Modern huisje in het bos: wat een vrijheid! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern huisje in het bos: wat een vrijheid!

Stoa. Stoa.
Thoreau's Cabin Landelijke huizen van cc-studio Landelijk
Loading admin actions …

Tegenwoordig is het een trend om dicht bij de natuur te leven. Zo zien we steeds vaker: biologische groenten, bouwmaterialen en zelfs kleding. Deze woning past helemaal in de groene traditie. Het gaat hier om een modern boshuisje met een uitgesproken ontwerp. Dit is pas echt bij de natuur leven, want je woont midden in het bos. Door de groene kleur en zijn strakke looks valt de woning totaal niet op in het bos, daardoor is het geen storende factor voor andere bosbewoners, namelijk de dieren. In deze boswoning zul je de ultieme vrijheid ervaren. Kijk met ons mee naar dit huisje in het bos en droom met ons mee over leven in de vrije natuur!

Strakke look

Thoreau's Cabin Landelijke huizen van cc-studio Landelijk Aluminium / Zink
cc-studio

Thoreau's Cabin

cc-studio

Het is wat je noemt een boshuisje met veel woonruimte en een strakke look. Deze passen erg goed in de natuurlijke setting. Vaak denken we bij een huisje of hut in het bos aan een zware architectuur met veel boomstammen en een hermetische look. Deze boswoning is compleet het tegenovergestelde van dat spookbeeld: we zien veel raampartijen, een open gevel nodigt je echt uit om aan te kloppen. Dit is toch de ideale vakantie woning! Een expert helpt je met het bouwen van je droomwoning. 

Afstand

Thoreau's Cabin Landelijke huizen van cc-studio Landelijk Aluminium / Zink
cc-studio

Thoreau's Cabin

cc-studio

Als we de woning van een afstand bekijken wordt het direct duidelijk hoe open de woning is. De connectie tussen binnen en buiten is fabuleus. Je weet direct dat je buiten heel goed een terras neer kunt zetten. Via de grote ingang met de gele tint sta je dan zo weer binnen. Er is zelfs een apart slaapgedeelte binnen, zodat je echt het gevoel van een huis hebt. Ook de eetzone in het huis, want je wilt ook wel eens in de herfst of winter in je huisje overnachten, is een fijne plek om samen met vrienden en familie te zitten. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op design gebied? Laat je dan informeren door een interieurarchitect!

Verborgen

Thoreau's Cabin Landelijke huizen van cc-studio Landelijk Aluminium / Zink
cc-studio

Thoreau's Cabin

cc-studio

Wanneer je de eigenaar bent van een boshuisje, is het wel zo fijn dat deze een beetje verscholen ligt, want de privacy is hier groot, maar misschien dat er eens wandelaars langskomen. Bij deze woning weet je voor 99,9 % dat niemand hem ooit zal vinden, want huisje ligt goed verborgen in het groen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk schutkleuren in het bos zijn. Laten we nu eens binnen gaan kijken hoe de woning er daar uitziet. 

Onverwacht

Thoreau's Cabin Landelijke keukens van cc-studio Landelijk Hout Hout
cc-studio

Thoreau's Cabin

cc-studio

Het interieur heeft op z´n minst een onverwachte inrichting, maar deze past wel heel mooi bij het idee van een boshuisje. Het is eigenlijk een verwijzing naar de oude blokhutten, die immers ook helemaal van hout gemaakt waren, inclusief het interieur. De houtsoort is hier geperst hout, een stuk minder zwaar dus dan het eiken- of beukenhout dat voor oude hutten gebruikt werd. Een typisch verschijning in deze woning is de kachel, deze geeft een fijne warmte en is bekleed met vuurvast materiaal. Dit is wat je noemt een minimalistische inrichting, maar toch is alles er in aanwezig wat je nodig hebt voor een fijn verblijf. 

Woonruimte om in te genieten

Thoreau's Cabin Landelijke eetkamers van cc-studio Landelijk Hout Hout
cc-studio

Thoreau's Cabin

cc-studio

Het is het huis van de openheid en de ingetogenheid. Dat eerste zien we heel goed vanaf dit punt in de woning. Via de grote ramen stroomt het daglicht naar binnen en maakt dat de lichtsfeer hier heel mooi is. Dat laatste zorgt weer voor een groot wooncomfort! Daarbij is het uitzicht hier heel mooi, echt een plek waar je lekker tot rust kunt komen: telefoon uit en genieten maar! Het kan ook eigenlijk niet anders dat de raampartijen zo groot zijn, want deze boswoning is immers gemaakt voor het leven in het bos: het bos net zo goed onderdeel van het interieur als de woning deel van het bos is. Het is natuurlijk geen verrassing waarom de bewoners zo graag in hun boshuis tot rust komen, overal in onze samenleving is het rennen, vliegen en hectische taken uitvoeren. Hier in het bos is het veelal stil, soms hoor je een vogel of een eekhoorn. In die stilte kun je je gedacht ordenen, leven op het ritme van de dag en zelfs beginnen aan het boek dat je altijd al wilde schrijven!

We nemen afscheid van deze woning in het bos, maar laten je graag een ander mooi project zien. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën en woontrends. Be inspired!

Wat vind je van dit boshuisje? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!