Spaanse woning met klasse | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Spaanse woning met klasse

Laura ter Meer Laura ter Meer
Loading admin actions …

Men zegt weleens dat schijn bedriegt, en dat de eerste indruk vaak niet de juiste is. Dit gaat helemaal op voor het onderstaand project van YNOT professionals. Verantwoordelijk was voor het verbouwen van een huis met als belangrijkste eis: comfort voor de eigenaars, gingen de architecten de uitdaging aan. Op het eerste gezicht lijkt dit huis niet veel nieuws onder de zon: een charmante en bescheiden woning. Maar zodra we binnenstappen worden we omvergeblazen door de schoonheid van het interieur. Het word ons al snel duidelijk: dit huis heeft nog eens wat we noemen 'klasse'! 

De originele gevel van het bestaande huis is onaangeroerd gebleven, terwijl het interieur geheel nieuw leven ingeblazen is. Laten we snel eens kijken wat de architecten van Ynot – gevestigd in Madrid, Spanje – ditmaal bereikt hebben. 

Een simpele gevel

Moderne huizen van homify Modern

De woning heeft er voor gekozen om zijn oorspronkelijke gevel te behouden – hoewel een fraai aanzicht, het zal voorbijgangers niet per se doen stoppen en staren. Rechte lijnen en een vrij eenvoudig uiterlijk is alles wat ze zullen zien. Wit beton met een paar simpele ramen verzekeren een gesloten indruk, terwijl de rode bakstenen trap ons naar de voordeur vervoert – al deze elementen spelen een rol in het verbergen van wat zich binnen het huis werkelijk afspeelt…  

Een ruim landschap

Moderne tuinen van homify Modern

Van de voorkant lopen we het huis om naar de achterkant, waar we een spectaculaire tuin vinden. De zwembad stelt de bewoners in de zomer in staat om te socialisen, terwijl de grote raampartijen en glazen deuren verzekeren dat er voldoende daglicht de woning in komt. De veranda, waarop heerlijk buiten gegeten kan worden, is een slimme uitbreiding van de binnenste kamers, zoals de keuken, eet- en woonkamer. Laten we eens binnenstappen…  

Een licht en stijlvol interieur

Moderne woonkamers van homify Modern

Eenmaal binnen, zien we hoe de metamorfose getracht heeft een meer onderling verbonden interieur te creëren waar ruimte en licht in een meer natuurlijke manier doorstromen, zonder spleten of dode zones. Brede ingangen dragen bij aan het ruimtelijke gevoel in de kamers, net als het witte kleurgebruik, dat met slechts een aantal zwarte accenten voor de afwisseling gecombineerd wordt. 

Het interieur is een combinatie van klassieke, de stoelen en de bank bijvoorbeeld, en modernere stukken, zoals de kunstwerken op de muur die ons welkom heten. Verwen jezelf op nog meer stijlvolle en charmante woonkamers en laat je creativiteit de vrije loop. 

Iedereen is welkom

Moderne keukens van homify Modern

Een goed uitgeruste keuken inclusief eetgedeelte biedt voldoende ruimte voor familie en vrienden om onderdeel uit te maken van het gesprek aan tafel. Een ruimte van 60 m² is omgezet in een warme en vriendelijke omgeving – niet alleen bedoeld om in te koken, maar ook om in te leven en lachen. 

Houten meubelen, ruw en in het blauw afgewerkt, domineren deze kamer en zorgen voor een mooie, gezellige en huiselijke sfeer. Het middelpunt van deze keuken is toch echt wel het kookeiland waar vast en zeker de meest heerlijke gerechten voorbereid worden. Desalniettemin, komt de grote eettafel op een eerlijke tweede plaats. Moderne verlichting, heldere ramen en een vleugje kaarslicht verzekeren een fijne ambiance om een maaltijd of gesprek mee te begeleiden. 

Een unieke leeszaal

Moderne woonkamers van homify Modern

Van de lichte en zonnige sociale omgeving waar we net waren, gaan we nu door naar de bibliotheek waar gekozen is voor een donker kleurenschema. Donkere tinten blauw en een regenachtig grijs sieren de muren, maar een helder verlichte open haard zorgt ervoor dat niemand hier de koude rillingen krijgt. 

Van de ene naar de andere extreme kamer, fungeert de bibliotheek als ideale spot waar het individu, dat even een pauze wil van al het geklets en gelach uit de keuken, zich kan terugtrekken met een goed boek. 

Een droom van een kleedkamer

Moderne slaapkamers van homify Modern

Reizen we verder door het huis, vinden we de slaapkamers. Trouw blijvend aan de rest van het huis, ademt de kamer een elegante en gebalanceerde stijl. Zachte tinten verzekeren enige sereniteit, van de lichte en gespiegelde kleedkamer naar de slaapkamer iets verderop die ons plaagt met blauwtinten. 

Is dit nu niet de ultieme droom? Met slechts enkele stappen ben je zo van de slaapkamer (oh, wat een prachtige houten vloer!) in de ruime kleedkamer waar een klassieke mix van wit en spiegels je een goede morgen wensen. 

Een marmeren luxe

Moderne badkamers van homify Modern

En zodra we dachten dat het interieur ons niet nog meer verassen kon, benaderen we een van de badkamers. Uitgedost in marmer en lichtgrijs, adembenemend mooi; zeker een van de grote sterren van het huis. Typisch voor een grote badkamer is het beschikken over zowel een badkuip als een douch, zoals we ook hier zien. Chique glazen planken sieren de smalle opening, waardoor er meer dan genoeg ruimte is voor handdoeken, zeep en shampoo, en een elegant decor. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!