18 ideeën voor een aanbouw die iedereen kan betalen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

18 ideeën voor een aanbouw die iedereen kan betalen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Dukes Avenue van Coupdeville
Loading admin actions …

Wij van homify begrijpen je helemaal wanneer je een fantastische – door architecten ontworpen – aanbouw ziet je als eerste denkt dat deze waarschijnlijk een klein fortuin heeft gekost. We willen eigenlijk liever geen enorme investeringen in ons huis doen want in deze tijden is het ook niet zeker of je dit weer volledig terugverdient. Maar soms hebben we gewoon onvoldoende ruimte in ons huis. Dit kan zijn omdat je gaat samenwonen of er gezinsuitbreiding is. Het kan ook zijn dat we graag een kantoor of praktijk aan huis willen starten. Of een speciale hobby die veel ruimte nodig heeft. Maar het kan ook een te kleine keuken zijn waarin je graag een eethoek zou willen plaatsen. En om onze bankrekening redelijk gevuld te laten, nemen we vandaag een flink aantal opties met je door waarmee je je huis kunt uitbreiden zonder enorme schulden. Kijk je mee?

1. Een aanbouw over de gehele breedte van het huis

Single Storey Extension, Roxborough Rd II Moderne huizen van London Building Renovation Modern
London Building Renovation

Single Storey Extension, Roxborough Rd II

London Building Renovation

We beginnen met een zeer effectieve maar eenvoudige wijze van het bouwen van een aanbouw aan een huis. Als je de gehele breedte van je huis kunt gebruiken dan kan een ruimte ontstaan zoals in ons voorbeeld. Met een schuifwand van glas creëer je een vloeiende verbinding tussen je huis en terras.

2. Bijna als een wintertuin

Een ander idee is een serre. Deze bestaat uit een betonnen ondergrond, een metalen frame en glaselementen. Een simpele constructie om een mooie ruimte in te richten die grenst aan de tuin. Een manier die ruimte maakt voor bijvoorbeeld een grote eetkamer maar die geen grote verbouwing vraagt. En hoe heerlijk is het om met zoveel licht te eten en op je tuin uit te kijken?

3. Een houten aanbouw

Een aanbouw van hout is eenvoudig te bouwen en gemaakt van relatief goedkoop materiaal. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat door de aanbouw geen koude plekken of tocht ontstaat die gevolgen kan hebben voor de warmtebalans van je huis.

4. Eenvoudige constructies

dining room Moderne eetkamers van TAS Architects Modern Houtcomposiet Transparant
TAS Architects

dining room

TAS Architects

Wanneer je voor de constructie eenvoudig hout en niet al te dure materialen gebruikt dan kun je veel besparen op je aanbouw. Rechte muren en plafonds zorgen ervoor dat er geen complex werk nodig is omdat je met standaardmaten werkt. Hier zien we ook vinyl op de vloer wat veel voordeliger is dan hout. En kies vooral voor licht van boven!

5. Klein maar fijn!

View at night Moderne huizen van Research + Design Modern
Research + Design

View at night

Research + Design

We moeten toegeven dat deze aanbouw er op de een of andere manier erg innovatief uitziet. Deze is gebouwd met een laag budget en biedt precies genoeg ruimte voor een kleine yogastudio!

6. Een iets grotere aanbouw

modern  door Phi  Architects, Modern
Phi  Architects

Rear Extension

Phi Architects

Deze aanbouw kun je vergelijken met het vorige voorbeeld maar is iets groter. Deze biedt daardoor ook de mogelijkheid om een grotere eettafel te plaatsen. Met behulp van eenvoudige materialen zoals het plaatmateriaal in dit voorbeeld kom je niet voor al te hoge kosten te staan. En denk ook eens aan een prefab aanbouw!

7. Een kamer in mini formaat

Primrose Hill, House Extension van Jeff Kahane + Associates
Jeff Kahane + Associates

Primrose Hill, House Extension

Jeff Kahane + Associates

Wanneer je slechts een kamer van een paar vierkante meter nodig hebt dan kun je kiezen voor een uitbreiding zoals deze. Wanneer je een aanbouw wilt bouwen die van invloed is op de constructie van huis dan is het altijd verstandig om een expert in te schakelen. Deze kamer ziet er knus uit ook al is hij klein!

8. Bijna onzichtbaar

Westerlands Extension 01 Moderne keukens van George Buchanan Architects Modern
George Buchanan Architects

Westerlands Extension 01

George Buchanan Architects

Deze uitbreiding is zo bescheiden dat je hem bijna niet kunt zien. Deze houten aanbouw in bungalowstijl is zeer eenvoudig en we herkennen hier weer het principe van de rechte vormen die zijn gebaseerd op standaard afmetingen.

9. Van baksteen

Rear Elevation van ABN7 Architects
ABN7 Architects

Rear Elevation

ABN7 Architects

Deze aanbouw ziet er uit alsof hij er altijd al was. Met een eenvoudige vierkante vorm gebouwd rondom een frame van hout en bedekt met stenen die overeenkomen met de rest van het huis. Ook zien we in deze aanbouw een grote inbouwkast. Ook een slim idee… je aanbouw gebruiken voor extra opslagruimte.

10. Vierkant en dominant

Extension to a Grade II Listed Building van WHITTAKER DESIGN
WHITTAKER DESIGN

Extension to a Grade II Listed Building

WHITTAKER DESIGN

In ons volgende voorbeeld zien we een eenvoudige vierkante structuur met grote ramen in metalen frames. Opnieuw simpel qua vorm en materialen en gebouwd op het terras in de tuin. Denk ook eens aan gebruikte ramen of bakstenen voor je aanbouw.

11. Met een plat dak

Single Storey Extension Reginald Road - Northwood Moderne ramen & deuren van London Building Renovation Modern Aluminium / Zink
London Building Renovation

Single Storey Extension Reginald Road – Northwood

London Building Renovation

Deze aanbouw is zo perfect afgestemd op het hoofdgebouw dat deze niet opvalt. Vooral bij kleine rijtjeshuizen is er vanwege de lange smalle tuinen vaak de mogelijkheid om recht naar achteren uit te breiden. En er is nog steeds ruimte voor een terras en een tuin.

12. Met houten panelen

Deze huisuitbreiding resulteerde in een chique woonkamer en we love it! Dit komt vooral door de houten panelen en grote raam dat om de hoek gaat. Hierdoor krijgt de aanbouw de sfeer van een tuinkamer. Ook de border met groene planten voegt veel toe!

13. Een klassieke aanbouw

Refurbishment and Ground Floor Extension, Cockfosters Klassieke huizen van RS Architects Klassiek
RS Architects

Refurbishment and Ground Floor Extension, Cockfosters

RS Architects

Wanneer je alleen maar een kleine aanbouw nodig hebt bijvoorbeeld voor een voorraadkast, toilet of washok dan is een kleine aanbouw een prima optie. Bouw deze zoals hier in dezelfde stijl als de hoofdwoning voor een mooi effect! 

14. Een houten kist

Side extension build in timber frame Moderne huizen van Affleck Property Services Modern
Affleck Property Services

Side extension build in timber frame

Affleck Property Services

Ok we geven toe, deze aanbouw was niet echt goedkoop, maar we wilden hem toch graag laten zien vanwege zijn innovatieve architectuur. Die houten lambrisering ziet er gewoon geweldig uit, of niet? Je zou bijvoorbeeld een enkele wand van je uitbouw hiermee kunnen bekleden!

15. Klein maar zeer stijlvol!

Dukes Avenue van Coupdeville
Coupdeville

Dukes Avenue

Coupdeville

Deze houten aanbouw is meer dan spectaculair. Het ziet er uit als een omlijst kijkgat met het grote raam in het midden. Eenvoudig, maar een design met grote wow-factor!

16. Een aanbouw in de tuin

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol Moderne eetkamers van Dittrich Hudson Vasetti Architects Modern
Dittrich Hudson Vasetti Architects

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol

Dittrich Hudson Vasetti Architects

Ook hier zien we weer een aanbouw aan de achterzijde in de tuin met open schuifdeuren. De turquoise accenten van de woning komen terug in de aanbouw waardoor een eenheid ontstaat. Hout is een goedkoop materiaal dat er ook nog eens zeer fraai uitziet!

17. Gespiegeld en slim!

Glazed side return extensions in Bath Moderne serres van Style Within Modern
Style Within

Glazed side return extensions in Bath

Style Within

Hier zien we een gespiegelde aanbouw. De beide eigenaren lijken goed te hebben samengewerkt om de kloof tussen de twee gebouwen dicht te maken. En dus hebben allebei de woningen nu een serre. Visueel een gesloten eenheid die er meer dan uitstekend uitziet. Wil je graag extra ruimte zonder aanbouw? Bekijk dan ook even deze voorbeelden.

18. Met uitzicht op het zwembad

Fulham, London - rear extension, loft conversion and entire house renovation including inserting swimming pool van Zebra Property Group
Zebra Property Group

Fulham, London – rear extension, loft conversion and entire house renovation including inserting swimming pool

Zebra Property Group

Alhoewel het zwembad er geweldig uitziet, is dit niet het onderwerp vandaag. We zien hier op de achtergrond een zeer bescheiden uitbouw van steen. Perfect voor gezinnen die wat meer opslagruimte nodig hebben!

En ook al heb je hier ook geen budget voor.. wel heerlijk om over te dromen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!