20 prachtige eensgezinswoningen die we je van harte aanbevelen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Camp Hammer, Uptic Studios Uptic Studios Moderne huizen
Loading admin actions …

Een fijne eengezinswoning en leven in de natuur is een droom die voor velen van ons mogelijk is geworden tegenwoordig. Gezien het feit dat veel mensen migreren van het platteland naar de stad, is dit voor veel mensen te realiseren wanneer we liever niet willen dat onze kinderen in de grijze stad opgroeien. In grote steden is er veel meer verkeersdrukte evenals in de binnenstad en stedelijke gebieden terwijl dit op het platteland over het algemeen een stuk rustiger is. Wanneer je overweegt om naar een landelijk gebied te verhuizen en een huis wilt bouwen in een landelijke omgeving of een oud huis wilt renoveren dan is het handig om je alvast te verdiepen in de verschillende bouwstijlen. Deze hebben we hieronder even voor je op een rij hebben gezet. De huizen die je aanspreken kun je bewaren op je eigen pagina door het aanmaken van een eigen ideeënboek waarmee je je eigen voorkeursselectie kunt opbouwen voor de toekomst. Graag willen we ook even vermelden dat architecten en bouwbedrijven op de homify pagina's hun werk presenteren en je zo dus direct toegang kunt krijgen tot allerlei informatie.

1. Duidelijk, eenvoudig en functioneel: een prachtige bungalow

homify Bungalow

Bouwen met een vrij eenvoudige architectuur: een schuin dak en witte buitenkant maken dit tot een een zeer modern en charmant huis in antraciet kleur.

1. Van materialen met een eclectische architectonische diversiteit

homify

Een schuin dak en zolderkamers met klassieke details en de combinatie van verschillende moderne bouwmaterialen maken dit tot een prachtig huis in de natuur.

3. Ziet eruit als oude boerderij maar is volledig nieuw!

De landelijke bouwstijl openbaart al het moois van dit huis dat werd gebouwd om een ouder huis te vervangen. Deze woning huis is ingericht met een zeer moderne look en iconisch design.

4. Rode luiken, groene planten en stenen structuur

Stenen muren, rode houten luiken en een ouderwets dak.. Wie wil er nu niet tussen de wijngaarden wonen in dit prachtige landhuis?

5. Een houten huis kan ook een moderne structuur hebben en dit is het bewijs!

Hou je juist meer van de rustieke uitstraling van een blokhut? Deze kun je dus moderniseren!

6. Een woning in Amerikaanse stijl: een prachtige prefab woning

Door het schuine dak, de veranda en de vloer lijkt dit een typisch Amerikaans huis. Dit huis wordt geproduceerd als prefab woning door een bedrijf in Turkije. Zeer fraai!

7. Met grote buitenruimtes: een rustig en aangenaam vakantiehuis

Sommigen van ons interesseren zich meer voor de grootte van de buitenruimtes dan voor het interieur. Wanneer je in de regio rondom de Egeïsche Zee of in het Middellandse-Zeegebied woont dan kun je inderdaad ongeveer 300 dagen per jaar heerlijk buiten doorbrengen op je terras of in de tuin.

8. Perfect voor je pensioen, een houten blokhut is gemakkelijk te bouwen

Het grootste deel van dit houten huis in het bos is gemaakt van voorbehandeld hout dat gemakkelijk te reinigen, onderhouden en na te behandelen is. Daarmee wordt dit eenvoudige huisje de woning van onze dromen. 

9. Egeïsche architectuur: een grote en ruime villa met zwembad

Witte muren, houten pergola's en een overkapte veranda naar het zwembad met uitzicht op de Egeïsche Zee en er is nog een groot dakterras toegevoegd. Wat wil je nog meer?

10. Een leuk goed onderhouden huis dat zo in een dorp zou kunnen staan

In feite zien we het enige gemetselde oppervlak hier naast de deur en verder heeft deze woning een prachtig houten dak, rolluiken en uitnodigende ramen en deuren die harten verovert door een structuur die doet denken aan water!

11. Met grote panoramische ramen: een modern huis met uitzicht op het meer

Tussen de rotsen verrijst deze woning aan de rand van het meer bestaande uit drie delen. Je kunt het gehele landschap bewonderen vanuit dit volledig glazen huis! 

12. Een prachtig voorbeeld van een oude stenen gerenoveerd huis

Dit prachtige huis betreft een renovatieproject met een verrassende transformatie van een stenen huis dat ervoor een ruïne was tot prachtige eensgezingswoning!

13. Indrukwekkend door zijn symmetrie: traditioneel-uitziende moderne woning

Is het mogelijk om hier te wonen en niet gelukkig te zijn?

14. Voor de liefhebbers van een geometrisch ontwerp met scherpe lijnen

Misschien bestaat het huis uit je dromen uit een plek vol gezelligheid en warmte maar in combinatie met een eigentijdse uitstraling?

15 Stenen huizen hoeven niet perse klein te zijn…

Je wilt graag meer ruimte maar vindt een stenen huis te klein? Bedek dan een grote villa met natuurlijk ogende stenen.

16. Een prachtig gebouw met een stenen gevel en grote ramen

Een woning met ramen als in dit voorbeeld zou over het algemeen resulteren in een somber uiterlijk, Maar niet bij deze woning! Tegenwoordig voorzien architecten huizen van zeer originele gevelbekleding en kozijnen die perfect past bij de ramen met een mix van stenen en houten oppervlaktes. 

17. Het mooiste voorbeeld van landelijke architectuur stijl

homify Landelijke huizen

Een perfect voorbeeld van de landelijke architectuurstijl met veel charme en mooie houten details en lambrisering!

18. Het dak is bedekt met zonnepanelen: een voorbeeld van duurzame architectuur

Een geprefabriceerde stalen structuur die is bedekt met houten panelen voor een warmere look.

19. Een woning met een prachtig uitzicht op de omgeving door de volledig glazen gevel

Hoe heerlijk moet het zijn om zo'n mooi warm thuis te hebben in een wit sneeuwlandschap!

20. Een gelukkig leven in dit kleurrijke strandhuis

Een gewone en wat saaie gevel kun je transformeren tot een sfeervol kleurrijk huis. Hoe? Door kleur te combineren met natuurlijke houten oppervlaktes! Bekijk ook deze 10 rustieke huizen die je hart sneller doen kloppen.

Prachtig die woning van hout met schuin dak aan het meer. Instant vakantiegevoel!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine