Bijzondere huizen: vormen van de toekomst | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere huizen: vormen van de toekomst

Stoa. Stoa.
N8082 Moderne huizen van das - design en architectuur studio bvba Modern
Loading admin actions …

Sinds mensenheugenis worden er huizen gebouwd, waarvan de stijl met de jaren veranderd. Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster van de plaats die bouwstijlen in de geschiedenis innemen, architecten baseren dikwijls hedendaagse bouwstijlen op traditionele vormen, wat dan weer resulteert in een stijl die de toekomst gaat bepalen. Vandaag laten we een aantal van deze vormen aan je zien. Als je denk dat deze altijd futuristisch zijn, dan zul je nog verrast staan te kijken. De schoonheid van de bouwkunst, en de vormen die de toekomst bepalen ogen soms vertrouwder dan je denk. Laten we snel gaan kijken naar de mooie ontwerpen van Nederlandse architecten!

Strak en modern

Droomhuis met 'Ambylight' Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Droomhuis met 'Ambylight'

Lab32 architecten

Lab32 Architecten heeft dit prachtige huis in Horst Limburg ontworpen en gebouwd. We kijken hier naar de vormen van de toekomst. De strakke vormgeving en de prachtige sfeer nemen ons mee naar een tijd waarin duurzaam bouwen en praktisch comfort een standaard gegeven in de architectuur wordt. Tegenwoordig wordt er wereldwijd nog te veel ondeugdelijk gebouwd, met alle gevolgen van dien. Dit huis is een zuiver voorbeeld van hoe het ook kan. De vormgeving doet ons aan een heel bijzonder gebouw uit het verleden denken, namelijk de internationale bioscoop in Berlijn; een gebouw uit de DDR-tijd, dat wel erg mooi is. De architecten lijken terug te kijken naar het verleden, sluiten hiermee aan op de traditie, maar creëerden toch een volkomen hedendaags, op de toekomst gericht gebouw.

Bungalow in Son

Deze bungalow in Son was toe aan een update, om hem weer klaar te stomen voor de toekomst. Ariens cs, Architecten & Ingenieurs was de juiste partij voor de job, omdat ze onder andere specialisten zijn op het gebied van renovatie en realisatie van nieuwbouw. De zuivere, witte uitstraling van de bungalow is de vrucht van hard werken met een visie,  het gebouw moest een hedendaags wooncomfort krijgen, waardoor het weer decennialang mee kan. Dit is gelukt en het resultaat mag er zijn! De hemelswitte bungalow steekt prachtig af bij het groene gazon ervoor en de bomen erachter. 

Passiefhuis

Hier zien we een ander huis van Ariens cs, Architecten & Ingenieurs, maar qua ontwerp is het totaal anders dan het vorige. Toch zien we de kenmerkende strakke stijl, let maar eens op de zijkanten van het dak, en vergelijk ze met de voorkant van het dak van de bungalow: een duidelijke overeenkomst. Dit huis werd volledig nieuw gebouwd volgens de hedendaagse criteria op het gebied van energiezuinig wonen. De oriëntatie van het huis is op de zon gericht, zodat je de gehele dag maximaal kunt profiteren van de energie van de zon. Ook de warmte-installatie en isolerende schil zorgen ervoor dat dit huis zich een passiefhuis huis mag noemen, dat wil zeggen een huis dat tot 15 kWh/m² per jaar verbruikt voor ruimteverwarming. Een prachtig concept voor de toekomst!

Nieuwe stijl

We rijden de straat in en zien iets uitzonderlijks! Het huis steekt echt enorm af bij de andere huizen in de straat. Dit is geen gewoon rijtjeshuis, dit huis is door zijn unieke vormgeving een eiland van vooruitgang. Het huis is gebouwd op een klein oppervlakte, waardoor een slimme interieur indeling een noodzaak was. Maar dit was absoluut geen probleem voor DAS (design en architectuur studio). Dit Vlaamse bedrijf staat bekend om zijn innovatieve concepten en schitterende stijl. Leuven heeft er een architectonische parel bij! 

Tot zover deze bijzondere huizen met de vormen van de toekomst! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij! Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwe ontwikkelingen in de architectuur.

Meer zien van DAS? Bekijk hun profiel!  

Een artistieke buitenhaard is mooi voor in de tuin!

Een excellent tuinconcept vind je bij Hendriks Hoveniers!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!