7 tips om de waarde van je huis te verhogen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 tips om de waarde van je huis te verhogen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Badkamer door Markus Gentner Architekten,
Loading admin actions …

Door het renoveren of verbouwen van je woning maak je niet alleen een fijner huis voor jezelf maar kun je ook een fikse meerwaarde creëren. Houd er wel altijd rekening mee dat, wanneer je je huis op termijn zou willen verkopen, je kiest voor neutrale, tijdloze aanpassingen. Zo zorg je er meteen voor dat je woning een geschikte uitstraling heeft voor diverse doelgroepen. 

Nu zal je je misschien afvragen wat voor soort verbouwing of aanpassing zorgt voor de meeste waardevermeerdering. Dit is lastig te zeggen omdat het te maken heeft met het soort huis, de naaste omgeving, de doelgroep en bijvoorbeeld het prijsniveau van de woning. Wel is op verschillende verkoopsites vrijwel meteen te zien welke punten invloed hebben op de prijs. Dit zijn het woonoppervlak, de oppervlakte van de tuin en de foto's. In dit Ideabook geven we dan ook een aantal handige tips die je ook zelf kunt uitvoeren om de waarde van je woning te verhogen. 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Het verven en opknappen van de gevels

Nieuwbouw woning Denekamp:  Huizen door In Perspectief architectuur,
In Perspectief architectuur

Nieuwbouw woning Denekamp

In Perspectief architectuur

Onderzoek heeft uitgewezen dat een eerste indruk een direct effect heeft op hoe wij iets of iemand verder zullen beoordelen. Een eerste indruk kun je dus ook maar één keer maken, in amper twee seconden vormen we al een beeld waarop we besluiten of iets of iemand de moeite waard is. Je doet er dus goed aan om het eerste aanblik van je huis de moeite waard te maken. Het opknappen van de gevels aan de voor- en achterzijde zijn een goede eerste stap om de waarde van je huis te verhogen. 

Maak werk van de dakpannen, zorg dat het verfwerk in orde is en zorg voor nette en schone ramen en deuren. Wie weet zijn de kozijnen aan vervanging toe? Investeer in tijdloze kozijnen van duurzame materialen want op deze manier kun je er extra lang van genieten. Zorg dat je gevels schoon zijn en bekijk bijvoorbeeld ook eens of de dakbedekking en de dakgoten nog wat aandacht nodig hebben. Lukt dit niet allemaal alleen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een professional in te schakelen. 

Het uitbreiden van de leefruimte

 Serre door DPS ltd.,
DPS ltd.

HOUSE EXTENSION & LOFT CONVERSION IN SW LONDON

DPS ltd.

Je kunt het woonoppervlak van je woning op verschillende manieren uitbreiden. Vanzelfsprekend draagt een grotere leefruimte bij aan de waarde van het huis. Kies bijvoorbeeld voor het uitbreiden van je zolderverdieping door het plaatsen van een grote dakkapel. Ook valt te denken aan het uitbreiden van de begane grond door het realiseren van een mooie uitbouw of serre met aangrenzend terras. Dit zijn slechts enkele voorbeelden maar ga zeker eens na wat er mogelijk is bij jouw woning. 

Het (her)ontwerpen van je tuin

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem:  Tuin door Biesot,
Biesot

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem

Biesot

Het is zeker mogelijk om met 'makelaarsogen' naar je tuin te kijken. De waarde van een tuin dient echt niet onderschat te worden, het moment dat je je huis te koop zet is namelijk het moment dat je tuin er top uit moet zien. Onthoud, alles draait immers om de eerste indruk! 

Een mooie tuin kan er voor zorgen dat eventuele kopers al snel verliefd worden op je woning. Deze moet wel aan een aantal eisen voldoen. Toekomstige bewoners moeten zichzelf in je tuin moeten zien zitten. Zorg er dus voor dat de basis in orde is. Te denken valt aan privacy, het plaatsen van nette schuttingen om inkijk te voorkomen. Ook kun je denken aan een goede combinatie van beplanting en bestrating. Sommigen hebben nou eenmaal groene vingers, waar anderen juist houden van een onderhoudsvrije tuin. Details zijn niet heel belangrijk, behoeften verschillen nou eenmaal van persoon tot persoon en de tuin is vaak niet doorslaggevend bij de eventuele aankoop.  

Het renoveren van je keuken

Je moet er eigenlijk vanuit gaan dat een verbouwing meer kost, dan dat de waarde van je woning zal stijgen. Dit komt omdat een keuken, en dit geldt ook voor de badkamer, toch wel smaak gevoelig is. Waar jij € 20.000,- besteed aan je droomkeuken, kan dit voor de volgende bewoner een keuken zijn die in zijn ogen slechts € 5.000,- waard is. Keukens en badkamers die minder smaakgevoelig zijn hebben dus ook een grotere kans om bij te dragen aan waardeverhoging van je woning. Kies voor simpele, tijdloze kastdeuren en inbouwapparatuur van hoogwaardige kwaliteit. Een vaste oven en een vaatwasmachine zijn bijvoorbeeld vaak grote pluspunten in iedere keuken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van smaakvolle, nette keukens? Bekijk dan zeker ook nog even deze foto's

Het renoveren van de badkamer

Wat geldt voor de keuken, geldt ook voor de badkamer. Wanneer je kiest voor een simpele badkamer in neutrale kleurtinten zorg je voor een tijdloze ruimte die jaren mee kan. Het is bijna vanzelfsprekend dat het verbouwen van de badkamer de prijs van je woning verhoogt waardoor er dus waarde wordt toegevoegd. Ook hier geldt dat je er goed aan doet om tegels of vaste meubels met opvallende, sprekende kleuren, motiefjes en prints te voorkomen. Het draait tenslotte om het aanspreken van een grote doelgroep. Investeer bijvoorbeeld in mooie badkamermeubels, verlichting, een goed douchescherm in plaats van een gordijntje en zorg dat de leidingen en de afvoer helemaal in orde zijn. Een goed werkend ventilatiesysteem is ook altijd een plus! 

Het herinrichten van je woonkamer

We sluiten dit Ideabook af met de laatste tip: het herinrichten van je woonkamer. De woonkamer is het verblijf waar over het algemeen de meeste tijd wordt doorgebracht en een welkomstgevoel is dan ook belangrijk. Natuurlijk zit niet iedereen te wachten op een strakke, moderne woonkamer maar zorg er in ieder geval voor dat hij een lichte, frisse uitstraling heeft. Ook vaste elementen dragen verder bij aan de waarde van het huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie trap of een sfeervolle open haard. Wat betreft je eigen meubels kun je natuurlijk alle kanten op gaan, maar het investeren in tijdloze items is altijd een goed idee! 

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie en tips om je huis een goede opknapbeurt te geven. Op zoek naar meer inspiratie voor je woonkamer? In dit Ideabook vind je meer tips om zelf een fijn welkomstgevoel in je woonkamer te creëren. 

Sta jij op het punt om je huis te verkopen? Hoe zorg jij ervoor dat je hier het meeste uithaalt?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!