18 ideeën voor een aanbouw die iedereen kan betalen!

Dukes Avenue, Coupdeville Coupdeville
Loading admin actions …

Wij bij Homify begrijpen je helemaal dat wanneer je een fantastische en een door architecten ontworpen aanbouw ziet, je onmiddellijk denkt dat dit een fortuin gekost heeft. Niemand wilt geen enorm grote investeringen doen in het huis omdat we in deze tijden niet zeker zijn of we het rendement van die investeringen ooit zullen terug krijgen. Toch kan het zijn dat je nieuwe ruimtes nodig hebt als je bijvoorbeeld gaat samenwonen of in verwachting bent van een kindje. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld graag een werkruimte of praktijk wilt creëren in je huis. Misschien wil je ook wel een ruimte voor die speciale hobby of wil je die veel te kleine keuken uitbreiden met een eethoek. Om je toch wat geld te kunnen doen besparen, geven we je een flink aantal opties mee die je kan toepassen als je je huis op een goedkope manier wilt uitbreiden. Ontdek ze hier. 

1. Een aanbouw over de gehele breedte van het huis

Als eerste geven wij je een zeer effectieve en eenvoudige manier mee om een prefab aanbouw aan je huis te bouwen. Als je de gehele breedte van je huis kan gebruiken, dan kan je bijvoorbeeld een ruimte creëren zoals die in het voorbeeld. Hierbij kan je gebruik maken van een schuifwand van glas die tegelijkertijd een prachtige verbinding zal creëren tussen je huis en je terras.

2. Bijna als een wintertuin

Een ander idee is een serre. Deze bestaat uit een betonnen ondergrond, een metalen frame en glaselementen. Het is een simpele constructie waarmee je een mooie ruimte kan inrichten die aan de tuin grenst. Op die wijze kan je op een relatief goedkope manier bijvoorbeeld een nieuwe eetkamer creëren. En hoe heerlijk is het niet dat je wanneer je eet je ook kan genieten van veel natuurlijk daglicht en een prachtig zicht op je tuin?

3. Een houten aanbouw

Een aanbouw van hout is eenvoudig te bouwen en gemaakt van relatief goedkoop materiaal. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat door de aanbouw geen koude plekken of tocht ontstaat die gevolgen kan hebben voor de warmtebalans van je huis.

4. Eenvoudige constructies

Wanneer je voor de constructie hout en relatief goedkope materialen gebruikt, zal de aanbouw aan je huis niet erg duur uitvallen. Rechte muren en plafonds zorgen ervoor dat er geen complexe werkzaamheden nodig zijn omdat dit de standaardmaten zijn. Hier werd ook gebruik gemaakt van vinyl op de vloer wat veel voordeliger is dan hout. Kies vooral ook voor licht van boven!

5. Klein maar fijn!

We moeten toegeven dat deze aanbouw er op de een of andere manier erg innovatief uitziet. Deze is gebouwd met een laag budget en biedt precies genoeg ruimte voor een kleine yogastudio!

6. Een iets grotere aanbouw

Deze aanbouw kun je vergelijken met het vorige voorbeeld, maar het is iets groter. Daardoor kan je in deze aanbouw bijvoorbeeld een grote eettafel plaatsen. Als je eenvoudige en goedkope materialen gebruikt zoals in dit voorbeeld, dan zullen de kosten niet enorm hoog zijn. Denk ook eens na over de prefab aanbouw!

7. Een kamer in mini formaat

Wanneer je slechts een kamer van een paar vierkante meter nodig hebt, dan kun je kiezen voor een uitbreiding zoals deze. Als je een aanbouw aan je woning wilt plaatsen die invloed zal hebben op de constructie van je huis, dan is het altijd verstandig om een architect in te schakelen. Deze kamer ziet er knus uit, zelfs al is hij klein!

8. Bijna onzichtbaar

Deze uitbreiding is zo bescheiden dat je hem bijna niet kunt zien. Deze houten aanbouw in bungalowstijl is zeer eenvoudig en we herkennen hier weer het principe van de rechte vormen die zijn gebaseerd op standaard afmetingen.

9. Van baksteen

Deze aanbouw ziet er uit alsof hij er altijd al was. Het is eentje dat gebouwd is in een zeer eenvoudige vierkantige vorm met een frame van hout er rond en bedekt met bakstenen, net zoals de rest van het huis. Wij zien in deze aanbouw ook een grote inbouwkast. Dit is ook een zeer slim idee als je je aanbouw wilt gebruiken als een extra opslagruimte.

10. Vierkant en dominant

In ons volgende voorbeeld zien we een eenvoudige vierkante structuur met grote ramen in metalen frames. Opnieuw simpel qua vorm en materialen en gebouwd op het terras in de tuin. Denk ook eens aan gebruikte ramen of bakstenen voor je aanbouw.

11. Met een plat dak

Deze aanbouw is zo perfect afgestemd op het hoofdgebouw dat deze niet opvalt. Kleine rijtjeshuizen beschikken meestal over lange smalle tuinen die de mogelijkheid bieden om naar achteren te kunnen uitbreiden. Er is nog steeds ruimte voor een terras en een tuin.

12. Met houten panelen

Deze huisuitbreiding resulteerde in een chique woonkamer en we love it! Dit komt vooral door de houten panelen en grote raam dat om de hoek gaat. Hierdoor krijgt de aanbouw de sfeer van een tuinkamer. Ook de border met groene planten voegt veel toe!

13. Een klassieke aanbouw

Wanneer je alleen maar een kleine aanbouw nodig hebt voor bijvoorbeeld een voorraadruimte, toilet of washok, dan is een kleine aanbouw aan je huis de perfecte oplossing. Als je eentje bouwt zoals deze in dezelfde stijl als de hoofdwoning, dan zorgt dit voor een mooi effect!

14. Een houten kist

Ok we geven toe, deze aanbouw was niet echt goedkoop, maar we wilden hem toch graag laten zien vanwege zijn innovatieve architectuur. Die houten lambrisering ziet er gewoon geweldig uit, of niet? Je zou bijvoorbeeld een enkele wand van je uitbouw hiermee kunnen bekleden!

15. Klein maar zeer stijlvol!

Deze houten aanbouw is meer dan spectaculair. Het ziet er uit als een omlijst kijkgat met het grote raam in het midden. Eenvoudig, maar een design met grote wow-factor!

16. Een aanbouw in de tuin

Ook hier zien we weer een aanbouw aan de achterzijde in de tuin met open schuifdeuren. De turquoise accenten van de woning komen terug in de aanbouw waardoor een eenheid ontstaat. Hout is een goedkoop materiaal dat er ook nog eens zeer fraai uitziet!

17. Gespiegeld en slim!

Hier zien we een gespiegelde aanbouw. De beide huiseigenaars lijken goed te hebben samengewerkt om de kloof tussen de twee gebouwen dicht te maken. Daarvoor werd er geopteerd om aan elke woning een serre te bouwen. Daardoor wordt er een visueel prachtige eenheid gecreëerd. Wil je graag extra ruimte zonder prefab aanbouw? Bekijk dan ook even deze prachtige schutting-ideeën.

18. Met uitzicht op het zwembad

Alhoewel het zwembad er geweldig uitziet, is dit niet waar we deze keer op zullen ingaan. We zien op de achtergrond een zeer bescheiden stenen aanbouw. Perfect voor gezinnen die wat meer opslagruimte nodig hebben!

Nog meer inspiratie voor je aanbouw

Werk je net zoals wij steeds meer van thuis uit? Dan zullen je persoonlijk en professioneel leven meer en meer in elkaar overvloeien en daarom is het aan te raden om de aanbouw aan je huis om te toveren tot je bureau. Zo kun je privé en werk zeer gemakkelijk scheiden. In dit voorbeeld zien we hoe gemakkelijk het is om de ruimtes voor je werk en prive van elkaar te scheiden op verschillende manieren. Als je kiest voor een aanbouwkantoor, dan zal je ongetwijfeld al het gevoel hebben dat je naar het werk gaat, aangezien je de deur van je huis uit moet en je kantoor moet binnenstappen. Het is een totaal andere ruimte. Het onderscheidt wordt nog extra in de kijker gezet door het gebruik van contrasterende kleuren. Stijlvol zwart voor de werkomgeving en rustgevend wit voor persoonlijk leven. 

Welk design vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine