Sfeervol en eigentijds wonen in een oud appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Sfeervol en eigentijds wonen in een oud appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Appartement Amsterdam Oud-Zuid Moderne eetkamers van Aangenaam Interieuradvies Modern
Loading admin actions …

In Amsterdam-Zuid zijn heel wat mooie oude appartementen te vinden. Ideale woningen voor (echt)paren zonder kinderen of voor een stel dat een kindje verwacht. De oude charme van deze woonhuizen kan op een hele mooie manier nieuw leven ingeblazen worden. En dat is dan ook precies wat de interieurontwerpers van Aangenaam Interieuradvies uit Purmerend bij dit huis hebben gedaan. Vrijwel het gehele huis heeft een stijlvolle opknapbeurt ondergaan en daardoor is een leuke manier van eigentijds wonen (met behoud van veel authentieke charme!) ontstaan. De op handen zijnde gezinsuitbreiding van de bewoners heeft daarbij ook aandacht gekregen.

De entree

In de gang van het appartement wacht je een aangename entree. Je wordt hier direct al getrakteerd op een voorproefje van de rest van het huis. Authentieke elementen zijn overduidelijk zichtbaar, zoals de prachtige oude deuren en een leuke klassieke vloer, maar er is daarnaast gekozen voor een zachte en meer eigentijdse kleur op de muren. Samen met enkele subtiele moderne accessoires zorgt dat voor een heel erg leuk eclectisch beeld. En daar bekijken we natuurlijk graag meer van!

Ontspannen woonkamer

De woonkamer maakt een zeer ontspannen indruk. Met een knipoog naar retro hebben de interieurontwerpers de meubels voor deze plek uitgezocht. Door de kleine erker en de originele open haard blijft de oude sfeer ook hier weer terug komen. Erg leuk is dat ook hier weer op subtiele wijze wat moderne elementen zijn aangebracht. Wederom een perfect voorbeeld van een ideale eclectische balans. En nu maar hopen dat die oude open haard ook nog werkt, want dat maakt het nog leuker om hier te wonen.

Inspirerende eetkamer

De woonkamer gaf je misschien al de nodige inspiratie voor je eigen huis, maar voor een werkelijk waar prachtig inspirerend geheel, moet je in deze eetkamer zijn. Wat een plaatje om te zien! Je ziet nog net dat de oude kamer-en-suite structuur in dit huis terug te vinden is. Door ook hier weer op een leuke wijze met retro te spelen, lijk je haast een beetje terug te gaan in de tijd. Maar moderne en hedendaagse tinten zorgen dat je ook in het heden blijft!

Heerlijk slapen

De master bedroom is ook niet ontkomen aan een opknapbeurtje. Hetzelfde kleurenschema als in de rest van het huis kom je hier tegen, alleen het retro effect is hier achterwege gebleven. Daarentegen is voor een wat meer rustieke aanpak gekozen. En dat zorgt voor een slaapkamer waar je heerlijk kunt slapen en tegelijk ook kunt genieten van een fraai interieur.

Babykamer

We hadden al aangekondigd dat er een baby op komst is bij de bewoners. Een van de specifieke opdrachten bij het ontwerpen en inrichten was dan ook een babykamer. En die is ook heel erg goed gelukt! Een zacht behang met streepjes is precies zoals het in een babykamer zou moeten zijn. Het ledikantje en de commode maken ook weer een leuke knipoog naar retro en het authentieke is hier weer te herkennen. Jammer eigenlijk dat de baby zelf nog niet bewust kan genieten van deze mooie omgeving!

Toilet

Waar in alle ruimtes een gemeenschappelijke deler te vinden was, is juist het toilet in een wat andere stijl opgeknapt. Mooie natuurstenen tegels en een bijzonder behang op de muur bepalen namelijk hier het beeld. En dat kan ook een heel goed idee zijn om juist op een plek als deze het net even anders te doen. Natuursteen is dit huis niet vreemd, dus in die zin past het er ook weer bij.

Heb je een goede indruk van dit appartement kunnen krijgen en wil je nog zoiets leuks bekijken? Dit huis zal je dan ook zeker bevallen.

Heb je hier leuke ideeën op kunnen doen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!