Buro Ruimte & Groen: prachtig tuinideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Buro Ruimte & Groen: prachtig tuinideeën

Stoa. Stoa.
Particuliere tuin, Oostkapelle Klassieke tuinen van Buro Ruimte & Groen Klassiek
Loading admin actions …

Vandaag stellen we Buro Ruimte & Groen aan je voor. Ze richten zich met veel passie op het ontwerp en de vormgeving van de buitenruimte, waaronder dus de tuin. Het bureau klaart iedere klus, zowel grootschalige projecten als particuliere tuinen, of je nu in de stad woont of op het platteland, ze realiseren steeds datgene waar je van droomt. Buro Ruimte & Groen werkt graag samen met specialisten uit verschillende disciplines, waardoor het ontwerp steeds op een hoogwaardige wijze gerealiseerd wordt. Vandaag gaan we kijken naar een prachtige tuin die het bureau ontworpen heeft voor een particulier. Laat je inspireren door deze mooi tuin. Kijk met ons mee!

Eerste blik

We naderen de villa en zijn direct onder de indruk. Het imposante gebouw ligt  in de bosrijke omgeving rondom Oostkapelle en bevindt zich op de toegangsroute naar de duinen en het strand. Geen wonder dat er zo'n fantastische sfeer hangt in deze tuin! De natuurlijke omgeving is richtinggevend geweest bij het ontwerpen van de tuin: de  Rododendrongroepen, meerstammige berken en grassen zorgen voor een losse en natuurlijke uitstraling in de tuin. De verharding is zandkleurig en zorgt voor een statige indruk. De beplanting heeft zowel een esthetisch als een praktische functie, want door de plaatsing van het groen heeft het verkeer vanaf de weg niet direct zicht in de woonkamer, zo wordt je privacy gewaarborgd. De tuin heeft een open karakter en oogt zeer uitnodigend, deze maakt daardoor een gastvrije indruk. 

Voorzijde

We zien hier de tuin van de voorzijde. Het valt op dat hier de openheid zeer groot is, waardoor je vanuit het huis een mooie uitkijk over de omgeving hebt. Strak over het gazon liggen twee horizontale structuren die zorgen voor een moderne haast sculpturale sfeer. De boom links steek daar mooi bij af. Buro Ruimte & Groen roept met dit mooie tuinconcept een geborgen sfeer op, want het huis lijkt beschermt te worden door het groen, waardoor je je als bewoner binnen, maar ook in de tuin helemaal op je gemak voelt. Er wordt een veilige vertrouwde wereld gecreëerd, waarin je in alle rust kunt wonen. Een tuin is dus meer dan alleen een smaakvol design, maar een essentieel deel van een goede woonbeleving.

Idyllisch

De villa ligt idyllisch in het landschap, dat het gebouw lijkt te omarmen. Buro Ruimte & Groen toont zich met deze tuin een architect van de buitenruimte, door het karakter van het huis welhaast spontaan op een ingetogen wijze te laten communiceren met zijn omgeving. Het huis krijgt een mysterieuze sfeer, omdat het deels aan het zicht wordt onttrokken door het groen. Er ontstaat dan direct een sprookjesachtige sfeer. De oprit maakt direct een statig indruk, maar het groen er rond om heen zorgt dat deze vriendelijk oogt. Dit tuinconcept past precies bij de omgeving.

Strak en natuurlijk

Hier zien we een mooi contrast tussen het natuurlijke groen en de strakke artificiële structuur die op het gazon geplaatst is. De combinatie tussen de twee vormen zorgt voor een interessant en dynamisch visueel concept. De strakke lijnen van de villa passen goed bij de horizontale structuur op het gazon. We zien een trapsgewijze opstijgende beweging vanaf het gazon naar het dak van het huis. Via deze eenvoudige  stijlmiddelen wordt een prachtige eenheid in de tuin bereikt, echt een creatief idee van Buro Ruimte & Groen.

Tot zover de prachtige tuininrichting door Buro Ruimte & Groen. We hopen dat de tuin jou ook betoverd heeft! Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends! 

Zoek je meer ideeën voor in de tuin? Hier vind je ze!

Bijzonder professionals vind je hier!

Kleurideeën voor de woonkamer vind je hier

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!