Een unieke garage: praktisch en mooi | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een unieke garage: praktisch en mooi

Stoa. Stoa.
Woonvilla Blaricum Moderne garage van Kabaz Modern
Loading admin actions …

De garage, of schuur is vaak een ruimte in het huis die maar weinig aandacht krijgt als het gaat om design en stilering. Dat is erg jammer, want we kunnen zoveel plezier en gemak aan deze ruimte beleven. Een juiste indeling en begrip van inrichting maken deze ruimte een stuk aantrekkelijker. Uit onderzoek blijkt dat een praktisch ingerichte garage of schuur een aanzuigende werking heeft, je gaat er dus veel sneller in knutstelen of andere creatieve activiteiten ontplooien. Vandaag laten we je een paar prachtige ideeën zien die helemaal passen in de filosofie van een creatieve en esthetische garage of schuur. Ben je al benieuwd? Kijk dan snel met ons mee naar de voorbeelden!

Mancave

Garage Loft Industriële garage van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Een garage of schuur kan meer zijn dan een rommelhok. Vaak besteden we bij de verhuizing maar weinig tijd aan de inrichting van deze ruimte. We zijn al lang blij dat de woonruimtes in orde zijn. De garage of schuur vervalt dan al snel tot een hok vol rotzooi, waar geen mens meer naar omkijkt. Maar het kan anders! Zoals in de garage het geval is! De handige en sfeervolle inrichting maakt dit een ideale berg- en knutsel ruimte. De Amerikaanse vlag maakt dit vertrek tot een absolute mancave; de motors en de auto trouwens ook. Het is echt een plek waar de hobby voor het sleutelen naar hartelust beleeft kan worden. Plaats een werkbank achter in de garage en je kunt direct aan de slag. Alles staat of valt met een slimme indeling. Bricks Studio uit Amsterdam heeft deze inrichting supermooi gerealiseerd.

Rustiek

Als we naar dit schuurtje kijken dan overvalt ons een rustiek of landelijk gevoel. We worden in gedachten weggevoerd naar Zuid-Frankrijk, waar we heerlijk werken aan een technisch of artistiek project. De tuin omarmt de schuur die een prachtige authentieke vormgeving heeft. Wat een idyllisch plek! Het ontwerp is natuurlijk gedaan door het Nederlandse duo Rupert & Rupert, ze staan immers bekend om hun feelgood ontwerpen en fijnzinnige sfeerconcepten. Met deze schuur slaan ze de spijker op de landelijke kop! Echt een prachtig ontwerp.

Strak en natuurlijk

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding Moderne garage van Florian Eckardt - architectinamsterdam Modern
Florian Eckardt – architectinamsterdam

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding

Florian Eckardt - architectinamsterdam

In dit ontwerp van Florian Eckard laat hij de vormgeving van het huis overvloeien in die van de schuur. De verticaal geplaatste red ceder latten zijn los van elkaar geplaatst, dit zorgt voor een levendig effect dat eveneens het massieve karakter van de gevel beperkt. Een strakke tuin heeft veel onderhoud nodig en daarvoor heb je machines en ander gereedschap nodig. Deze schuur biedt je alle ruimte die je maar nodig hebt. Daarnaast is er volop ruimte om te sleutelen aan motoren. De moderne stijl van de schuur past precies in een hedendaags woonconcept, waarin een esthetische vormgeving gelijk opgaat met een praktische toepassing.

Luxe en sfeer

Porsche 911 Turbo Moderne garage van Kabaz Modern
Kabaz

Porsche 911 Turbo

Kabaz

Bij een villa hoort natuurlijk een excellente garage. Je komt als architect niet weg mee een doorsnee ontwerp. Kabaz staat bekend om hun innovatieve en zeer esthetisch ontwerpen, waarbij telkens een hoofdrol lijkt weggelegd voor de verlichting. Deze garage gaat een visuele lichtconnectie aan met de lantaarns in de tuin en is een essentieel onderdeel van de woonbeleving van deze villa. Een dure auto stal je op een prachtige manier en Kabaz heeft uitgevonden hoe! Deze garage heeft een rieten dak en heeft zodoende de uitstraling die je bij een garage op stand verwacht. Naast het feit dat hij erg mooi is, blijkt de garage ook erg ruim en praktisch ingericht te zijn. De garage is ontwikkeld in samenspraak met de klant, maar Kabaz nam wel alle taken opzicht, zodat de klant zelf niets hoefde te doen. Het resultaat is prachtig! 

Tot zover de unieke garages en schuren. We hopen dat je geïnspireerd bent en even enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trend in de werkend van design en architectuur. 

Meer zien van Florian Eckard? Bekijk zijn profiel

Je wilt in vorm blijven? Kijk hier naar de ideeën voor een fitnessruimte!

Al zin in de zomervakantie? Zie hier 5 tophuizen in Mexico!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!