Wonen in een architectonisch kunstwerk | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in een architectonisch kunstwerk

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa van Lipzig Venlo Moderne huizen van Loxodrome design&innovation Modern
Loading admin actions …

Architectuur mag zonder enige twijfel een vorm van kunst genoemd worden. Maar laten we eerlijk zijn: het ene huis ziet er meer als een kunstwerk uit dan het andere. Het project dat in dit Ideabook besproken gaat worden is zonder enige twijfel een uniek stukje kunst. De architecten van Loxodrome design & innovation hebben een hele bijzondere en ruime woning gecreëerd in dit project. Dit project moest ook aan een aantal voorwaarden voldoen om op deze plek gebouwd te mogen worden. De woning moest namelijk smal en diep zijn, bestaan uit een enkelvoudig volume, een opgetild begane grondniveau hebben, een overdekte buitenruimte hebben en uiteraard een dak. Tevens diende de woning te worden gebouwd met natuurlijke materialen. Aan al die voorwaarden is voldaan en zodoende is deze prachtige woning aan de rand van Venlo tot stand gekomen.

Mengeling van bouwstijlen

Een blik op de zijkant van dit huis laat zien wat voor mengeling van bouwstijlen en bouwmaterialen hier heeft plaatsgevonden. De natuurstenen en houten materialen geven een natuurlijke uitstraling, maar het vele glas en de bijzondere vormen zorgen voor een heel gevarieerd beeld. Een organische bouwstijl met moderne elementen omschrijft deze bouwstijl misschien wel het beste. Ondanks de vele ramen blijft de vraag wat er nou precies allemaal binnen in het huis te vinden is. Daardoor heeft de woning ook iets mysterieus.

Bijzondere verschijning

Een blik op voorgevel laat ons wederom zien wat voor bijzondere verschijning dit huis is. En aan de hierboven geschetste voorwaarden is dan ook zeker voldaan. Kijk maar naar het bijzondere gebruik van natuursteen in de gevel en de verhoogde begane grond. De overdekte buitenruimte is onder het begane grondniveau geplaatst en biedt toegang tot een mooi souterrain. Heel bijzonder is ook de hoge naaldboom direct naast het huis die door middel van een metalen constructie ‘verankerd’ is aan het huis.

Plaatje in het donker

Pas als het donker begint te worden laat het innerlijk van het huis iets meer van zichzelf zien. De verlichting aan de zijkant van de ramen helpt daar ook zeker aan mee. Ook binnen in het huis zien we die bijzondere mengeling van hout en beton. Met de ramen is ook iets bijzonders aan de hand: ze zitten er dan wel, maar eigenlijk is dat een noodzakelijk kwaad omdat het anders in het huis te koud zou worden. Als het ontwerp zelf besluiten zou kunnen nemen dan was het glas vast achterwege gebleven!

Dubbele trap

In grotere huizen zie je wel vaker een dubbele trap. Twee verschillende trappen naar een bordes of naar een hoger gelegen verdieping die in het midden weer bij elkaar komen. De situatie die we op deze foto zien geeft echter een heel andere dynamiek aan een dubbele trap. In feite is het één trap die door een glaswand in tweeën verdeeld wordt. De twee delen van de trap hebben overigens een totaal verschillende functie: de buitentrap biedt toegang tot een patioachtige buitenruimte terwijl de binnentrap naar hoger gelegen verdiepingen voert. Natuursteen zien we hier trouwens ook, alleen dan als vloer en als bekleding van de trap uitgevoerd. De glazen wand voor de trap is uitgevoerd als schuifpui en verschaft toegang tot de tuin en het terras.

Lichte woonkamer

De woonkamer zien we hier nog niet in volle glorie, maar de foto laat wel goed zien hoeveel mogelijkheden de ruimte biedt. Een strak vormgegeven open haard kan het warme en stralende middelpunt van deze ruimte worden. En ook hier is weer een mooie grote schuifpui aangebracht die de toegang vormt naar het balkon. Mogelijkheden zijn er hier genoeg om van de ruimte een schitterende woonkamer te maken.

Loxodrome design & innovation heeft een bijzondere huis weten te ontwerpen. Maar er zijn uiteraard meer architecten die met zo’n kunstzinnige inslag bezig zijn geweest. Je vindt daar hier een prachtig ander voorbeeld van.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!