Welke gordijnen moet je kiezen? 5 voorbeelden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welke gordijnen moet je kiezen? 5 voorbeelden

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische woonkamers van SANSON ARCHITETTI Minimalistisch
Loading admin actions …

Nederlanders staan er bekend om dat ze de gordijnen nooit sluiten. Desondanks hangen er ze er in de meeste huishoudens toch. En als je dan gordijnen hebt, kun je er maar beter iets fraais mee doen. Tenslotte bepalen ze voor een deel de sfeer van de kamer. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te kiezen? In dit Ideabook proberen we je daarin een beetje wegwijs te maken.

Stevig

Liefde voor je raam: modern  door Vadain, Modern
Vadain

Liefde voor je raam

Vadain

Natuurlijk heb je gordijnen in alle soorten en maten. En ook qua kleur en textuur valt er een hoop te kiezen. We trappen af met deze redelijk traditionele gordijnen. Lekker stevig en robuust zodat er zeker weten niks te zien valt, als jij dat niet wilt. De dikte van de stof bepaalt ook in welke mate er nog enigszins licht tot de kamer doordringt. Logisch: hoe dikker de stof hoe donkerder de kamer. Dit kan vooral in de slaapkamer van belang zijn.

Jaloezieën

Heb je niks met gordijnen die horizontaal sluiten, kun je natuurlijk ook kiezen voor jaloezieën, die verticaal sluiten. Met jaloezieën kun je spelen, door ze bijvoorbeeld maar voor de helft of drie kwart te sluiten. Er bestaan ook jaloezieën die je van beneden naar boven kunnen sluiten, zodat er aan de bovenkant nog een strookje vrij is. En het handige van jaloezieën is natuurlijk ook dat je, door middel van de lamellen te draaien, heel precies kunt afstellen hoeveel licht er naar binnen komt en hoeveel zicht je naar binnen of naar buiten wilt.

Rolgordijnen

Een combinatie van gordijnen en jaloezieën is het rolgordijn. Dus de voordelen en uitstraling van een gordijn, maar ook het gemak van de jaloezieën. Uiteraard heb je deze ook in verschillende varianten, tot verduisterende stof aan toe.

Vitrages

Vitrages zijn een hele dunne soort gordijnen die wel voor een bepaalde sfeer zorgen maar de inkijk van buitenaf flink verminderen. En toch blijft het in huis lekker licht doordat de zon wel nog door de dunne stof heen kan schijnen.

Zonwering

Woonkamer met balkon en uitzicht Moderne woonkamers van Architect2GO Modern
Architect2GO

Woonkamer met balkon en uitzicht

Architect2GO

Wil je eigenlijk helemaal geen gordijnen in je huis, bijvoorbeeld omdat je zulke prachtige grote ramen en een geweldig uitzicht hebt. Ook dat kan. Want als je slechts zo nu en dan, bijvoorbeeld in de zomer, de felle zon uit je huis wil weren, of voor die ene keer de inkijk wilt beperken, kun je kiezen voor zonwering. Deze is altijd uit het zicht wanneer je dat wilt. En als je hem dan toch nodig hebt, is hij er meteen. Meestal per knopdruk.

Inspiratie voor gordijnen kun je hier op doen. Wil je die keuze liever aan een professional overlaten, geen probleem. En in dit Ideabook lees je meer over het optimaal verlichten van je huis.

Welke gordijnen passen het best bij jou? Deel het met ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!