Rust en reinheid: voor een speels ingerichte kinderkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rust en reinheid: voor een speels ingerichte kinderkamer

Stoa. Stoa.
Kinderkamer Moderne kinderkamers van Alewaters & Zonen Modern
Loading admin actions …

Als de kinderen klein zijn hebben ze veel speelruimte nodig. Deze ruimte moet voldoen aan alle moderne eisen, een rustige inrichting hebben, zodat de slaap goed gevat kan worden in de avond, prikkelend zijn, zodat de fantasie ontwikkeld wordt en hygiënisch zijn, zodat de kinderen gezond blijven. Dit alles heeft  Alewaters & Zonen overwogen toen ze deze kinderkamer inrichtte. Vandaag willen we je bekend maken met hun werk en stijl. Gewoon om je te inspireren! Kijk met ons mee naar deze mooie voorbeelden. Dit ontwerp is echt een speels ingerichte kinderkamer vol rust en reinheid!

Minimalisme

​Witte matlak Moderne kinderkamers van Alewaters & Zonen Modern
Alewaters & Zonen

​Witte matlak

Alewaters & Zonen

Er is geen stijl zo ordelijk en rustgevend als de minimalistische stijl. Door de vele gladde oppervlakten zijn meubels in deze ontwerpstijl eenvoudig schoon te houden, wat de hygiëne in de kamer natuurlijk ten goede komt. Deze schitterende wandkasten zijn toch wel het toppunt van deze stijl en bieden naast een schone aanblik ook een behoorlijk opbergruimte, waardoor de leefruimte vergroot of bespaard wordt. Een prachtig ontwerp van Alewaters & Zonen, wiens ontwerpen uitblinken door hun esthetische en praktische vormgeving. De inrichting van de kamer als geheel is ook minimalistisch te noemen, hoewel er natuurlijk ook elementen in te vinden zijn met wat meer franje en kleur, zoals het leuke speelgoed voor de kinderen. Kortom, het minimalisme zorgt voor de rust, terwijl het speelgoed en de prullaria voor de nodige speelsheid in de ruimte zorgen. Waar het omgaat is dat de minimalistische basisinrichting de juiste setting biedt waarbinnen fleurige,  weelderige meubels en prullaria een plek hebben. 

Verzonken grepen

Bij een minimalistische kast past een verzonken handgreep. De keuze voor deze vormgeving maakt dat het meubel en de algemene inrichting van de kamer als geheel aan ons verschijnen; uitstekende grepen hadden die eenheid verstoor. Echt een geslaagd design!

Leren werken

Als kinderen jong zijn is het goed om ze al vroeg te leren dat werken heel leuk kan zijn, als je doet waar je van houdt. Spelenderwijs maken kinderen in deze kamer kennis met activiteit als thuiswerken, of het concept van het thuiskantoor. Natuurlijk leren ze dat op school ook, maar het huiswerk valt juist onder thuiswerken, waarvoor weer een geschikte plek nodig is. Dit strakke moderne bureau is er in ieder geval meer dan geschikt voor. Ook hier zien we een minimalistische inrichting die de basis vormt voor persoonlijke accessoires en prullaria met meer kleur en weelderige vormen. Zo is er een goede balans!

Eigen bed

Met het verstrijken van de jaren krijgen kinderen steeds een andere slaapplek, een nieuw bed voor een nieuwe leeftijd. Dit schattige bed hoort echt bij een meisjeskamer – vaak associëren we roze toch nog met zo'n kamer. Let op de wanden die egaal en monochroom zijn, en op de houten vloer waarop het rijkversierde kleed ligt. Wat dacht je van het stripfiguur dat 's nachts de wacht houdt? Deze kamer heeft een goede visuele balans, echt een stijlkenmerk van Alewaters & Zonen. De vloer is eenvoudig te reinigingen, dat is geen overbodige luxe voor een kinderkamer. Even kort dweilen en alles blinkt als nooit te voren.

Tot zover de rust en reinheid in een speels ingerichte kinderkamer. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe kinderkamer. Wees creatief en laat bijvoorbeeld je kind meedenken, dat is erg leuk en je komt op verrassende nieuwe ideeën! 

Jan Jacobs is een Nederlandse designer met een passie voor design, bekijk hier zijn mooie werk!

Ooit wel eens een wandelende tak gezien waar je spullen in op kon bergen? Hier zie je ze! 

De professionals die je hier vindt maken uniek design voor thuis!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!