Voor en Na: een tweede kans voor de gang | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een tweede kans voor de gang

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Alejandra Zavala P. Modern
Loading admin actions …

Als je na een lange en vermoeiende werkdag thuis komt, dan is de kans groot dat je via de voordeur en de gang je huis betreedt. En als is dit natuurlijk niet de ruimte waar je op de bank neerploft, het is wel het eerste gevoel dat je van thuiskomen krijgt. Als de gang dan niet helemaal de stijl en sfeer heeft die er eigenlijk zou moeten zijn, dan is dat erg jammer. En dat geldt ook als je mensen op bezoek krijgt: je gang of hal is het eerste visitekaartje van je woning en daar moet het dan ook eigenlijk al gelijk dik in orde zijn met de sfeer. Het huis waar we nu een kijkje gaan nemen had zo’n gang die wel een opknapbeurtje kon gebruiken. De Mexicaanse interieurontwerper Alejandra Zavala P. heeft daarvoor gezorgd!

Voor: klassiek, maar verouderd

Het is niet zo moeilijk om je voor te stellen dat dit ooit een hele mooie entree van de woning is geweest. Een gang in klassieke stijl, met leuke zuilen en een prachtige vloer. Maar zoals veel vaker, is er in de loop van de tijd wat toegevoegd en veranderd en dat heeft de sfeer zeker geen goed gedaan. Het verouderde geheel was dan ook aan een opknapbeurt toe. En hanteer je dan weer dezelfde klassieke stijl of kies je toch voor een iets andere invalshoek? Wij gaan snel kijken wat er hier is veranderd!

Tijdens: slopen

Voor je weer iets nieuws op kunt bouwen, is het vaak nodig om het oude eerst te slopen. En aangezien het hier toch iets verder gaat dan alleen een nieuw kleurtje op de muur, was het nodig om deze muur aan te pakken. Maar van het nieuwe kunnen we nog steeds maar weinig zien.

Tijdens/na: natuurstenen muur

Het slopen en metselen hadden een duidelijk doel: het bouwen van een schitterende natuurstenen muur! En daarmee is gelijk een bepalend rustiek element aan de ruimte toegevoegd. Maar wel op zo’n manier dat van de oude klassieke stijl nog het nodige zichtbaar blijft. De prachtige en chique natuurstenen vloer bijvoorbeeld. En wat te denken van de mooie lijsten langs het plafond? Door die op fraaie wijze uit te lichten komen ze nu nog beter tot hun recht! Maar zoals je kunt zien is het nog steeds niet helemaal klaar: de ladder verraadt dat er nog steeds geklust wordt.

Tijdens/na: eclectisch beeld

We laten je nog heel even wachten op het uiteindelijke resultaat, maar kunnen je vanuit dit perspectief al wel heel mooi het eclectische beeld laten zien dat is ontstaan. Waar de oude gang een gedateerde klassieke uitstraling had, is er nu een hele fraaie combinatie van klassieke, rustieke én moderne elementen zichtbaar. En dat is een hele sfeervolle oplossing die je ook thuis goed zou kunnen gebruiken. Juist door deze stijlen goed te combineren krijg je namelijk een heel erg sfeervol en uniek effect. Dat wil je toch graag zien als je de voordeur open doet!

Na: verlichting

Et voilà: het eindresultaat! De verlichting die is geplaatst in de vloer maakt het helemaal af, zeker met de mooie witte kiezelsteentjes. Het maakt het nog een beetje rustieker en is de bekroning van het verlichtingsplan dat voor deze gang is gemaakt. Voor zowel de bewoners als hun bezoekers een heerlijke manier om het huis binnen te komen. En wij hebben gelijk weer wat nieuwe ideeën opgedaan!

Het opknappen van een huis is elke keer weer interessant om op de voet te volgen. Als je nog niet uitgekeken bent, dan kun je je hart ook bij deze woning helemaal ophalen.

Hoe zou jij je gang opknappen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!