Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Je housewarming organiseren: een stappenplan

Sanne Sanne
Loading admin actions …

De interieurontwerpers zijn vertrokken, de laatste spullen zijn op hun plek gezet en je huis is klaar: tijd om het in te wijden met vrienden, familie, hapjes en drankjes! Je denkt aan een klein feestje: niet te veel mensen, wat lekkere wijn en wat eenvoudige hapjes. Maar al snel breidt het idee zich uit. Want als je die uitnodigt moet die ook komen en als die komt moet je ook Cola light kopen, want ze drinkt geen frisdrank met suiker. En een thema zou misschien ook leuk zijn. Of een cocktailparty!

In onze hoofden beginnen alle feestjes klein en worden ze uiteindelijk soms heel groot. Binnen de kortste keren is het feest in je hoofd zo groot geworden dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Met deze handige gids organiseer je stap voor stap je feestje: van de planning tot de uitnodigingen en van het drinken tot de cadeaus.

1. Het feest plannen

Recreatie woning:  Huizen door 2by4-architects
2by4-architects

Recreatie woning

2by4-architects

Denk in eerste plaats na over wat voor feestje je wilt. Ga je veel mensen uitnodigen of hou je het intiem? Maak een lijst van de personen die je wilt uitnodigen. Plan je housewarming liefst een aantal weken vooruit. Zo heb je een grote kans dat je genodigden nog niet iets anders hebben gepland. Plan ook niet te ver vooruit, dan zijn mensen je feestje alweer vergeten tegen de tijd dat het zover is. Als je hele drukbezette vrienden hebt kun je eventueel een datumprikker rondsturen.

2. De uitnodigingen versturen

Als je de datum hebt gekozen kun je uitnodigingen versturen. Dit kun je zo bont maken als je zelf wilt. Van een belletje tot een kort mailtje met datum en tijd en van een simpel, voorbedrukt kaartje tot een zelfgemaakte, handgeschreven kaart. Vraag de genodigden altijd even om een bevestiging, vooral als je de uitnodigingen per post verstuurd; je weet het maar nooit.

3. In welke ruimte hou je je feestje?

Heijmans ONE:  Woonkamer door MoodBuilders
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

Het ligt voor de hand om je housewarming in de woonkamer te houden; het gaat tenslotte om je housewarming. Maar als je een feest geeft met veel gasten kun je erover nadenken het feest te verplaatsen, om je fris ingerichte kamer nog even te sparen. Je kunt het feest in de tuin geven als het weer dat toelaat. Zorg voor genoeg stoelen en tafels en zorg voor warmte en licht als het ’s avonds fris wordt: dekentjes, een vuurtje, kaarsjes, een lichtsnoer. Als je een extra ruimte hebt, zoals een serre kun je er ook voor kiezen om je feest daar te geven. Kies in ieder geval voor een ruimte of voor meerdere ruimtes waar je gasten in passen. Zet eventueel extra statafels neer.

Denk ook na over het drinken als je een ruimte kiest. Ga je de hele avond drinken schenken of laat je de gasten zelf hun drinken pakken? Dit hangt natuurlijk af van het aantal gasten op je feest.

4. Versiering

Slinger huisjes Jansje design:  Woonkamer door De wereld van Jansje
De wereld van Jansje

Slinger huisjes Jansje design

De wereld van Jansje

Is uw huis genoeg decor voor een housewarming of wilt u de kamer extra versieren? Wil je het subtiel houden? Houd het klein met wat kaarsjes en misschien feestverlichting. Zet mooie schaaltjes neer met lekkere hapjes en steek jezelf in een feestelijke outfit! Pak je het groots aan? Haal de slingers en ballonnen maar in huis! Je kunt ook zelf stijlvolle slingers maken, bijvoorbeeld met huisjes (zie foto) of met wollen ‘kwastjes’ of stoffen vlaggetjes.

Je kunt ook je nieuwe interieur benadrukken door feestelijke accenten aan te brengen. Leg kleurige kussens op de bank, zet verse bloemen neer en ruim de kamer vanzelfsprekend goed op. Heb je statafels in je kamer gezet voor je gasten? Trek er een hoes overheen en zet bloemen of hapjes en drankjes op de tafels om het gezellig te maken.

5. Winterideeën

Buitenhaarden:  Tuin door De Vuurtafel
De Vuurtafel

Buitenhaarden

De Vuurtafel

Afhankelijk van het seizoen kies je de locatie, hapjes en drankjes. In de winter is het leuk om in plaats van zonnige cocktails winterse drankjes en hapjes aan te bieden. Denk aan warme appeltaart met slagroom en cappuccino of zelfs chocolademelk. En als je heel erg van cocktails houdt zijn er genoeg winterse alternatieven voor de Margarita te verzinnen. Mix bijvoorbeeld appelcider, honing en bourbon. Maak ijsblokjes met daarin steranijs of een stukje van een kaneelstokje. Kook het water voor je er ijsblokjes van maakt, vooral als er veel kalk in je kraanwater zit. Zo worden de ijsblokjes helder in plaats van troebel. En maak een hapjesplank met kaasjes, vijgen, olijven en noten voor een aards tintje, dat past bij donker weer. Zo maak je er in een handomdraai een gezellig winters feest van.

Denk trouwens niet dat je niet de tuin in kunt als het koud is buiten. Misschien is een hele avond buiten zitten geen optie. Maar als je in de tuin een vuur aansteekt en kleedjes klaarlegt is het best even lekker om buiten te zitten als je de hele avond in een warme kamer tussen de gasten hebt gestaan!

6. Zomerideeën

Mason jar bekers met dispenser:  Keuken door Mason Jar Kitchen
Mason Jar Kitchen

Mason jar bekers met dispenser

Mason Jar Kitchen

Geef je een housewarming in de zomer? Geef je feest dan een zomers tintje met fruitige cocktails en frisse hapjes. Maak ijsblokjes met daarin een framboos of een besje. Zet een kan water neer met daarin munt en limoen en kies voor lichte hapjes als groenten met hummus. Je kunt ook lekker in de tuin gaan zitten. Hang dan mooie verlichting op en maak het knus en gezellig met dekentjes en kaarsjes. Kijk hier voor meer tips voor een tuinfeest.

7. Cadeau-ideeën

WATERWORKS:  Binnenbeplanting door House of Thol
House of Thol

WATERWORKS

House of Thol

Ten slotte geven we ook nog wat cadeautips voor de gasten op een housewarming. Geef je op elke housewarming een plant cadeau? Tja, niet heel origineel, maar functioneel is het wel. Planten is vaak het laatste dat we kopen tijdens het inrichten van ons huis en een mooie plant staat goed en is ook nog eens goed voor de luchtsamenstelling. Daarnaast kun je ook niet heel erg de mist ingaan met zo’n cadeau – een plant is meestal wel goed (en mocht dat toch niet zo zijn dan gaat die plant uiteindelijk vanzelf dood). Je kunt de plant bovendien opleuken door er een mooie pot bij uit te zoeken of door eens te gaan voor een wat minder gewone, meer opvallende plant.

Een ander woonaccessoire is leuk om te krijgen, mits het past bij de smaak van de ontvanger. Waar een plant al snel goed is is woonstijl veel persoonlijker. Als je iemand echt goed kent of je hebt een tip gekregen dan is het natuurlijk goed te doen, maar wees er anders voorzichtig mee. Degene die het cadeau krijgt zal al snel denken ‘ik mag een gegeven paard niet in de bek kijken’, maar zit vervolgens opgescheept met een item waar hij of zij niets mee heeft. Dus als je niet zeker bent kies dan liever de gemakkelijke weg en houd het bij die plant of dat bosje bloemen, waar niks mis mee is.

Heb jij de gouden tip voor de organisatie van een housewarming? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!