Een moderne villa verscholen in de Overijsselse bossen | homify

Een moderne villa verscholen in de Overijsselse bossen

Stoa. Stoa.
Villa in Ommen Moderne huizen van ir. G. van der Veen Architect BNA Modern
Loading admin actions …

Het bos is een van de meest geliefde plekken om op de vrije zondagmiddag je rust te pakken. De stilte die je bijna kunt horen en de connectie die je voelt met de natuur is haast met geen pen te beschrijven. Veel huizenjagers laten zich inspireren door deze natuurlijk setting en onder architecten is het niet anders. Het bos is een van de laatste natuurgebieden van ons land waar je nog helemaal tot jezelf kunt komen. Hoewel de meeste bossen in Nederland geplant zijn ervaar je niet het ´aangeharkte´ karakter dat de parken van de steden kenmerkt. De oermens wordt weer even wakker tijdens een ontspannende wandeling. Kortom, je voelt je vrij. Vandaag laten we je een schitterende villa zien die verscholen ligt in de Overijsselse bossen, de bewoners van dit woonpaleis zijn zeer trots op hun bijzondere woning. Dat kan ook niet anders, want ze hebben een groot deel van hun ideeën in het ontwerp van de villa kunnen verwezenlijken. We nemen je mee voor een wandeling door de woning, gewoon om een feeling met de moderne architectuur te krijgen, maar ook om je de nodige inspiratie te laten opdoen, zodat je zelf je eigen droomhuis kunt ontwerpen. Ben je klaar voor een exclusieve blik in het huis? Kom dan snel met ons mee!

Harmonie

Bij aankomst zien we de villa in al zijn pracht in het landschap liggen. De basic kleurstelling gaat prachtig op in de omgeving. Omdat we met een bosrijk natuurgebied te maken hebben dient het gebouw qua look ondergeschikt te zijn aan de setting, omdat anders het evenwicht in het landschap verstoort zou raken. De natuurlijk looks van deze parel van een woonpaleis demonstreren hoe je een ruime villa visueel kan laten aansluiten op een natuurlijke context. Met de auto rijden de bewoners eenvoudig onder het huis door, zo is de garage eenvoudig bereikbaar en kun je je als bewoner eenvoudig van de ene naar de andere kant van de woning begeven, dat scheelt weer een klim de heuvel op.

Andere positie

Vanuit deze positie zien we dat er twee auto´s tegelijkertijd onder het huis door kunnen rijden, hetgeen impliceert dat deze ruimte vrij breed is. We zien nu des te meer dat de woning aan weerszijden in de heuvel lijkt te verzinken, zeker aan de linkerkant, omdat daar de stenen basis een zandkleur heeft die matcht met de bosgrond. Een mooi contrast wordt opgeroepen door de combinatie tussen de zandkleur en het heldere wit van het bovenste en rechter deel van de gevel. De villa krijgt zo een minimalistische look die zich bescheiden in deze bosrijke setting opstelt. Deze lijkt een brug tussen twee eilanden te vormen die gescheiden worden door een waterstroom; in dit geval de weg richting de stad.

Avond

We weten allemaal hoe mooi het bos kan zijn als het heeft gesneeuwd. De zuiver witte deken dekt de wereld toe, laat het bos slapen en geeft ons het gevoel dat de natuur gezuiverd wordt van alle dissonanten. Een wondere wereld wordt het bos dan wel genoemd. Je komt helemaal in de kerstsfeer als je met familie en vrienden door de sneeuw loopt en je de kinderen op de slee voorbij zit glijden. Deze bosvilla is voor de bewoners dé plek om na zo´n wandeling thuis te komen. Op deze afbeelding zien we de villa mooi verlicht in uitgestrekt bos dat alleen verlicht wordt door de sterren en de maan.

Natuurlijk

Omdat de villa in het bos staat moet deze op een natuurlijk manier opgaan in de omgeving, maar daar lijkt het de architect niet alleen om te doen geweest toen hij deze gevel schiep. Ook het esthetische karakter (dat natuurlijk ook verbonden is met het land) op zich is een belangrijk aspect van het gebouw. Deze ietwat rustieke muur vindt zijn basis in een suggestieve paarse strook die strak grenst aan de bosgrond. We krijgen hier een welhaast impressionistische sfeer voorgeschoteld die ontstaat uit de zachte kleuren van het design. Van de rustieke draagmuur, die uit de heuvel lijkt op te rijzen, schakelen we abrupt en toch heel natuurlijk over naar het zuivere wit dat een visuele connectie heeft met de wolken die overdrijven. Je ideale woning ontwerp je samen met de beste experts.

Openheid

We zagen buiten al dat de woning bijzonder van opzet en vorm is. Eenmaal binnengekomen stuitte we op een bijzonder detail dat we je even wilden laten zien. Om de openheid in de woning groter te maken, alsmede de communicatie tussen de bewoners, is er gekozen om in de binnenruimte een transparant deel in de vloer te realiseren. We kijken nu dwars door de vloer heen en zien neer op de trap die ons naar beneden zou kunnen voeren. De combinatie tussen het beton en het glas geeft deze ruimte een industriële look. Ook hier is de rustieke muur een bijzonder aantrekkelijk aspect van de villa. Er wordt met deze muur niet alleen een connectie tussen binnen en buiten gecreëerd, maar het interieur krijgt zo ook een natuurlijke vibe die op zijn beurt weer mooi afsteekt bij de kunstmatige uitstraling van het beton en het glas.

Woonkamer

Geheel in stijl met het exterieur van de bosvilla komt de woonkamer naar voren als een minimalistische eenheid. Het zuivere wit vindt zijn tegenpool in het diepe zwart dat subtiel in deze kamer is toegepast. Dit kleurenschema is een schitterende manier om eenheid en variatie te creëren in een ontwerp. Geen wonder dat dit al eeuwen gebruikt wordt. De schouw in de woonkamer heeft een authentieke look, deze zou ook honderd jaar geleden gemaakt kunnen zijn, maar de moderne, essentialistische vormgeving, met de strakke uitsnede aan de bovenkant, geeft deze zijn moderne twist. Het is een woonkamer die tot de verbeelding spreekt en waarin een visuele rust heerst. Precies wat de moderne mens nodig heeft als hij of zij terug is van een dag vol noeste arbeid. Meer mooie ideeën voor de woonkamer vind je hier.

Bos

De woning staat in het bos en vormt de basis voor het gezin. Natuurlijk biedt een villa als deze zeer veel mogelijkheden op het gebied van wonen en recreëren. Binnen voel je de aanwezigheid van het bos, niet alleen vanwege het uitzicht dat je hebt door de vele raampartijen, maar ook door de natuurlijke elementen die je in de minimalistische villa kunt tegenkomen. Op deze afbeelding zien we de houten treden van de trap, ze zijn een echo van de bomen in het bos. Het blanke hout past prachtig bij de monochrome wanden en is helemaal in tune met de essentie van de omgeving. Tot in de kleinste details is deze architectuur betrokken op haar context. 

Wil je weten hoe je thuis samen kunt genieten van een BBQ? Check dan hier de nodige tips!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!