Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Warm blijven in de winter

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Buiten is het koud en guur en de wind giert om het huis. De schemering valt vroeg en de eerste winterse buien zijn al in aantocht. Als je naar buiten gaat doe je je winterjas aan en knoop je een warme sjaal om. Thuis kruip je op de bank met je warmste vest aan. Oftewel: je kunt binnen wel wat extra warmte gebruiken nu!

Je zet simpelweg de verwarming een paar graden hoger, maar je kunt ook een warme gloed toevoegen aan je huis in de vorm van accessoires. Accessoires die daadwerkelijk warmte brengen, zoals een warmwaterkruik, accessoires die de kou buiten houden, zoals dikke gordijnen, en accessoires die je een warm gevoel bezorgen, denk aan kaarsjes met flakkerende vlammetjes. Maak gebruik van de juiste kleuren en materialen en geniet van een winterproof huis. Terwijl de regen buiten valt geniet jij lekker van de warme deken van je interieur!

Een vloerkleed tegen koude voeten

Warm je voeten aan een lekker vloerkleedje. Een laagpolig vloerkleed beschermt je voeten tegen de koude vloer, maar je kunt ook gaan voor een hoogpolig kleed waar je lekker met je tenen in kunt wiebelen. Een hoogpolig kleed houdt wel meer stof vast, maar van een beetje stofzuigen krijg je het ook weer warm, dus uiteindelijk is dat eigenlijk een win-winsituatie.

Een fijn kopje thee

Niets is lekkerder dan een kop dampend hete thee in je handen na een wandeling in de koude buitenlucht. En een kop thee of koffie is natuurlijk niet alleen warm aan je handen, maar het verwarmt ook je keel. Zoek een paar mooie grote mokken uit waar je elke keer weer blij van wordt. En als je een echte theeleut bent mag natuurlijk ook een theepot niet in je keuken ontbreken! Met dit soort accessoires kun je ook nog eens mooie accenten aangeven: kies bijvoorbeeld voor warme kleuren of kies juist voor stijlvol wit, warm voel je je toch wel als je er thee uit drinkt.

Een warme kruik

 Slaapkamer door Lenz & Leif
Lenz & Leif

Hot Friend – Wärmflasche mit Elch Motiv

Lenz & Leif

In de winter moet je toch altijd over een soort drempel als je wilt gaan slapen, want die dekens zijn zo ijzig koud. Neem een warme kruik mee naar bed voor wat extra warmte. De aloude warmwaterkruik is het perfecte, energiezuinige alternatief voor de elektrische deken. Naast de lage aanschafwaarde – zo’n €30 voor de deken tegenover €5 voor een kruik – is de warmwaterkruik ook nog eens heel energiezuinig. Er gaat warm water in de kruik. Let op: doe geen kokend water in de kruik (het heet niet voor niets een warmwaterkruik!), want dan kan die ontploffen! Pas ook bij kinderen goed op met warmwaterkruiken. Wil je geen risico lopen kun je ook gaan voor een kersenpittenzak, die je opwarmt in de magnetron.

Schapenvel

vloerkleed naturel:  Woonkamer door Raw elements
Raw elements

vloerkleed naturel

Raw elements

Eén van de trends van dit jaar is het schapenvel. Je gebruikt hem als vloerkleed of drapeert hem over een stoel of over de leuning van de bank. Zo’n kleed voelt heerlijk zacht aan en staat heel warm. Bovendien hebben de vellen vaak lichte kleuren, waardoor het ook past bij een hele lichte inrichting. Je hoeft niet per se warme kleuren te gebruiken, je kunt ook je materiaalkeuze op het seizoen aanpassen. Al kan zo’n schapenvel trouwens ook nog prima in het voorjaar en in de zomer! Het is ook prima bruikbaar in de tuin met fris weer.

Warm kaarslicht

Met licht kun je in huis heel veel doen. Het is van grote invloed op de sfeer in je huis. Als je kiest voor warm licht voelt je huis meteen warmer aan. Kies je koeler ligt dan doet dat de temperatuur ook met gemak een paar graden zakken. Soms heb je zulk licht nodig om te werken, maar plaats dan verschillende lampen, zodat je het ’s avonds gezellig kunt maken en je overdag het felle licht kunt gebruiken. Creëer meerdere lichtpunten in je kamer, waardoor je verschillende elementen uitlicht en ook de hele kamer een gloed geeft. Maak extra lichtpuntjes in je huis met kaarsjes. Flakkerende vlammetjes horen echt bij kou en donker en geven een echt gezellig licht.

Voor meer ideeën over verlichting in de woonkamer lees je dit Ideabook.

Warme kleuren

Voeg warme kleuren toe aan je huis en je zult zien dat het ook meteen een stuk warmer voelt. Kies kleuren als donkerrood, bruin, herfstig oranje, om je huis een herfstige look te geven, of zonnig geel, om het wat zomerser te maken. Bruin wordt vaak toegevoegd in de vorm van hout: een houten vloer, een houten kast, een houten tafel enzovoorts. Je kunt ook, minder voor de hand liggend, de kleur donkergroen toevoegen. Dit is niet per se een hele warme kleur, maar hij staat wel voor gezelligheid – denk aan planten en aan de kerstboom – en geeft daardoor een toch een warm gevoel. Als je een witte basis hebt voeg dan kleurrijke accenten toe: kussens, plaids, gordijnen, fotolijstjes, boeken, lampen… Je hoeft dus niet meteen het hele huis te gaan schilderen, met accenten kom je een heel eind! Of huur toch een schilder in en pak het huis eens goed aan. Net een voorjaarsschoonmaak, maar dan in het najaar.

Een zachte plaid

doorkijk naar zithoek:  Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

doorkijk naar zithoek

choc studio interieur

Een zacht kleedje op de bank is altijd fijn. Als het ’s avonds fris is wanneer je in je pyjama op de bank zit kun je er lekker onder kruipen. Een kleed verschaft warmte, maar voelt ook warm. We associëren zachte stof met warmte, waardoor het meteen al een graadje warmer voelt als je de stof van je dekentje tegen je aan houdt! Sinds een paar jaar zijn er ook speciale ‘televisiedekens’ te koop, waar je je handen doorheen kunt steken, zodat je ook nog een kopje thee kunt drinken als je onder je dekentje kruipt!

Dikke gordijnen voor de ramen

Liefde voor je raam:  Woonkamer door Vadain
Vadain

Liefde voor je raam

Vadain

Dikke gordijnen beschermen je niet alleen tegen inkijk, maar ook tegen de kou. Ramen, vooral enkelwandige, laten veel kou door. Als je daar dikke gordijnen voor hangt houden die de koud tussen het raam en het gordijn en blijft het in huis lekker warm! Denk wel na over de invloed van de gordijnen op je kamer. Gordijnen zorgen er altijd voor dat je kamer kleiner lijkt, vooral wanneer je kiest voor zware gordijnen.

Hoe maak jij je huis winterproof?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!