Eigentijdse studeer- en werkruimtes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eigentijdse studeer- en werkruimtes

Stoa. Stoa.
Familiehuis, Amsterdam Zuid Eclectische studeerkamer van Binnenvorm Eclectisch
Loading admin actions …

Steeds vaker werken we thuis, of we nu werken als freelancer of met een vast contract binnen een bedrijf of instelling, een studeerkamer is tegenwoordige een vereiste. Een goede inrichting van deze kamer is natuurlijk belangrijk, want deze heeft invloed op je humeur en de wijze waarop je in de kamer werkt. Vandaag willen we je inspireren bij het inrichting van je eigentijdse studeerkamer, zodat je deze eenvoudig en efficiënt kunt inrichten. We hebben een aantal mooie ontwerpen voor je op een rijtje gezet! Kijk met ons mee. 

Zolderkamer

De grote schrijvers en schilders van de negentiende eeuw worden steevast gepresenteerd als ploeteraars die in afzondering op zolderkamers hun meesterwerken maakten. Natuurlijk is de werkelijkheid een stuk complexer, ze waren juist echte netwerkers, die zich door vakgenoten lieten inspireren. Het is een mooi romantisch idee dat de schrijvers of schilders zich afzonderden om zich in stilte aan de kunst te wijden. Er zit echter ook een kern van waarheid in dit idee, want rust en stilte is vaak nodig om je ideeën uit te werken, een ruimte met een goede sfeer is daarbij essentieel. De studeerkamer die we hier zien past helemaal in dit plaatje en is sfeervol ingericht door Blok Kats van Veen Architecten. Deze ruimte heeft een Spartaanse of industriële inrichting met een minimalistische vormgeving, waardoor niets in de ruimte je van je werk afleidt. Het is echt een ruimte waarin jij je volledig op je werk kunt storten. Let ook even op de prachtige lichtval en het mooie uitzicht. Grandioos!

Creatief

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten Minimalistische studeerkamer van Nimeto Utrecht Minimalistisch
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

In deze creatieve studeerkamer zien we de modeontwerpers van de toekomst werken. De prikkelende omgeving zorgt voor de juiste mood om vrij te kunnen denken en fantaseren. Deze industriële inrichting is helemaal van deze tijd en oogt eclectisch. Dat het om een eigentijds en jong concept gaat is niet verwonderlijk, want deze inrichting is tot stand gekomen door Nimeto Utrecht, een collectief van net afgestudeerde ontwerpers die de vormgeving van de toekomst gaan bepalen. In deze studeerkamer zit je nooit om inspiratie verlegen, of je nu een schrijver, schilder of een ontwerper bent. 

Alleen de essentie telt

Vele mensen hebben een rustige overzichtelijke ruimte nodig om in opperste concentratie te kunnen werken. Een rommelige studeerkamer leidt hen af van het werk en schept chaos in hun hoofd. Voor deze mensen is een studeerkamer met minimalistische inrichting de juiste oplossing. Naast praktisch is de kamer ook erg esthetisch, dit laatste schept een goed humeur, waardoor het gemoed ontspant. Een ontspannen geest is een creatieve geest, dus een puristische inrichting van je studeerkamer is geen overbodige luxe. Geheel in overeenstemming met de inrichting van de kamer, is het minimalistisch vormgegeven bureau, dat strak en functioneel oogt. Natuurlijk is er aandacht besteed aan voldoende daglicht, de grote ramen schenken je een prachtig uitzicht en zorgen voor de ruimtelijkheid in dit vertrek. Lab32 Architecten wist een schitterende helderheid te bereiken in deze studeerkamer, waardoor het zalig is om hier in te werken.

Vele stijlen

Familiehuis, Amsterdam Zuid Eclectische studeerkamer van Binnenvorm Eclectisch
Binnenvorm

Familiehuis, Amsterdam Zuid

Binnenvorm

Binnenvorm paste in dit interieur een creatieve combinatie van verschillende stijlen toe, die samen een eclectisch geheel vormen. Het minimalistische, Scandinavisch aandoende bureau is een geschikt meubel om aan te werken: voldoende ruimte en gemak! Kijk ook even naar de prachtige kunst aan de muur, de lichtval door schitterende ramen en deuren, het ruwe kleed, de kroonluchter en de zuivere, witte wanden. De conceptueel aantrekkelijke bureaulamp maakt deze studeerkamer tot een eigentijdse en prikkelde ruimte, waarin je graag zit te werken.

Tot zover de eigentijdse studeerkamers. We wensen je veel inspiratie en plezier met je nieuwe interieur. Blijf ons volgen dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends! 

Kun je wel wat inspirerende ideeën voor de badkamer gebruiken? Kijk hier voor de voorbeelden!

Deze professionals creëren de mooiste ontwerpen! 

Zie hier vele goede voorjaarsideeën!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!