Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Woonkamer door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Een verborgen plekje achter een bijzondere muur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Privacy in een nieuwbouwwijk. Is dat ook iets waar jij wel eens over na hebt gedacht? Met een jong gezin is het namelijk fijn dat je beschut kunt wonen en dat de buren niet constant bij je naar binnen kunnen kijken. Juist met die opdracht om de privacy zo goed mogelijk te waarborgen, zijn de experts van Architectuurbureau Project.DWG uit Enschede aan de slag gegaan om een bijzondere woning te ontwerpen. Het zeer fraaie resultaat mogen we je laten zien. Een verborgen plekje achter een bijzondere muur is namelijk het resultaat.

Uitgestrekte voorgevel

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Huizen door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Het bemachtigen van een bouwkavel aan de rand van de stad is nog niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet als je een groot perceel wilt hebben. De familie Stassen is dat wel gelukt in Enschede en hun nieuwe woonhuis kun je hier zien. Een uitgestrekte voorgevel is daarvan het meest in het oog springende onderdeel. En dat de privacy daardoor goed bewaard blijft, mag duidelijk zijn!

Schitterende architectuur

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Huizen door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Deze vorm van schitterende architectuur doet door de grootte bijna vermoeden dat het om een school of een ander soort openbaar gebouw gaat. Maar wij weten beter! Er is bij het ontwerpen bewust voor gekozen om het niet één grote bakstenen kolos te laten zijn. Daarom is een gedeelte van de benedenverdieping met ongeverfd hout bekleed. En dat geeft een heel bijzonder eclectisch beeld. Maar we zien nog steeds vrij weinig van de woning zelf. Tijd om ook even aan de andere kant te gaan kijken.

Binnenplaats

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Huizen door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

De tuin van dit huis is een prachtige besloten binnenplaats geworden. Naast een ideale omgeving op het gebied van privacy, zorgt het er ook voor dat je lekker beschut zit als het om wind en regen gaat. De leuke demontabele zonnewering in de vorm van driehoekige kleden kan de zon nog meer op afstand houden als dat nodig is. En rechts zie je alvast een prachtig plaatje van het interieur. Door het uitgestrekte grondplan is een hele bijzondere smalle en lange gang ontstaan. Een kunstwerkje op zich.

Sfeervolle woonkamer

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Woonkamer door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

De sfeervolle woonkamer is ook een bijzonder voorbeeld van moderne (interieur)architectuur. Stoere en ongeverfde betonnen delen in combinatie met heldere witte muren en subtiele houttinten. Centraal in de ruimte staat de open haard, die zowel in de woonkamer als bij de eettafel voor een grote verhoging van de sfeer en warmte kan zorgen. Door middel van bloemen en accessoires is verder een hele persoonlijke stijl in het geheel aangebracht.

Koken en eten

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Keuken door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Dit huis is ontworpen als een echte gezinswoning. De keuken neemt daarbij natuurlijk een belangrijke plek in als kloppend hart van het huis. Het retroachtige design vormt een contrast met de woonkamer, maar sluit daar aan de andere kant ook erg goed op aan. En wat hier vooral zo leuk is, is de grote eettafel. Echt zo’n gezellige plek waar je voor veel meer dan alleen maar een maaltijd terecht kunt. En het uitnodigen van gasten is ook geen enkel probleem, je kunt hier met gemak met tien mensen gaan eten!

Slaapkamer

Rijkdom achter een vergrijsde schutting: moderne Slaapkamer door ARCHITECTUURBUREAU project.DWG
ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

Rijkdom achter een vergrijsde schutting

ARCHITECTUURBUREAU project.DWG

De zoon des huizes maakt een gelukkige indruk op deze foto! Met een leuke slaapkamer in dit huis moet dat dan ook geen probleem zijn. Het houtmotief zien we ook hier weer terug komen en zorgt voor zo’n zelfde fris retrogevoel als in de keuken. En dat heerlijke gevoel kom je in dit hele huis tegen. Voor iedereen die ruim wil wonen met de nodige privacy, een ideale inspiratiebron.

Heb je nog niet genoeg gekregen van deze inspirerende stijl en sfeer? Ook deze nieuwbouwwoning is dan geknipt voor jou om even te bekijken!

Hoe ziet jouw ideale nieuwbouwwoning er uit? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!