Van bruggen tot modulaire kasten, de ontwerpen van Meubelmakerij Luitjens | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van bruggen tot modulaire kasten, de ontwerpen van Meubelmakerij Luitjens

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Kwartkuub: modern  door Meubelmakerij Luitjens, Modern
Loading admin actions …

Meubelmakerij Luitjens is gevestigd in het Overijsselse plaatsje Lettele, en ontwerpt en vervaardigt bijzondere meubelstukken. In de meeste van haar ontwerpen vinden we verrassende elementen terug, soms zit hem dat in de materiaalkeuze, soms in de kleur en weer andere keren speelt zij met de gebruiksmogelijkheden. Het gebruik van eerlijke materialen, het streven naar kwaliteit en het toepassen van vakmanschap zijn enkele van haar uitgangspunten. 

Modulaire kast I

kwartkuub zwart-wit: modern  door Meubelmakerij Luitjens, Modern
Meubelmakerij Luitjens

kwartkuub zwart-wit

Meubelmakerij Luitjens

Het verdient aanbeveling om het profiel van Meubelmakerij Luitjens eens door te nemen, daar vindt u namelijk nog veel meer foto's van haar meubels en ontwerpen. Een daarvan is bijvoorbeeld deze modulaire kast, die ook als kinderspeelmeubel beschikbaar is. De losse elementen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om er op te zitten, of om een tafel te vormen. Ze kunnen daarna weer gerangschikt worden tot opbergkast. 

Modulaire kast II

kwartkuub zwart-wit: modern  door Meubelmakerij Luitjens, Modern
Meubelmakerij Luitjens

kwartkuub zwart-wit

Meubelmakerij Luitjens

De verschillende onderdelen worden met behulp van magneten aan elkaar geklikt. Het hout bestaat uit een basis van Europees berkentriplex en een toplaag van HPL (High Pressure Laminate), op een milieuvriendelijke en duurzame manier op elkaar gelijmd. De modulen zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten en komen in verschillende kleur- en dessinmogelijkheden voor, daarom valt er voor elke interieur wel een geschikte variant uit te kiezen. 

Robuust eiken bed

Op de foto zien we grote dikke eikenstammen terug. Lokaal gekapt en een aantal jaar op een natuurlijke manier gedroogd. Van deze kolossen wist Luitjens een prachtig robuust bed te construeren. 

Robuust eiken bed II

Het matras rust op een frame van dikke eiken balken die op maat gezaagd en geschaafd zijn. De grillige vorm van het eikenhout werd behouden door de stammen handmatig te bewerken, ze werden daarvoor eerst gedisseld en vervolgens met de spookschaaf nageschaafd. Door dit procedé, en het feit dat elke stam anders is, is elk bed uniek. Een deel van de constructie bestaat uit ouderwetse pen-gat verbindingen. Op de foto kunnen we het resultaat zien: een uniek bed met een prachtige rustieke en natuurlijke uitstraling. 

Van boom tot…

In het parkbos van landgoed de Kranenkamp liggen twee zogenaamde knuppelbruggen, Luitjens werd door Stichting IJssellandschap gevraagd om de leuningen van deze bruggen te maken. De bruggen werden ontworpen door architect Theo Wit. Voor de leuningen werd gebruik gemaakt van acacia verkregen uit de bossen van het IJssellandschap. Op de foto hierboven zien we zo'n partij hout liggen. 

Brug

Als eerste werden de staanders voor de brugleuning onder de juiste hoek geplaatst en aan de ligger onder het brugdek vastgemaakt. Daarna werden de delen voor de leuning geselecteerd en aan de staanders bevestigd. Door de grillige en bijzondere vormen van het acacia-hout was dit een ware puzzel. Ten slotte werden de vlakken ingevuld. Het geheel straalt een ambachtelijke en natuurlijke sfeer uit die perfect past in een landschap zoals deze. 

Neemt u ook eens een kijkje in ons magazine, daar vindt u nog veel meer artikelen over bijzondere ontwerpen en designs.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!