Transparante wanden: licht en helder | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Transparante wanden: licht en helder

Stoa. Stoa.
Villa Veth Moderne ramen & deuren van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

Het daglicht is de beste lichtbron die we hebben. Een huis zonder daglicht voelt ongemakkelijk en beklemmend aan. Vroeger werd er nauwelijks aandacht besteed aan het daglicht in huis, de huizen hadden maar kleine raampjes en voor de verlichting binnen waren de mensen vooral afhankelijk van kaarsen en olielampen. Gelukkig is er in de afgelopen eeuwen veel veranderd en zijn de architecten het belang van daglicht in gaan zien. Die ontwikkeling lijkt alsmaar door te gaan, zodat er zelfs complete wanden en gebouwen gebouwd werden die voor een groot deel uit glas bestaan. Vandaag gaan we een aantal mooi voorbeelden van deze transparante wanden laten zien, gewoon om je te inspireren. Misschien laat je binnenkort wel een huis bouwen en zoek je inspiratie, of er staat misschien een verbouwing in de planning? Kijk met ons mee naar deze heldere voorbeelden van fraaie wanden die je daglicht in overvloed geven, en daarbij een prachtig uitzicht!

Connectie binnen en buiten

Iedereen is gebaat bij een comfortabele en lichte woning. Een transparante wand is hierbij een belangrijke factor, want deze maakt het mogelijk dat het daglicht in overvloed naar binnenstroomt. Daarnaast heb je met zo'n wand ook een schitterend uitzicht over de omgeving. Op de afbeelding zie je een prachtig voorbeeld van een transparante wand die de sfeer in het interieur sterk bepaald. Het groen rond het huis is vanuit de luie stoel prachtig te zien, alle seizoenen trekken aan je zicht voorbij, telkens in het comfort van je eigen huis. De strakke vormgeving van de transparante wand, alsmede zijn gebogen lijn, maakt het uitzicht nog mooier en creëert een bijzondere sfeer in het interieur. Let ook even op de metallic pilaar buiten en de betonnen vloer die van binnen naar buiten doorloopt, zo wordt er echt een bijzondere visuele connectie tussen binnen en buiten gecreëerd. Het ontwerp is vakkundig ontworpen door 123DV Moderne Villa's!

Open en gesloten

los van bestaande bouw Moderne ramen & deuren van 3d Visie architecten Modern
3d Visie architecten

los van bestaande bouw

3d Visie architecten

Deze woning speelt met de open en gesloten vlakken in de wanden van het huis. Zo ontstaat er een dynamisch spel dat de sfeer in de woning in belangrijke mate bepaald. We kijken vanuit dit punt dwars door de woning heen, zodat we goed kunnen zien hoe open en transparant deze is. De transparante wanden geven je het gevoel dat je in contact staat met de omgeving en de natuur rondom het huis, dit zorgt natuurlijk voor een rustgevende ambiance in dit moderne designhuis, dat van top tot teen ontworpen is door 3D Visie Architecten.

Huis met meerdere generaties

In dit huis wonen meerdere generatie van dezelfde familie en dit geeft de transparante wand een symbolische lading, want ondanks het verschil tussen de generaties zijn er toch vaak overeenkomsten die een open communicatie tussen hen mogelijk maken. De transparante wand die we hier zien brengt een scheiding aan tussen binnen en buiten, maar laat deze twee toch op een visuele wijze in elkaar overlopen. De glazenwand oogt natuurlijk erg modern en functioneel, maar door het warme hout krijgt hij toch ook een meer huiselijke uitstraling. In het interieur achter de wand kun je genieten van de vallen de sneeuw en de warmte van je thuis. 

Modern en licht

De moderne vormgeving die we hier in het interieur aantreffen, straalt een zekere rust uit. Dat is één van de eigenschappen die we vaak aan deze minimalistische stijl toedichten. De meubels en decoratie in deze kamer passen perfect bij de monochrome witte wand die een hemels wit decor vormt. De zwarte kozijnen steken er mooi bij af, terwijl deze zelf de lijst vormen om het steeds veranderde kunstwerk van de natuur. Deze transparante wand zorgt voor een heerlijke helderheid die goed overeenstemt met de sfeer in het interieur. Het vertrek is bijzonder geschikt om te genieten van de ontluikende lentemorgen, of de vallende sneeuw in de winter. Deze ruimte heeft zogezegd een meditatieve ambiance, waarin je kunt lezen, schrijven, rustig dagdromen, na kunt denken of even een dutje doen.

Tot zover deze voorbeelden van de transparante wanden. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe interieur. Blijf ons volgen voor het nieuwste design! 

Zoek je een leuke inrichting voor je jacht of boot? Kijk hier naar de voorbeelden!

Sep Blauwdruk Architecten creëren prachtige gebouwen. Bezoek hun profiel

Een oude fabriek wordt een moderne woning! Kijk mee naar het verbluffende resultaat!

Is jouw interieur toe aan een update? Wat zijn je plannen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!