Van vervallen landhuis naar prachtige villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Restylen Villa te Essen, Vergouwen & Van Rijen architecten BNA BVBA Vergouwen & Van Rijen architecten BNA BVBA Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Wat moet je doen met een mooi groot huis dat niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet? Slopen zou zonde zijn, zeker als het huis in de basis nog prima is. Een grondige verbouwing is dan de enige oplossing. Als bewoner kun je, zeker als je voldoende geld beschikbaar hebt, je helemaal gaan uitleven! Al je dromen en wensen kunnen uitkomen. De bewoners van het huis dat in dit Ideabook centraal staat hebben de keuze gemaakt om zo’n grondige verbouwing in gang te zetten. De architecten van Vergouwen & Van Rijen Architecten hebben er een schitterende villa van gemaakt.

Gedateerd wit landhuis

Op deze foto zien we een wat verwaarloosd en vervallen gebouw. Rijp voor de sloop is het zeker niet, maar een grondige opknapbeurt lijkt hier onvermijdelijk. Een schoonmaakbeurt en het opknappen van de tuin hadden heel wat verandering kunnen brengen, maar het huis heeft zo veel meer te bieden dan de mogelijkheden die werden benut in de oude situatie. Uiteraard geldt dit ook voor de tuin, op deze foto zien we een troosteloos terras met grinttegels die vijfentwintig jaar geleden al uit de mode begonnen te raken…

Villa met lagen

We zien hier een foto vanuit ongeveer hetzelfde perspectief als de eerste afbeelding. Bijna niets herinnert meer aan de oude situatie! Het oude dakterras heeft plaatsgemaakt voor een prachtige hedendaagse patioachtige ruimte. Geen truttige balustrade meer, maar een mooie glazen afscheiding is de omheining van de ruimte geworden. De drie schuifdeuren zijn vervangen door grotere exemplaren en ook aan kant van het trapje is een extra raam geplaatst. Hierdoor is een schitterend souterrain ontstaan dat met geopende deuren bijna een geheel met het terras en de tuin vormt. Het is nog niet goed te zien wat er precies binnen allemaal is gebeurd, maar dat zal je zo meteen nog meer gaan verbazen!

Moderne en stijlvolle zijkant

Pas als je dit huis van de zijkant gaat bekijken dan valt op met wat voor grote villa we hier te maken hebben. Ook de zijkant van de woning heeft een stijlvolle metamorfose ondergaan. De pilaren die de overkapping van een gedeelte van de patio dragen zijn uitgevoerd als moderne, vierkante zuilen. Het moet gezegd dat de tuin nog wel een kleine opknapbeurt kan gebruiken, maar als ook dat klaar is dan ziet het geheel er zo ongeveer als nieuw uit. Niemand zal dan meer vermoeden dat dit een ouder huis is dat een complete transformatie heeft ondergaan.

Verrassende invulling van de ruimte

Hierboven hebben we je al een beetje opgewarmd voor wat betreft de binnenkant van de benedenruimte van de villa. We zijn dan ook erg benieuwd hoe verbaasd je reageert als ziet dat dit een zwembad geworden is. Juist door de grote schuifdeuren kan het zwembad in de zomermaanden gemakkelijk onderdeel van het terras worden terwijl de bewoners hier in de winter heerlijk warm kunnen zwemmen. Naast zwembad is deze ruimte ook een lounge: een heerlijke zithoek, die je achter in de ruimte kunt zien, biedt plaats om heerlijk te kunnen ontspannen op deze plek.

Moderne keuken

Over dit huis kan bijna een boek geschreven worden, zoveel mooie ruimtes zijn hier gecreëerd! We hebben er voor gekozen om hier een foto van de keuken te laten zien. Een ruime en modern vormgegeven keuken met stoere barkrukken. De zwarte en witte tinten passen helemaal bij deze moderne villa. Dit is een plek waar iedereen heerlijk kan ontspannen en dat geldt eigenlijk voor alle ruimtes in dit huis.

Heb jij ook een huis waarvan je denkt dat het aan een flinke opknapbeurt toe is? Ga dan eens kijken hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Kijk ook alvast even hier voor nog meer inspiratie.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine