Huizenjachtvondst: update van een jarendertigwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huizenjachtvondst: update van een jarendertigwoning

Stoa. Stoa.
uitbreiding woonhuis Moderne eetkamers van JMW architecten Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we weer op huizenjacht. Ditmaal zijn de jarendertigwoningen ons geliefde prooi. De charme en excellente woonsfeer die we vaak treffen in dergelijk huizen is verrukkelijk. Geen wonder dat zoveel mensen weglopen met een jarendertigwoning. De woning die we vandaag bekijken is helemaal up-to-date gemaakt, als het ware geopend en uitgebreid, waardoor er veel daglicht naar binnen kan stromen en er daarbij een sterke visuele connectie tussen binnen en buiten gelegd wordt. Hoe dit in de praktijk werkt laten we je hieronder aan je zien. Het is een huis dat je veel inspiratie geeft bij de uitwerking van je eigen huisontwerp. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons mee en pik de leukste ideeën mee! Be inspired!

Heldere lucht, transparante gevel

uitbreiding woonhuis Moderne eetkamers van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

De stijl van de jaren dertig is weer helemaal terug. Tegenwoordig zien we veel nieuwbouw in deze stijl, waarschijnlijk komt dit door de nostalgie die uit deze stroming in de architectuur spreekt. Toch is de oude jarendertigarchitectuur juist door zijn relatieve gedateerdheid een beetje spannender, hoewel er toch wel wat haken en ogen aan zo´n woning zitten. De ruimte is vaak minder in vergelijking met de nieuwe varianten en ook qua openheid en transparantie laat dit type woning dikwijls te wensen over. Daarom kozen de bewoners van deze jarendertigwoning ervoor om een apart volume aan hun huis te laten bouwen waarin gegeten en gerecreëerd kan worden. Wat op deze foto vooral direct opvalt zijn de immense raampartijen die het daglicht als een vloedgolf de ruimte in laten spoelen. Vergelijk dat maar eens met de oude jarendertigarchitectuur… .

Verbinding

uitbreiding woonhuis Moderne serres van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

De nieuwbouw is volledig aangesloten bij de oude architectuur. Deze heeft echter een autonoom bestaan waardoor er in feite twee werelden (die van de jarendertigarchitectuur en de contemporaine) naast elkaar bestaan. Het gezin heeft drie kinderen en had daarom sterk de behoefte aan een uitbreiding van de begane grond. Met dit ontwerp is deze woonwens in vervulling gegaan. We zien een aaneenschakeling van ruimten die speciaal voor het gezinsleven zijn ontworpen. Er is een tuin-/ eetkamer gerealiseerd die een vloeiende beweging maakt en in de tussentijd een sfeervolle patio vormt die zich tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de woning bevindt.

Ander perspectief

uitbreiding woonhuis Moderne ramen & deuren van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Een uitbouw als deze is veel meer dan een uitbreiding van de begane grond, ze geeft een totaal ander perfectief aan het fenomeen van de jarendertigwoning. We kijken nu vanuit het oude gedeelte van de woning op de buitenruimte en de nieuwe architectuur van de uitbouw. De heldere wanden, het plafond en de betonvloer geven de ruimte een ietwat industriële look, terwijl het grind buiten een minimalistische vibe heeft. Let ook op de intens zwarte kozijnen; ze lijken de lijst rondom een levend kunstwerk te vormen.

Geometrie

uitbreiding woonhuis Moderne ramen & deuren van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Een belangrijke invloed op het design van de transparante wanden is deze glazen kubus. Zo wordt een  geometrische esthetiek bedreven die goed samenvalt met de basic looks van de binnenruimte. Het grind buiten resoneert hier sterk mee. De zwarte kozijnen vormen de duidelijke structuur van de kubus die wel uit licht gevormd lijkt. Binnen en buiten versmelten hier en laten het concept van transparantie uitkristalliseren. Omdat de patio bijzonder populair is zijn er expert die zich hier op toegelegd hebben. Klik hier om hun ideeën te raadplegen.

Sofa

uitbreiding woonhuis Moderne woonkamers van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Als er één meubelstuk is waar je na een dag noeste arbeid op kunt uitrusten dan is het wel de sofa. In deze open woonkamer is het wat dat betreft niet anders. Let even op het comfortabele voetenbankje: je krijgt spontaan zin om even te chillen. Aan weerszijden van de uitbouw zien we prachtige buitenruimtes door de ramen die vanaf de vloer tot aan het plafond reiken. Je komt in deze ingetogen ruimte vol natuurlijk licht helemaal tot jezelf. Op de achtergrond zien we een sfeervolle, authentieke boekenkast van Scandinavische snit, daarin vind je het ideale gezelschap voor een ontspannen middag, daarmee we bedoelen natuurlijk je favoriete boeken! In een ruimte als deze komt de lezer tot rust (niet lezers overigens ook).

Stadstuin

uitbreiding woonhuis Moderne huizen van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

We zagen net al even de bijzondere patio die gevormd wordt door de nieuwe uitbouw van de woning. Maar aan de andere kant van deze nieuwe toevoeging vinden we de authentieke stadstuin die al sinds het begin naast het huis gelegen is. In deze sfeervolle tuin vind de echte liefhebber zijn ware tuinervaring. Je kunt er veel kanten mee op: leg een moestuin aan of plant de mooiste bloemen of planten, het is aan jou! Meer mooie ideeën voor je tuin kun je hier vinden.

Laatste blik

uitbreiding woonhuis Moderne huizen van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Om je een mooie indruk te geven van de sfeer van de woning als de avond gevallen is werpen we hier vanuit de patio een blik op bij de zijden van de moderne aanpassingen, namelijk rechts de uitbouw en links de gerenoveerde jarendertigwoning. De patio krijgt in de avond een sprookjesachtige ambiance die voor de nodige kalmte zorgt. Een mooi effect wordt gecreëerd door de stenen in het grind, die lijken te liggen in het water. Dit laatste is een gedachte die verband houdt met de oosterse steentuinen die we ook wel in Japan tegenkomen, een kunstvorm waarbinnen het grind symbool staat voor de oceaan of het stromen van de tijd, in essentie de eeuwigheid. In dit geval zou het grind de tijd tussen de oude en de nieuwe architectuur kunnen symboliseren. Be inspired! 

Thuiswerken is populair! Kijk daarom naar de beste tips om je kantoor aan huis in te richten!

Welke verbouwing aan je huis staat op jouw planning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!