Natuurlijk en functioneel: tegenstellingen die mooi zijn | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Natuurlijk en functioneel: tegenstellingen die mooi zijn

Stoa. Stoa.
DanKuchen keukenimpressies Moderne keukens van DanKüchen Studio Hengelo Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we je inspireren met enkele voorbeelden, tegenstellingen die een bijzondere visuele zeggingskracht hebben! Sinds eeuwen zijn tegenstellingen in de wereld gebruikt om design, kunst en denksystemen vorm te geven. Ook in de hedendaagse ontwerpcultuur zien we veel tegenstellingen gebruikt worden. Een tegenstelling druk enerzijds een verschil uit, maar tegelijkertijd ook een evenwicht. Het is nu juist dat evenwicht wat we zoeken. Hieronder hebben we een aantal interieurs voor je op een rijtje gezet, die een natuurlijk vormgeving combineren met een functionele. Dit zijn de tegenstellingen die we tegenwoordig erg mooi vinden. Kijk daarom met ons mee en laat je inspireren!

Natuur en functioneel

Cocomosaic | Wooden Bark Large Moderne woonkamers van Nature at home Modern
Nature at home

Cocomosaic | Wooden Bark Large

Nature at home

In dit interieur zien we een prachtig voorbeeld van de tegenstelling die we vaak in het hedendaagse design tegenkomen, namelijk natuurlijk versus kunstmatig. De wand heeft een natuurlijke visuele vibe en oogt zeer levendig, organisch zou je kunnen zeggen, hierdoor ziet hij er niet erg gestructureerd uit. Dit in tegenstelling tot de minimalistische, functioneel ogende bank, die is juist het toppunt van orde. Dit laatste geldt ook voor de twee hanglampen, een vorm die we ook steeds vaker tegenkomen. Het kleed op de grond houdt het midden tussen orde en willekeur. Ook qua kleur verschilt de wand met de strakke bank en verlichting. Een mooi contrast dat je interieur direct een creatieve of conceptuele boost geeft.

Zwembad en poolhouse

We komen de tuin in lopen en zijn bijzonder verrast door de schitterende minimalistische vormgeving van het zwembad en het poolhouse. Dit is echt een plek waar je in de zomer wilt genieten van de heerlijke middagen en avonden met familie en vrienden. De ligging van het zwembad en poolhouse is al even bijzonder, want ze worden omringt door een weelderige natuur. Natuurlijk is alles in deze tuin aangelegd, maar het contrast is er niet minder om. De bomen achter het poolhouse steken namelijk prachtig af bij de moderne functioneel ogende bouwsels. Het water vormt de verbindende factor tussen bouwsel en natuur, tussen alle strakke vormgeving is dit een dynamisch gegeven.

Natuur in huis

DanKuchen keukenimpressies Moderne keukens van DanKüchen Studio Hengelo Modern
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

De levende natuur in huis halen is vaak een goede investering in de sfeer bij je thuis. In deze keuken is dit principe op een zeer bijzondere wijze uitgewerkt, de boom staat in een speciale nis achter de gootsteen, waardoor er een intieme en natuurlijke sfeer in deze functionele moderne keuken ontstaat. Het is zo'n keuken waarin het je aan niets ontbreekt, hoogwaardige materialen, voldoende werkruimte, de nieuwste keukenapparatuur en een lichte sfeer. 

Tot zover deze prachtige contrastrijke interieurs! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zit je verlegen om ideeën voor je nieuwe badkamer? Kijk dan eens naar deze prachtige voorbeelden!  

Ga je nu eindelijk je droomserre realiseren? Kijk dan voor de inspiratie op het profiel van Vale Garden Houses!

Zoek je een subtiele keukenvloer? Hier vind je de 5 meest interessante voorbeelden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!