De ideale uitbreiding van een rijtjeshuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ideale uitbreiding van een rijtjeshuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
VERBOUWING WOONHUIS ROSMALEN - 290612 Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern
Loading admin actions …

In Nederland vindt je ze nog in heel veel steden en dorpen: rijtjeswoningen of oudere vrijstaande eengezinswoningen. Deze huizen zijn nog steeds goed te bewonen en bieden voor niet al te grote gezinnen voldoende woonruimte. Toch zijn heel wat van deze woningen niet meer zo van deze tijd. Op heel veel plekken worden deze woningen dan ook vervangen door nieuwbouwprojecten. Dat sloop niet altijd de beste oplossing is bewijst dit project van JANICKI ARCHITECT heel goed. Hier is aan de achterzijde van een oudere woning een nieuwe aanbouw tot stand gekomen. Door deze innovatieve oplossing kan dit huis weer jaren mee en kan de slopershamer in de kast blijven.

Woonkeuken

ruime en lichte woonkeuken Moderne keukens van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

ruime en lichte woonkeuken

JANICKI ARCHITECT

De ruimte die deze keuken biedt is voor veel mensen een droom. En hieruit blijkt maar weer eens dat het ook bij oudere huizen heel goed te doen is om de keukenruimte lekker te vergroten. We zien hier een moderne keuken met wat landelijke elementen. Het design van de keuken zelf is namelijk redelijk strak vormgegeven, maar door de houten kastdeurtjes ontstaat een landelijk en wat huiselijker uitstraling. Liefhebbers van koken gaan waarschijnlijk watertanden bij het zien van het grote gasfornuis: hier kan voor heel wat mensen heerlijk gekookt gaan worden!

Licht als uitgangspunt

achtergevel met grote pui/serre Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Hout Hout
JANICKI ARCHITECT

achtergevel met grote pui/serre

JANICKI ARCHITECT

Bij het bekijken van deze foto kan licht op twee manieren worden uitgelegd: licht door gebruikmaking van wit als leidende kleur en daarnaast licht door middel het aanbrengen van veel glas in deze uitbouw. Deze verschillende interpretaties van de architect op het gebied van licht zijn hier tot een hele mooie eenheid geworden. Belangrijk is ook dat de tuin grotendeels ontzien is bij deze verbouwing. Er is meer dan voldoende ruimte overgebleven voor het terras! Verder is er gekozen voor een ontwerp dat duidelijk heel anders is dan de vormgeving van het oude huis. Het oude gedeelte kenmerkt zich namelijk door rechte vormen terwijl de nieuwbouw op een speelse manier met veel schuine vormen is aangebracht.

Licht en lucht

doorkijk vanuit woon- eetkamer naar binnenplaats Moderne eetkamers van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

doorkijk vanuit woon- eetkamer naar binnenplaats

JANICKI ARCHITECT

Als je wederom binnen gaat kijken valt op hoeveel licht er in de ruimte is. Verder is ook lucht heel erg belangrijk: veel ramen kunnen geopend worden voor frisse lucht in deze keuken en de openslaande deuren vormen bij mooi weer de perfecte overgang naar het terras. De donkere vloer vormt een mooi contrast met alle lichte kleuren en sluit perfect aan op de tegels van het terras. In en om dit huis zijn zowel de vloer als de ruimte daarboven een prachtige eenheid geworden!

Slapen op de begane grond

Naast de uitbreiding van de keuken was het creëren van een slaapkamer met badkamer op de begane grond een ander doel van deze verbouwing. Vooral veel senioren hebben behoefte aan een slaapkamer op de begane grond. Als je hier de ruimte voor hebt is zo’n uitbreiding dan ook zeker aan te bevelen! Op deze manier kun je als oudere blijven wonen op de plek die je zo lief is, maar heb je wel alle gelijkvloerse gemakken die een appartement biedt. Deze slaapkamer is ook nog eens heel efficiënt ingericht. Vooral de schuifdeur naar de badkamer is een hele praktische manier om ruimte te besparen.

Ideale badkamer

compacte en lichte badkamer Moderne badkamers van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

compacte en lichte badkamer

JANICKI ARCHITECT

De badkamer die geschakeld is aan deze slaapkamer is ook ideaal ingericht voor mensen die wat ouder beginnen te worden. Een heerlijke ruime inloopdouche zonder drempel en een mooi hangend toilet bieden alle comfort die je nodig hebt. Een mooi strak design geeft een heel eigentijds gevoel. Vooral het contrast tussen de donkere tegels op de vloer en de witte tegels op de muren zorgt voor een schitterende uitvoering van het concept van de moderne badkamer.

Benieuwd geworden naar een soortgelijke uitbreiding van een oudere woning? Bekijk dan ook zeker even dit project!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!