Excellente woning met een Oosters interieur | homify

Excellente woning met een Oosters interieur

Stoa. Stoa.
Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne huizen
Loading admin actions …

Modern en Oosters ontmoeten elkaar, mixen en vormen een hedendaagse woning waarin je helemaal tot rust komt. De woning die we vandaag aan je laten zien heeft die excellente look van buiten, met hedendaagse trekken, terwijl het interieur een Oosterse charme ademt. Tegenwoordig beschouwen we onze woning steeds meer als rustoord, een plek waarin je helemaal tot jezelf kunt komen na een hectische dag op kantoor. De verschillende designideeën faciliteren deze functie van de woning en voeren het woongenot op. We laten je deze woning zien om je een indruk te geven van de moderne architectuur, de mogelijkheden die een uniek ontworpen woning biedt en natuurlijk om je te inspireren bij het maken van je eigen designconcept. Kom dus snel met ons mee voor een wandeling door deze excellente woning met een Oosterse vibe!

Ruimte

Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne huizen
STROOM architecten

Woning + kantoor Utrecht

STROOM architecten

We nemen je allereerst even mee naar de tuin van deze woning. Dit is toch wel de meest ideale ruimte om met het hele gezin te genieten van de goede dingen van het leven. Lekker in de tuin een BBQ aansteken behoort hier zeker tot de mogelijkheden. De sculptuur op het gazon zorgt voor de artistieke sfeer en de nodige fleurigheid. Een bijzonder detail zijn de plantenbakken die omhoog rijzen met wanden in een terracotta kleur. Ze sluiten nauw aan op het gazon en vormen een overgang tussen het grind en het gras. Dit spel van kleur en textuur leidt ons uiteindelijk naar de moderne woning die in een hedendaagse architectonische stijl is uitgevoerd. De ingetogenheid van het kleurenschema past precies bij de omgeving en het gazon. Je komt hier buiten helemaal tot rust. Echt een plek om heerlijk te recreëren en te revitaliseren. 

Openheid

Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne huizen
STROOM architecten

Woning + kantoor Utrecht

STROOM architecten

Het huis wordt niet alleen gekenmerkt door een bijzondere ruimtelijkheid, ook het concept van ´openheid´ is overal in de woning concreet uitgewerkt. We zien er hier op het dak een voorbeeld van. De grote raampartijen zorgen ervoor dat het daglicht het interieur volledig kan opvullen, waardoor de lichtsfeer en het wooncomfort een uniek karakter krijgen. De woning wordt zo ook verwarmt door de zon, een duurzame manier om je woning op een gerieflijke temperatuur te brengen. Dergelijke passieve warmte werkt mee aan een goede toekomst, de onze, maar ook voor die van de generaties na ons.

Hout

Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne tuinen Natuurlijk Oranje
STROOM architecten

Woning + kantoor Utrecht

STROOM architecten

Een opvallende toevoeging aan de buitenruimte is deze innovatie houten wand. Deze bestaat overduidelijke uit blokkenhout, waardoor je die organische look of basic sfeer in je tuin brengt. De strakke omlijsting van de wand contrasteert prachtig met de vrije compositie die de ligging van de houtblokken kenmerkt. Helemaal overtuigend wordt het als we het contrast tussen de wand en de grote stenen tegels in de vergelijking betrekken. Dit is typisch zo´n design dat je als eerste aantreft bij uniek ontworpen designhuizen! Meer ideeën voor de buitenruimte vind je hier!

Natuurlijk

Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Natuurlijk Groen
STROOM architecten

Woning + kantoor Utrecht

STROOM architecten

De wand van zojuist had al een natuurlijk vibe over zich. Nu we hier een blik in het interieur werpen is deze sfeer ook op andere manieren terug te vinden. Zoals in de prachtige planten aan de rechterkant van deze woonkamer. De hindoeïstische fries op de achtergrond achter het raam haakt nauw aan op deze natuurlijk look en zorgt voor een onvervalst Oosters charme in deze ruimte. De verschillende decoraties komen schitterend naar voren tegen de achtergrond van de zuiver witte wanden. Natuurlijk mag een sfeervolle verlichting niet ontbreken, deze zorgt hier voor een prettige ambiance die aansluit bij de Oosterse sfeer. Meer mooie ideeën worden door de juiste expert aangedragen.

Stairway to heaven

Woning + kantoor Utrecht STROOM architecten Moderne studeerkamer Hout Hout
STROOM architecten

Woning + kantoor Utrecht

STROOM architecten

We zien hier rechts een minimalistisch trap die uit de muur lijkt te komen of zelfs in de lucht lijkt te zweven; het is maar net hoe je er naar kijkt. De lichte wanden brengen het blanke hout mooi naar vormen. Is dit de befaamde stairway tot heaven? De boeddhistische monniken lijken er maar weinig aandacht aan de schenken. Ze zorgen voor de Oosterse vibe die past in dit huis. Boven zien we de spotjes in het plafond, ze lijken ons de weg te wijzen. Is dit het pad der verlichting? Boven bevindt zich achter een glaswand een kantoor, van daaruit heb je dus mooi zicht op deze hal. We bevinden ons hier in het kantoor-/ werkvolume van de woning, waarin de bewoners thuiswerken. De hal beneden is ideaal om klanten te ontvangen. 

Buiten breng je naar binnen op verschillende verrassende wijzen. Klik hier voor de tips en tricks!

Waar staat je droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!