9 fantastische ideeën om je binnenwanden te verlichten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 fantastische ideeën om je binnenwanden te verlichten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne muren & vloeren van homify Modern
Loading admin actions …

De muren in ons huis vervullen een nuttige functie. Ze verdelen ons huis op in verschillende ruimtes en zonder de dragende muren zou ons huis niet blijven staan. Met behang en verf geven we onze muren een look die past bij onze inrichting. Om de muren in huis nog extra te accentueren is het leuk om gebruik te maken van verlichting. Hoe je dat allemaal kunt doen, hebben we in dit Ideabook voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor de muren in jouw huis!

1. Reliëf op de muur

De muur op de foto hierboven is voorzien van bakstenen. Deze zijn zo op de muur bevestigd dat ze samen een reliëf creëren. Door de bakstenen van bovenaf te belichten wordt het reliëf extra zichtbaar. Het is een leuke manier om je muur net even dan anders te bekleden.

2. Een rij lampen die naar boven en beneden schijnen

Met veel verschillende lichtjes bij elkaar kun je op de muur een leuk schouwspel creëren. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Het leuke hier is dat het licht zowel naar boven als naar beneden schijnt. Door de lampjes op verschillende hoogtes te hangen worden verschillende plekken op de muur verlicht.

3. Verlicht van onderaf

Bij de muur op de vorige foto kwam de verlichting van bovenaf. Op de foto hierboven is besloten om de muur van onderaf te verlichten. Dat is een andere manier om je muur in de spotlight te zetten. Hoe dichter je de lichten bij je muur hangt, hoe meer licht er op de muur wordt gereflecteerd.

4. Licht strategisch verdeeld

Licht kun je ook gebruiken om bepaalde decoraties te verlichten. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Hier is verlichten aangebracht in een kast met een aantal accessoires daarop. De verlichting is strategisch bevestigd om de decoraties in de kast in de spotlight te zetten.

5. Een staande lamp

Rustieke muren & vloeren van homify Rustiek & Brocante Spaanplaat

Om de wanden in je huis te verlichten is het niet altijd nodig om verlichting aan de muur te bevestigen. Dat is goed te zien op de foto hierboven. Hier zorgt de staande lamp in de woonkamer ervoor dat de muur erachter ook wordt verlicht.

6. Van het plafond naar de muren

Moderne muren & vloeren van homify Modern

Om de muren te verlichting kun je er ook voor kiezen om de verlichting via het plafond naar de muur te laten schijnen. Natuurlijk wordt de nadruk dan ook op het plafond gelegd, maar ook de muren staan hierbij wederom in de spotlight.

7. Verlichting en spiegels

Moderne muren & vloeren van URBN Modern

Je wilt niet te veel licht hebben, maar willen genieten van heldere verlichting? Dan kunnen spiegels goed van pas komen. Hierdoor wordt de helderheid van de verlichting intenser. En door spiegels lijkt een ruimte ook nog eens een stuk ruimer.

8. Een deel van de muur verlichten

Met de foto hierboven willen we laten zien dat je ook een deel van de muur kunt verlichten om een speciaal effect te creëren. Door alleen de onderkant van de muur te verlichten wordt op het bovenste deel van de muur een intense schaduw gecreëerd.

9. Licht vanaf het plafond

Je kunt er ook voor kiezen om de muur te verlichten zoals op de foto hierboven. De lampen hangen aan het plafond, maar schijnen wel deels op de muur.

Wil je meer weten over verlichting? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je binnenmuren te verlichten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!