in prijs en kwaliteit. Van voordelige, robuuste producten tot designartikelen van de hoogste kwaliteit. Zij bieden onder andere vuurschalen aan, waarvan we er hier een aantal op de foto kunnen zien. Met deze vuurschalen haalt u op een eenvoudige manier sfeer en warmte in huis. Door de dichte bodem valt er geen as op de grond, waardoor u patio, tuin, terras of dakterras schoon en netjes blijft. 

Kunsteboer

expantiekorf van kunsteboer Industrieel
kunsteboer

expantiekorf

kunsteboer

De Kunsteboer is misschien wel een vreemde eend in de bijt. William Van de Velde, het creatieve brein achter Kunsteboer, maakt toegepast en autonoom werk. Van kasten en wijnrekken, tot sedumhouders, schalen en barbecues. Hij noemt zichzelf echter bewust geen kunstenaar, maar kunsteboer, hij gaat naar eigen zeggen de boer op en brengt zijn werk onder de mensen. Op de foto zien we een van zijn vuurkachels in actie. In zijn collectie van vuurkorven en -kachels vinden we bijzondere ontwerpen met namen zoals hotpants, dinokachel en slakkekachel. De stalen figuratieve ontwerpen zijn gemaakt van verweerde voorwerpen die hij al reizend verzamelt. Bij zijn ontwerpen speelt het functionele aspect een grote rol, de creaties moeten niet alleen bijzonder en uniek zijn, maar ook ergens voor dienen. 

Trendy

Vuurschaal Trendy: modern  door Barbecook, Modern
Barbecook

Vuurschaal Trendy

Barbecook

Het Belgische Barbecook werd in 1985 opgericht en is gespecialiseerd in barbecues. De experts van Barbecook hebben een missie: inspelen op innovatie. Op deze manier proberen ze het barbecueën leuker, gemakkelijker en eenvoudiger te maken. Ze bedachten onder andere het befaamde QuickStart-systeem voor houtskoolbarbecues. Een systeem waarmee met behulp van wat krantenknipsels en een lucifer binnen vijftien minuten al gegrild kan worden. Op de foto zien we een van hun vuurschalen. Dit model, de Trendy, bestaat uit gelakt staal en kent een diameter van ongeveer zestig centimeter. Genoeg om er met het hele gezin van te genieten!

Fältovn buitenkachel

Fältovn buitenkachel van Harrie Leenders Scandinavisch
Harrie Leenders

Fältovn buitenkachel

Harrie Leenders

Harrie en Margriet Leenders openden al in 1979 hun kachelfabriek met de naam Harrie Leenders Haardkachels. Dat deden zij om een simpele maar pure reden: ze houden van vuur. Een houtvuurtje in de buitenlucht, in de bossen, de bergen, of aan de rand van het water. En geef ze eens ongelijk! Bij Harrie Leenders staat het vuur centraal, dat heeft geresulteerd in haarden met zuivere vormen. Op de foto zien we daar een goed voorbeeld van, hier staat de Fältovn buitenkachel afgebeeld. De Fältovn straalt niet alleen warmte en sfeer uit, ook kan hij gebruikt worden als kooktoestel. De buitenkachel kan op inventieve manier gedemonteerd worden waardoor hij zeer draagbaar en mobiel is. Voor deze kachel werd tevens een handige draagtas van canvas en leer ontworpen, die apart verkrijgbaar is.

Vuurtafel

Happy Cocooning vuurtafel rechthoek zwart van Vuurkorfwinkel.nl Landelijk
Vuurkorfwinkel.nl

Happy Cocooning vuurtafel rechthoek zwart

Vuurkorfwinkel.nl

De dames en heren van Vuurkorfwinkel.nl zijn gespecialiseerd in vuurkorven en kennen een enorm assortiment aan tuinhaarden, vuurschalen, vuurtafels, terrasverwarming en accessoires. Een uniek assortiment dat varieert van kleine, degelijke vuurschalen tot luxueuze vuurtafels – zoals we bijvoorbeeld hier op de foto kunnen zien. Deze vuurtafel, de Cocoon is voorzien van een ingebouwde gashaard. Door de meegeleverde houtblokken en lavastenen lijkt het net of het vuur op hout is gestookt. Deze tafel biedt de voordelen van vuur aan, sfeer en warmte, zonder dat u met de ongemakken zit, zoals bijvoorbeeld rook of rondspringende vonken. De tafel is bestand tegen extreme warmte en kou en kan zelfs in de winter buiten blijven staan. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!