Voor en Na: een vervallen huis krijgt weer allure | homify

Voor en Na: een vervallen huis krijgt weer allure

Johan van Dijk Johan van Dijk
Kurt R. Hengstler GmbH
Loading admin actions …

Een zeer oud huis in de Duitse stad Stuttgart was z’n glans al een hele tijd verloren. Wat te doen in zo’n geval? Opknappen natuurlijk! En zoals je weet komt homify dan graag een kijkje nemen om als het even kan zowel de oude als de nieuwe situatie op de foto te zetten. In dit geval is dat ook weer gelukt en nemen we je graag mee om de resultaten te laten zien van dit project dat is uitgevoerd door aannemer Kurt R. Hengstler. Kijk lekker mee om te zien hoe dit huis weer allure heeft gekregen!

Voor: uitgeleefde woning

Je loopt in een oude wijk van een stad en ziet dan een huis als dit staan. De eerste indruk die je dan krijgt is die van een uitgeleefde woning. Beneden is ooit een winkelruimte geweest en die is ook in onbruik geraakt. En als er dan niets meer met zo’n woning wordt gedaan, dan is de ziel letterlijk verdwenen. Slopen zou een optie zijn, maar dat is eigenlijk zonde. Laten we kijken hoe het huis er nu bij staat!

Na: fris en fruitig

Een groot verschil is te zien! Dit huis is nu weer fris en fruitig. En ook is er iemand geweest die het zag zitten om een winkel te openen in het onderkomen. Verder zijn de muren weer fris wit gestuukt en is er ook een nieuw dak op de woning geplaatst. Een prima tweede (of misschien wel derde leven) voor dit huis.

Voor: verouderde aanbouw

Dit is een erg oud huis, maar in de loop van de tijd is er zo ontzettend veel verbouwd dat het een ratjetoe van van alles en nog wat geworden is. Deze verouderde aanbouw is daar ook een duidelijk voorbeeld van. Op een bepaalde manier wel charmant om te zien, maar in deze staat is het absoluut niet mogelijk om het te behouden.

Na: strakke aanbouw

In de nieuwe situatie is er voor gekozen om de aanbouw een beetje te moderniseren. Een strak geheel past namelijk beter bij de vernieuwde woning dan een oud schuurtje. En door gebruik te maken van leuke luiken krijgt alles toch een mooi authentiek randje. Een prima oplossing die het bouwwerk gepast eer aan doet.

Voor: oude zolder

Als je hier op zolder bent dan is het huis net een geschiedenisboek dat geopend wordt. Van oorsprong is dit een vakwerk huis! Maar door alle pleisterlagen was het niet meer mogelijk het oude vakwerk weer in beeld te brengen. En als ruimte is het nu hier ook absoluut niet meer bruikbaar met al die draden en de oude antenne. Aanpakken die handel!

Na: moderne slaapkamer

Nu vind je op zolder een moderne slaapkamer. Een veel betere oplossing dan de oude stoffige bende die we eerst gezien hebben. Het bed moet nog even worden geplaatst, maar een leuke ruimte is in ieder geval aanwezig! De fraaie lichtinval door middel van het nieuwe dakraam is daarbij ook niet verkeerd natuurlijk.

Na: oud en nieuw

De winkel is al in gebruik, maar het huis moet nog ingericht worden. Oud en nieuw zijn in ieder geval in het interieur goed zichtbaar en daar kun je bij het inrichten dan ook dankbaar gebruik van maken. Erg blij zijn we er mee dat de oude balken nog steeds zichtbaar zijn. Mooi gedaan en met die inrichting komt het ook vast wel goed. 

Ben je een beetje tevreden met dit resultaat? Als je nog meer huizen wilt zien die op mooie wijze zijn getransformeerd dan kun je uiteraard nog even verder rondkijken. Vergeet zeker niet dit project even te bekijken!

Een grote verbetering? Wij zijn benieuwd wat jij van dit project vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!