Modern wonen: 8 ideeën voor een trap met natuursteen | homify

Modern wonen: 8 ideeën voor een trap met natuursteen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Chazarreta-Tohus-Almendra Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Er zijn zoveel manieren om van je trap een echte blikvanger te maken in je huis. De combinatie met natuursteen is daar één van. Het creëert die prachtige rustieke en natuurlijke sfeer en zorgt tegelijkertijd voor een prachtige moderne look. Trappen zijn een verbinding van de ene naar de andere verdieping en vormen zo een overgang. Daarom is het bekleden van de wand achter de trap een zeer goed manier om deze overgang te benadrukken die de ruimte volledig zal transformeren. Onze interieurarchitecten stellen voor om daarbij natuursteen te gebruiken in 8 inspirerende voorbeelden. Laat je overtuigen!

1. Een stenen muur als scheidingswand

De trap kun je ook gebruiken om ruimtes te scheiden. Hier zien we dit in de vorm van een sfeervolle stenen muur die de trap verbergt waarbij duidelijke functionele zones ontstaan. Tegelijkertijd zorgt de soliditeit van deze muur ervoor dat we de indruk hebben dat deze het totale gewicht van dit gebouw draagt.

2. De rustieke sfeer van natuursteen

In moderne woningen is het zeer modieus om een zwevende trap te plaatsen. Deze lijkt los te hangen in de lucht terwijl in werkelijkheid de wand ondersteuning bied die, in dit geval is bedekt met een prachtige stenen bekleding. Let op het contrast tussen de massieve steen en de transparantie en het visuele licht van de glazen balustrade. Mooi en bovendien veilig voor de kinderen!

3. Steen met doorkijkje naar de tuin

Het ontwerp van deze trap ziet er wel heel spectaculair uit! Stenen muren omlijsten de trap terwijl de nadruk wordt gelegd op de verbinding met de natuur. Onder de trap zien we een fraaie binnentuin bedekt met grote stenen op een bed van wit grind bed die uitkomt in de tuin waar we een blik op krijgen via een bijzonder doorkijkje.. Een topontwerp!

4. Een consistent kleurenpalet

Bij het verfraaien van de muren moet niet alleen de stijl overeenkomen met de trap maar ook de kleur. In dit voorbeeld zien we een onregelmatige, beige, wit-grijs-zwarte achtergrond van natuursteen. Het zwart metalen frame contrasteert daar prachtig mee en verdiept de donkere accenten.

5. De schoonheid van de details

Laten we dit voorbeeld nog eens van wat dichterbij bekijken. Natuurlijke materialen die met elkaar verbonden zijn, vormen altijd een goede keuze qua esthetiek. In dit geval heeft de prachtige harmonie tussen het hout en natuursteen een grote impact. Let op de elegante en praktische verlichting van de trap! 

6. Met verschillende soorten steen

Het interieur van dit huis lijkt op een sprookjeshuis vol lekkernijen. Een speels accent dat wordt gerealiseerd door een wand met natuursteen in verschillende kleurschakeringen. De mooie stenen gevelbekleding heeft hier niet alleen een decoratieve functie, maar kalmeert ook en isoleert. Overweeg in een neutraal interieur eens het gebruik van kleur op de wand naast de trap!

7. Natuursteen en een groene binnentuin

Ook hier zien we een voorbeeld met een natuurstenen wand, houten trap met glazen balustrade en binnentuin. In de laatste jaren is er een groeiende belangstelling bij interieurarchitecten voor de zogenaamde dode ruimten zoals de ruimte onder de trap. Er zijn verschillende ideeën over hoe je deze slim kunt gebruiken en waarom zou je er niet een mooi groene binnentuin aanleggen? In combinatie met de stenen muur en de houten trap zal de visuele waarde enorm toenemen!

8. Een moderne oase

In dit voorbeeld zien we eenzelfde idee maar nu naar een nieuw niveau gebracht. De trap ziet er hier uit als moderne beeldhouwkunst met prachtige zigzag-vormige metalen treden die de neiging hebben in de lucht te zweven en die door dunne buizen omhoog worden gehouden. Zwart metaal combineert perfect met de grijze stenen en wordt verlevendigd door het groen dat in deze ruimte op bijzondere wijze is geïntroduceerd. 

9. In combinatie met wit

Na alle zwarte voorbeelden is het tijd om ook een kijkje te nemen naar een wit voorbeeld en ook hier komt natuursteen prachtig door naar voren. In een moderne ruimte zonder enige overige decoratie is de stenen muur hier voldoende om sfeer op te bouwen. Simpel en elegant! Wil je meer voorbeelden zien van moderne trappen? Kijk dan ook 10 fantastische trappen waar je mond van openvalt even door.

Een trap met doorkijkje naar de tuin... dat willen wij ook wel!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!