Voor & Na: Spectaculaire verbouwing van een boerderij

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Dit gebouw, dat ooit dienst deed als boerderij is op spectaculaire wijze omgetoverd tot een moderne woning. Het project werd uitgevoerd door Alrewas Architecture Ltd. Het architectenbureau wist de twee losse volumes om te vormen tot een grote comfortabele woonruimte. Niet alleen werden de oude stal en de boerderij verbouwd, ook werd er een geheel nieuw bouwvolume toegevoegd. Laten we ontdekken op welke manier ze dat precies hebben gedaan. 

Voor: Veel potentie

  door Alrewas Architecture Ltd
Alrewas Architecture Ltd

external pre works 07

Alrewas Architecture Ltd

Zoals we hier kunnen zien konden de gebouwen wel een opknapbeurt gebruiken. Dankzij de architecten van Alrewas Architecture Ltd., is deze verwaarloosde en vervallen boerderij geschikt gemaakt voor bewoning van een gezin. Vanuit de boerderij heeft men uitzicht op de landelijke omgeving waarin de boerderij zich bevindt. 

Na: Een ingrijpende verandering

We zien hier hoe de woning er na voltooiing van de renovatie is uit komen te zien. Dit gedeelte van de boerderij biedt nu plaats aan het woongedeelte van de nieuwe gezinswoning. Door de deuren open te schuiven ontstaat er een vloeiende verbinding tussen binnen- en buitenruimte. Grote glazen panelen zorgen ervoor dat de woning van voldoende daglicht wordt voorzien. 

Na: Een overzicht

moderne Huizen door Alrewas Architecture Ltd
Alrewas Architecture Ltd

external full length elevation 04

Alrewas Architecture Ltd

We kunnen op deze foto goed zien hoe de twee delen van het huis zijn verbonden. Een kleine corridor is toegevoegd die de bewoners in staat stelt om zich van het ene gebouw naar het andere te bewegen. Een praktische en discrete oplossing. Doordat de corridor deels transparant is uitgevoerd heeft men er tegelijkertijd voor gezorgd dat de woning van meer daglicht wordt voorzien. 

Na: Modern design

De trap die we in de woning tegenkomen oogt net als de overige inrichting modern. De glazen balustrade zorgt ervoor dat de trap weinig afbreuk doet aan het gevoel van ruimtelijkheid wat men hier ervaart. De houten trapdelen zorgen voor een aangenaam contrast met deze moderne balustrade. 

Na: Een klassieke keuken met een moderne twist

De open keuken en woonkamer vormen een van de hoogtepunten van deze woning. De oude houten spanten van de boerderij zijn behouden gebleven en vormen een subtiele knipoog naar het verleden. Het rustieke karakter van de oude boerderij weerklinkt in de bakstenen muur die we hier links kunnen zien. Vanuit de keuken heeft men goed uitzicht op de tuin buiten. De heldere en witte muren en kastjes contrasteren op fijne wijze met de meer rustieke elementen uit de ruimte. Enkele andere elementen, zoals de industrieel ogende lampen, zorgen ervoor dat de kamer een perfecte mix van stijlen combineert. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!