Bosvilla nieuwe stijl | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bosvilla nieuwe stijl

Stoa. Stoa.
Bosvilla Moderne huizen van ir. G. van der Veen Architect BNA Modern
Loading admin actions …

Als je echt wilt genieten van de Nederlandse bossen moet je echt wonen te midden van dit natuurschoon. In een schitterende villa in het bos is dat natuurlijk nog indrukwekkender! Vandaag laten we je zien hoe een villa met een moderne nieuwe stijl een geheime schat in het bos is. Het project is gerealiseerd door Ir. G. van der Veen Architect; een klein architectenbureau dat altijd werk uit de ideeën en wensen van de opdrachtgever. De ideeën zijn dan de leidraad, maar het bureau komt altijd op de proppen met een innovatief en fris design. Dit zien we natuurlijk ook terug in deze prachtige villa. De volumes van deze familiewoning lijken ten opzichte van elkaar te draaien, waardoor er een bijzondere dynamiek te ervaren is. Binnen vinden we daardoor verschillende spannend vormgeven ruimten. Het is een villa in een hedendaagse stijl met alle moderne gemakken van dien. De woning is uiterst ruim, maar door de bijzonder vormgegeven ruimten voelt deze zeer huiselijk en intiem aan. Je kunt het hieronder zelf ervaren, want we nemen je mee op een tour door deze bosvilla. Dus kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Eerste blik

Als je bij het huis aankomt is de zachte uitstraling het eerste dat opvalt. Natuurlijk heeft de afgeronde vorm van het dak daar alles mee te maken. De gevel heeft een kleurenschema dat perfect past bij de natuurlijk omgeving, de grijsgroene horizontaal gerichte wanden van de woning vloeien moeiteloos over in het groen van de bomen en het gras. De villa laat een bijzonder spel van diepte en vorm zien, waarbij de labels innovatief en excellent al snel in onze gedachten springen. Het is vooral de volkomen ontspannen manier waarop de woning onder de bomen ligt, die ons overtuigt van zijn klasse.

Oprit

De ruimte oprit zorgt ervoor dat je als bewoner de woning makkelijk kunt bereiken. Natuurlijk moet er een stallingsruimte voor je bolide zijn. Deze vinden we in de dubbele garage die aangesloten is op de woning. Dit verhoogt het gevoel van gemak en veiligheid. Vanuit deze positie krijgen we een mooi beeld van de omgeving en de plek die de woning hierin inneemt. Als bewoner voel je je gewoon verbonden met de natuur. Daarnaast zien we de mooie dynamiek van de woning, boven het garage volume prijkt de heldere gevel met raampartijen die een schitterend uitzicht bieden.

Basic

In vergelijking met de andere zijde van de woning heeft deze een geheel andere vibe over zich. Hier draait het om de diepte van de structuur van de woning. We bezien de villa vanaf het gazon, dat abrupt eindigt in een verlaging die eindigt bij de deur die toegang geeft tot de kelderruimte van de woning. Door de woning op deze wijze te bouwen hoef je minder de hoogte in, waardoor de sfeer van de omgeving behouden blijft en dus niet wordt overschaduwd. De gevel heeft hier bijzonder veel raampartijen die een vloedgolf aan daglicht het interieur binnen laten stromen. Zoek je mooie ideeën voor de buitenruimte? Klik dan hier!

Hoekramen

Een mooie toevoeging aan de sfeer van de gevel zijn deze excellente hoekramen. Ze hebben qua kleur een mooie connectie met het afgeronde dak dat we zojuist zagen. Door deze ramen uit de gevel te laten komen wordt er een speelse diepte gecreëerd die esthetisch oogt. Het contrast tussen de open en gesloten oppervlakten (de wanden en de raampartijen) geeft de woning zijn unieke charme. De principes van herhaling, variatie en eenheid (essentiële aspecten van elke compositie in de bouwkunst) krijgen hier concreet gestalte.

Licht

We zeiden het net al, maar nu kun je met eigen ogen zien hoezeer het daglicht een centrale rol vervult in het interieur van de woning. De grote ramen bieden je een mooie kijk op de omgeving en laten het natuurlijk licht naar binnen. Dat is niet alleen voordelig in termen van de woonsfeer of verlichting van je woning, maar ook als het gaat om de verwarming ervan. Zonnewarmte is tegenwoordig een belangrijk aspect binnen de duurzame verwarming van moderne woningen. Een goed geïsoleerde woningen houdt deze warmte vast en maakt het zo mogelijk om te besparen op de stookkosten. Daarbij worden er steeds minder fossiele brandstoffen gebruikt. Meer mooie ideeën voor binnen krijg je van de juiste experts!

Basic en expressief

Geheel in stijl met de moderne buitengevel vinden we binnen ook een ingetogen look. De stalentrappen leiden ons naar boven en beneden. Toch is er op de zuiver witte wanden ruimte voor de nodige kunst en decoratie. Wat dacht je van het Perzische tapijt op de vloer en de decoratieve stok in de hoek: een bijzondere mix van stijlen zorgt hier voor een huiselijke sfeer. Dit voorbeeld toont aan dat de strakke moderne stijl heel goed samengaat met expressieve en exotische stijlen. 

Binnen en buiten versmelten. Hoe dat in elkaar zit lees je hier!

Waar staat jouw droomvilla? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!