Zuivere stijl, huiselijke sfeer: een prachtige villa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zuivere stijl, huiselijke sfeer: een prachtige villa

Stoa. Stoa.
Villa in Limburg Moderne huizen van Engelman Architecten BV Modern
Loading admin actions …

De woning die je vandaag de nodige inspiratie gaat bezorgen is geijkt op het werk van Frank Lloyd Wright in het bijzonder zijn beroemde villa in Chicago. De opdrachtgever en de architect (Engelman Architecten) delen een passie voor het werk van Wright, met name door zijn sterk romantische, modernistische stijl. Geïnspireerd door het werk van deze wereldberoemde architect werd de woning ontworpen die we vandaag aan je laten zien. Uit het ontwerp van de woning spreekt een horizontale gelaagdheid en een schitterende ruimtelijk indeling waarbinnen de verschillende onderdelen in elkaar over lijken te lopen. Na het nodige debat over de te gebruiken steensoort, werd er gekozen voor de Kolumba baksteen, ontworpen door Pietersen Ziegel, een Deense ontwerper. Door de hechte samenwerking tussen opdrachtgever en architect is er een huis gecreëerd waarin wonen leven wordt. Een huis waar beide partijen met recht bijzonder trots op zijn. Kijk met ons mee naar deze excellente resultaten en voel de intensiteit van de woning. We laten je zien hoe een zuivere stijl een bijzonder huiselijke sfeer in zich kan herbergen.

Eenheid

Bij aankomst zien we de woning volkomen samensmelten met de weg die er langsloopt. De oprit, die uitkomt bij de garage, sluit aan bij deze visualiteit. De villa volgt een ontwerptrant die we ook in de architectuur uit de jaren dertig tegenkomen. Het horizontaal gerichte dak geeft de woning een compacte vorm. De garage ligt veel lager, waardoor een opvallend hoogte verschil gecreëerd wordt. Een kenmerk van veel jaren dertig architectuur zijn de bakstenen die een huiselijke sfeer geven aan de woning. Deze villa draag de modernistische trekken van het werk van Wright, maar ademt toch duidelijk een hedendaagse vibe.

Ingang

Verborgen in de massiviteit van de gevel vinden we in de diepte de ingang van de woning. Deze heeft een antraciet kleur en matcht zo op visueel vlak met het dak en de ingang van de garage. Tevens zien we deze kleur terugkomen in de kozijnen. De kleuren mix van de witte lagen, de bakstenen en het hedendaagse antraciet geeft deze woning zijn gevarieerde uiterlijk. Er is dus wel degelijk variatie mogelijk binnen een beperkt kleurenschema. De natuurlijke twist vinden we in het gazon, zo creëer je de nodige harmonie in een ontwerp. Laten we het interieur gaan bewonderen.

Elementair

De minimalistische ontwerptrant wordt binnen duidelijke voortgezet. Het zwart van de meubels, de kozijnen en de trap elementen steekt mooi af bij het zuivere wit van de wanden, de kroonluchter en de hoge ramen. Deze hal past precies bij een woonpaleis als deze villa. Zwart-wit is een ideaal kleurenschema om als ontwerper mee te werpen, omdat het tijdsloos en contrastrijk is. Let ook even op de conceptueel buitengewoon interessante lamp hier links. Deze sculptuur brengt de nodige kunstzinnigheid in de hal. Een betere ontvangst voor je gasten kun je je nauwelijks voorstellen.

Keuken

Een woonpaleis als deze villa vaart wel bij een excellente keuken. In dit geval spreken we over een keuken waarvan er geen tweede is. De unieke proporties en inrichting spreken direct het esthetisch gevoel aan. Het daglicht vloeit de keuken in en maakt deze ruimte tot het culinaire hart van de woning. Een van de mooiste aspecten van de keuken is het keukeneiland, dit geeft je als kok de nodige werkruimte. Daarbij is het een ideale plek om met wat vrienden aan de bar te zitten om een cocktail te drinken. Terwijl de kok (jijzelf) het eten bereidt. De juiste expert kan je keuken op een ideale wijze vormgeven.

Eetkamer

We werpen hier een blik in de eetkamer. Er is volop ruimte voor moderne kunst, de rode kleur zorgt voor de nodige spice in deze heldere ruimte. Vuur en licht vormen de lichtsfeer die bijdraagt aan een schitterende woonambiance. Een mooie eetafel ontbreekt hier natuurlijk niet. Het lange meubelstuk biedt plaats aan een complete familie of vrienden groep (of beiden). Links zien we de grote ramen in de schuifdeuren die overdag voor het heilzame daglicht zorgen. In de avond steek je de space-age-lampen aan die ons mee terug nemen naar de jaren zestig. Let op het bijzonder hoge plafond: wat een ruimtelijkheid! 

Ideeën voor de eetkamer vind je hier!

Helder

De woning heeft talloze verrassingen voor je in petto. Te veel om ze allemaal aan jou te laten zien. Op deze foto krijgen we echter een duidelijke beeld van de sfeer van de woning en hoe uniek deze is: het zijn de heldere vloeren, transparante deuren en het bijzondere contrast tussen het smetteloze wit en het diep blauwe meubel, die het interieur van deze woning tot een wereld op zich maken. Een plek waar je helemaal tot jezelf komt!

Lees hier alles over een mediterraanse schoonheid! Een woning in Portugal!

Waar zou jij je droomhuis willen laten bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!