5 kleine keukens om simpelweg gelukkig van te worden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 kleine keukens om simpelweg gelukkig van te worden

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische keukens van moovdesign Minimalistisch
Loading admin actions …

Tegenwoordig moet alles maar groot, groter, grootst. Maar wij bij homify vinden dat je soms ook blij moet zijn met wat je hebt. En met dit Ideabook willen we laten zien dat je op een klein oppervlak ook een hele functionele en mooie keuken kan realiseren. Kijk mee en geniet; dit zijn 5 kleine keukens om simpelweg gelukkig van te worden.

1. Ruimte optimaal benutten

Als je keuken over weinig vierkante meters beschikt, moet je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruiken. Een slim plan voor bergruimte is dus cruciaal. Gebruik elke vierkante centimeter om spullen in op te bergen. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je het op een stijlvolle en slimme manier doet.

2. Licht

Casa FG Moderne keukens van raro Modern
raro

Casa FG

raro

Licht is erg belangrijk als je te maken hebt met een kleinere keuken. Donkere ruimtes lijken per definitie kleiner. Daarbij is het fijn, zoals in deze keuken, als je het daglicht overvloedig naar binnen kunt laten schijnen. Om dat te ondersteunen, is een goed lichtplan erg belangrijk. Verder doen hier natuurlijk de witte keuken en de warme houten vloer met passende tafel en bank ook een duit in het zakje.

3. U-vorm

Om een zo optimaal mogelijk rendement uit je kleine keuken te halen, is de vorm van de keuken erg belangrijk. Waar veel keukens vooral langs de muur lopen, kun je natuurlijk nog een bocht verder gaan om zo de bekende U-vorm te realiseren. Hiermee creëer je niet alleen meer werkoppervlak, er ontstaat ook nog een natuurlijke scheiding tussen keuken en eetkamer.

4. Kookeiland

Als je een open ruimte hebt, dus niet heel veel muren om je keuken tegen aan te plaatsen, is het een hele goede optie om voor een kookeiland te kiezen. Met een kookeiland kun je op een beperkt oppervlak heel veel functionaliteiten realiseren, mede omdat je aan alle kanten van het eiland kan werken. Hierdoor krijgt je keuken niet alleen een luxe uitstraling, maar het is ook nog eens erg functioneel en ruimtebesparend.

5. Minimalistisch design

Het minimalisme heeft zich door de jaren heen bewezen als een stijl die het inrichten van kleine ruimtes zeer ten goede komt. En dat geldt zeker ook voor keukens. Hoe minder poespas, hoe fraaier en groter de keuken lijkt. Daarbij is het ook van belang om het kleurenpalet van de minimalistische stijl te hanteren. Dus veel wit en verder zachte, lichte tinten.

Meer fraaie keukens kan je hier bekijken. Geen idee wat te kiezen? Schakel dan de hulp in van een van deze professionals. En meer tips voor de keuken lees je in dit Ideabook.

Welke van deze kleine keuken past bij jou? Geef je mening in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!