De combinatie van Scandinavische en eclectische stijlen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De combinatie van Scandinavische en eclectische stijlen

Stoa. Stoa.
'Mercury' • Residential • Netherlands Scandinavische woonkamers van Wonderwall Studios Scandinavisch
Loading admin actions …

De ontwerpen die we vandaag aan je laten zien, combineren de Scandinavische en eclectische stijl. Twee geliefde stijlen van deze tijd, die op een prachtige manier samengaan. De vaak ingetogen Scandinavische stijl mixt op creatieve wijze met de eclectische stijl, die vaak een uitgesproken vormgeving heeft. De combinatie tussen de twee zorgt voor een verrassend resultaat dat je interieur direct in de moderne tijd katapulteert. Vandaag laten we jou een aantal leuke voorbeelden zien, inspirerende interieurs met een geheel eigen stijl. Als je nieuwsgierig geworden bent, kijk dan even met ons mee!

Uitgesproken

interieur- en kleuradvies Eclectische woonkamers van studio zipp Eclectisch
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

Het is niet moeilijk om het Scandinavische in dit interieur te ontdekken, de lichte vloer, de comfortabele stoel, de ingetogen kleuren en het lage kastje. Het eclectische in dit interieur vinden we in de verzameling van nogal uiteenlopende objecten. De kunst aan de muur in combinatie met de donkerbruine kast, is een voorbeeld van een eclectische combinatie, evenals de vaas voor de kast in combinatie met de platen ernaast. Het is zogezegd een bonte verzameling van uitgesproken karakters (objecten, kleuren) die samen het toneelstuk van dit interieur vormen. De stoel is geschikt om heerlijk in te ontspannen, een boek lezen is vanwege de goede lichtval een prima bezigheid.

Eclectisch

interieur- en kleuradvies Eclectische studeerkamer van studio zipp Eclectisch
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

Deze lichte, houten vloer past precies in het Scandinavische plaatje, terwijl de uiteenlopende voorwerpen een eclectische verzameling vormen die veel sfeer geeft aan deze kamer. De schildersezel verraadt een beetje de functie van deze kamer, namelijk die van atelier. De verschillende objecten zou je dus zomaar in een schilderij tegen kunnen komen. De eclectische stijl heeft dus een artistieke vibe over zich die we sterk associëren met de beeldende kunst, met name de autonome tak. Met eenvoudige spullen van de rommelmarkt of bazaar heb je zo een prachtige Scandinavische kamer met eclectische spontaniteit gecreëerd.

Vrolijkheid

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten Minimalistische woonkamers van Nimeto Utrecht Minimalistisch
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

Over een eclectisch interieur gesproken, wat dacht je van dit vrolijke voorbeeld? De houten bank en tafel doen Scandinavisch aan, maar de vele kleuren en accessoires zijn een voorbeeld van een eclectische vormgeving. De eclectische stijl is toch wel één van de meest uitgesproken designstijlen van dit moment, omdat ze zeer uiteenlopende bronnen, objecten en vormen weet te combineren. Dit interieur is mooi voor in de tuin, maar ook binnen staat het goed. Lekker creatief en vooral positief! Het meubel is perfect om een kopje thee of koffie met een vriend of vriendin te drinken, de tafel in het midden biedt je de kans om de benodigde spulletjes op te zetten!

Scandinavsiche woonkamer

Residential Apartment Scandinavische woonkamers van Wonderwall Studios Scandinavisch
Wonderwall Studios

Residential Apartment

Wonderwall Studios

Als je dol bent op de Scandinavische stijl, dan is dit interieur echt een aanrader. De wand achter de tv is mogelijk nog interessanter dan wat er 's avonds op de buis is. De uitwerking van deze wand is nogal eclectisch en gewaagd, welhaast sculpturaal. Het mooie kleed op de grond geeft dit interieur een natuurlijke uitstraling. Ook in deze woonkamer schuilt de eclectiek in de combinatie tussen uiteenlopende elementen, zoals de witte vazen, de strakke bank, de houten wand, het egale plafond; allemaal zeer uiteenlopend en uitgesproken. 

Tot zover de voorbeelden van de Scandinavische en eclectische stijl. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur en veel inspiratie gewenst. 

Voor meer Scandinavische ideeën klik hier!

Een opvallend huis in Rijssen geeft je de juiste ideeën voor de goede moderne inspiratie!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!