Voor en Na: van saai dak naar schitterend dakterras | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van saai dak naar schitterend dakterras

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch
Loading admin actions …

Een plat dak kan zo veel meer dan alleen de bovenkant van een huis zijn: met een trap en een toegang naar een plat dak kun je deze ruimte omtoveren tot een prachtig dakterras. Het project van de Portugese experts van A2Office laat zien hoe een saai, troosteloos en rommelig dak in een schitterend dakterras kan veranderen. De foto’s die je van zowel voor als na actie van de tuinarchitecten te zien krijgt zullen je verbazen. Heb jij een plat dak op je huis? Ga dan maar goed nadenken over wat je daar allemaal mee kunt doen!

Voor: een onaantrekkelijke plek

van A2OFFICE Eclectisch

Zeg nou zelf, op dit dak heb je werkelijk waar niets te zoeken! Nou ja, misschien om de was op te hangen. Maar dat is ook het enige waar deze onaantrekkelijke plek geschikt voor is. Toch biedt deze plek veel mogelijkheden. De schuifpui en de trap geven aan dat deze plek zeker zo gemaakt is om er iets leuks mee te doen. Maar daar is hier niets van te zien!

Voor: deprimerend uitzicht

van A2OFFICE Eclectisch

Het dak is vanuit dit perspectief nog meer deprimerend dan op de vorige foto. Je hebt slechts uitzicht op andere daken met vreselijk gedateerde antennes… Alleen een blauwe lucht kan hier nog een beetje vreugde brengen. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn! Daarom is de hoogste tijd om te gaan kijken hoe deze plek er wel leuk en aantrekkelijk uit kan zien.

Na: prachtige houten elementen

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch

Wat een beetje hout al niet kan doen! De kale en saaie plek die we net zagen is op deze foto veranderd in een klein houten paradijsje! Mooie natuurlijke houten elementen op zowel de vloer als langs de muren geven een sfeervol effect en zorgen daarmee voor een aantrekkelijk dakterras. En dat staande hout heeft ook duidelijk een functie: er zijn kasten gecreëerd voor het opslaan van alles wat het dakterras nodig heeft.

Na: design en comfort

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch

We zien hier foto’s die vanaf dezelfde plek zijn genomen als de eerste foto van voor de transformatie van het dakterras. Het verschil is bijna als dat van dag en nacht. Naast een mooi design is ook comfort een groot uitgangspunt geweest. Het dakterras is ingericht met mooi meubilair dat ook nog eens lekker is om op te zitten. En hoe simpel een zitzak ook kan zijn, door er hier een neer te leggen krijg je er gelijk een comfortabele plek bij! Met mooi weer kun op de zitzak ongestoord in je zwemkleding van de zon genieten.

Na: heerlijke loungehoek

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch

Een tafel met stoelen is fijn, maar deze loungehoek is heerlijk om alleen te ontspannen. Of juist om met familie of vrienden tijd door te brengen. Maak een paar heerlijke cocktails en je kunt hier uren van je eigen daktuin genieten. Een paar kleurige kussens fleuren het geheel nog verder op. Als het wat kouder wordt dan kun je altijd nog een kleedje omslaan. Of je pakt er natuurlijk gewoon een terrasverwarmer bij.

Na: rieten matten en minituin

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch

De lelijke matglazen afscheiding (met daarachter de lelijke daken van de buren) is hier achter prachtige rieten matten verdwenen. Een hele simpele en goedkope oplossing met een groot effect. Je ziet niets meer van de daken in de buurt en je creëert daarnaast extra privacy. En dan daarnaast kun je zien waar een paar simpele planten voor kunnen zorgen: een minituin is ontstaan!

Na: gemakkelijk in onderhoud

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van A2OFFICE Eclectisch

Dit dakterras is onderhoudsarm, ideaal dus voor hardwerkende mensen die hun vrije tijd optimaal willen benutten. De bewoners hoeven alleen maar eten en drinken te halen en kunnen vervolgens van een heerlijke barbecue genieten.

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van een dakterras? Neem dan zeker hier ook een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!