Top 5 van de week: Unieke voorjaarsideeën en spectaculaire architectuur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: Unieke voorjaarsideeën en spectaculaire architectuur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Het is weer zondag en dat betekent dat we de vijf meest populaire artikelen van de afgelopen week met u doornemen. Welke artikelen lazen jullie het meeste en welke onderwerpen speelden daarbij een rol? Deze week vinden we een breed scala aan onderwerpen terug. De artikelen variëren van inrichtingstips voor grote woonkamers tot voorjaarsideeën voor de badkamer. De lijst wordt gecompleteerd door twee artikelen over bijzondere Nederlandse woonhuizen, een vrijstaande woning in Overijsse en een split-level schuurwoning in Eelderwolde. 

1. homify 360º: Vrijstaande woning in Overijsse

woning te Overijse Moderne huizen van hasa architecten bvba Modern
hasa architecten bvba

woning te Overijse

hasa architecten bvba

Het is niet de eerste keer dat we het werk van HASA-architecten terugvinden in ons overzicht van populaire artikelen. Ditmaal betreft het een vrijstaande woning in het Vlaams-Brabantse Overijsse. De woning is ingetogen maar zeker niet saai. Hedendaagse architectuur wordt gecombineerd met minimalistische details. Het spiegelende oppervlak van het water vormt vanuit dit perspectief een vloeiende lijn met de transparante gevel. De strakke lijnen corresponderen met het groene gazon en het bouwvolume steekt fraai af tegen de bomenpartij op de achtergrond. Maar, we willen natuurlijk ook weten hoe deze woning er van binnen uitziet. Dat kunt u hier ontdekken.

2. De 5 meest ongebruikelijke en bijzondere tuinmeubels van dit moment

We besteedden deze week ook aandacht aan de tuin. Het voorjaar is immers al begonnen en de dagen zullen langer en warmer worden. Deze week richtten we ons specifiek op bijzondere tuinmeubels. Van eet- en bijzettafels tot parasols en bankjes. Uit die laatste categorie beschreven we deze bijzondere bank op wielen van George van Engelen. Hier op de foto te zien. De bank is gemaakt van kastanjehout en wordt gedragen door een frame van cortenstaal. Een bank zo sierlijks als deze zou prachtig in een klassiek ingerichte tuin staan. 

3. homify 360º: Split-level schuurwoning in Eelderwolde

Industriële woonkamers van homify Industrieel

Op plaats drie vinden we deze split-leven schuurwoning in het Drentse Eelderwolde, ontworpen door Architectuurstudio SKA. Het langwerpige bouwvolume kent een bijzondere verdeling. Op de foto hier hebben we uitzicht op de woonkamer en keuken. We staan hier een halve verdieping boven het maaiveld. De trap naar beneden leidt naar de twee slaapkamers en badkamer. De trap naar boven naar de hoofdslaapkamer en de badkamer en-suite. De vloeiende verbinding tussen de verschillende verdiepingen en de grote centrale ruimte geeft de bewoners een groot gevoel van ruimtelijkheid en helderheid. Het verdient aanbeveling om ook de overige foto's van dit bijzondere huis eens te bekijken. 

4. Inspiratie: een grote kamer gezellig inrichten

Moderne woonkamers van homify Modern

In dit artikel hebben we een aantal handige en slimme tips uiteengezet die gebruikt kunnen worden bij het inrichten van grote kamers. Grote kamers hebben een groot voordeel: bij het selecteren van meubels zijn er in principe geen grenzen. In de grote woonkamer vinden we daarom vaak lange grote banken waarop een heel gezin plaats kan nemen. In ruime slaapkamers vinden we natuurlijk de enorme hemelbedden, die ons uitnodigen om heerlijk weg te dromen en de gedachten de vrije loop te laten. De grote meubels zorgen voor de nodige geborgenheid en comfort. Let ook op het kleed in de foto hierboven, het is erg groot en lijkt wel een landschap van de zachtste wol. De grote ramen zorgen voor veel licht in de kamer en maken deze tot een waar woonpaleis. 

5. Ideeën voor de badkamer: inspiratie voor de lente

Tot slot vinden we op plaats vijf dit artikel over frisse voorjaarsideeën voor in de badkamer. Wastafels, badkuipen en aantrekkelijke accessoires passeren de revue. Zo behandelen we bijvoorbeeld dit elegante bad, dat met zijn aparte vorm een ware blikvanger in elke badkamer is. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!