Zo integreer je de magnetron op fraaie wijze in je keuken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo integreer je de magnetron op fraaie wijze in je keuken!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Eclectische keukens van FABRI Eclectisch
Loading admin actions …

De magnetron is samen met alle andere apparatuur zoals ons fornuis, oven, koelkast en vaatwasser tot belangrijk apparaat geworden in ons dagelijks leven. Handig om iets in op te warmen, te koken of even te ontdooien. Zonder hen wordt ons leven een stuk minder gemakkelijk waardoor de magnetron inmiddels een van de basisvoorwaarden voor onze keuken is geworden. De wijze waarop je deze plaatst is vanwege hun omvang een stuk eenvoudiger en biedt ook meer mogelijkheden dan alle andere apparaten. Om deze reden – en omdat je alle ruimte in je keuken optimaal wilt gebruiken – presenteren we je in dit artikel 7 verschillende manieren voor de installatie van je magnetron!

1. Onderaan een kastje

Wanneer je een modulaire keuken hebt dan kun je alles indelen zoals je wilt en zo een optimale ruimteverdeling ontwerpen. Om je magnetron in de keuken te integreren kun je ook één van de bovenste kastjes gebruiken en in het onderste deel de magnetron plaatsen.  

2. Op één lijn

Je kunt de magnetron en oven natuurlijk ook horizontaal naast elkaar plaatsen. Voordeel hiervan is dat je beide apparaten zeer gemakkelijk kunt bereiken en schoonmaken omdat ze op dezelfde hoogte zijn geplaatst. Uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak. Voor deze optie dien je wel een wat grotere keuken te hebben want deze opstelling neemt meer ruimte in een verticale plaatsing. 

3. Ingebouwd in een toren

Eclectische keukens van FABRI Eclectisch

Globaal genomen zijn er twee opties voor het plaatsen van je magnetron: inbouw of los plaatsen. Wanneer je kiest voor inbouw dan kun je ervoor kiezen om de oven en magnetron verticaal in een toren boven elkaar in te bouwen. Dit bespaart ruimte in je keuken en wanneer je ze wat hoger plaatst dan kun je ze ook gemakkelijk gebruiken en schoonhouden.

4. In een hoek op het aanrecht

Wanneer je keuken een U- of of L-vorm heeft dan heb je waarschijnlijk de ruimte in de hoeken al ontdekt: super ruim, maar zeer onpraktisch en daardoor eigenlijk verspilde ruimte. Dus waarom zou je deze grote hoekruimte niet nuttig gebruiken en hier je magnetron plaatsen? Zo heb je de magnetron binnen handbereik en de dode ruimte goed gevuld.

5. Een losse plank

Het idee van het installeren van een losse plank is altijd een goede oplossing. En ook hier heb je verschillende oplossingen: je kunt de plank boven een kastje plaatsen zonder bovenkastjes, of je kunt de plank inbouwen in de kastjes. Het is wel belangrijk om altijd voldoende ruimte achter de magnetron over te laten voor voldoende ventilatie. Plaats de magnetron ook niet te hoog want het idee is dat je hier zonder al teveel uitreiken iets in kunt plaatsen.

6. In een kast

Scandinavische keukens van homify Scandinavisch

Heb je een strakke minimalistische keuken? Dan is deze tip wat voor jou! Heb je er al eens aan gedacht om de magnetron gewoon in een kastje te plaatsen. De magnetron is meestal niet bijzonder mooi en dus kan het een goede oplossing zijn om deze in een kast te plaatsen. Zo is hij mooi verborgen. Of ontwerp in je keukendesign een speciale kast voor de magnetron. Zo behoudt je keuken die mooie look!

7. Onder het aanrecht

Ook het aanrecht of een bar kan een ideale plek zijn om de magnetron te installeren. Dit is immers een ruimte die voor diverse soorten apparaten kan worden gebruikt en voor dit apparaat heb je niet meer nodig dan een enkele plank. Super handig en praktisch! Heb je een kleine keuken en wil je graag weten hoe je deze ruimer kunt laten lijken? Dan bevelen we ook hoe geef je een kleine keuken die ruime look aan.

Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!