De verbouwing van een gezinswoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De verbouwing van een gezinswoning

Stoa. Stoa.
Verbouw begane grond Moderne huizen van De E-novatiewinkel Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we je echt iets bijzonders laten zien! Een echte gezinswoning heeft een totale transformatie ondergaan. Met zeer weinig middelen is de benedenverdieping helemaal veranderd. Voor de grootschalige metamorfose had de woning een ouderwetse indeling met veel kleine kamers. Tijdens de renovatie is er een grote leefruimte gerealiseerd met daarin een werkgedeelte, keuken, eetzone en een zithoek. Het centrale meubel in deze ruimte is het middelpunt van de woning, alle ruimten komen daar bij elkaar. Door de nieuwe opzet wordt een gevoel van grote ruimtelijkheid, vrijheid en wooncomfort opgeroepen die de riante living zijn unieke vibe geeft. Laten we snel een kijkje nemen in de woning! 

Uitbouw

De woning moest uitgebouwd worden om alle aanpassingen te kunnen realiseren, maar dit betekende niet dat er veel van de tuin moest wijken voor de uitbouw: slechts 12m2. Daarnaast zijn de bijkeuken en garage verbouwd waardoor de bestaande vierkante meters opnieuw ingedeeld konden worden. Zo kon er dus gebruik gemaakt worden van de bestaande architectuur. Dat scheelt weer bouwtijd en het aanvragen van vergunningen! De woning kreeg een nieuw jasje: onderhoudsvrij Red Cedar en zink, dat past fantastisch bij de originele gevel van de woning. Een expert helpt je bij het bouwen van je huis. 

Open gevel

Een van de mooiste veranderingen van na de transformatie is de open gevel. Vroeger was de prachtige tuin nauwelijks zichtbaar en was het interieur een beetje donker. Dat was erg jammer, want de woonsfeer wordt er binnen dan niet beter op. Als je vanuit je huis de tuin goed kunt zien dan voel je je als bewoner veel lekkerder in je vel zitten. De woonruimte is over de volledige breedte van de woning verbonden met de tuin. De tuin is als het ware onderdeel van de woonruimte geworden. Nu ervaar je de tuin dus veel sterker in het interieur van deze woning.

Open keuken

In de keuken kun je ook genieten van de overvloed aan daglicht. De witte keukenbar en het mooie zwarte keukenblad passen prachtig bij elkaar. En wat vind je van de strak afgewerkte kraan? Een voorbeeld van minimalistisch topdesign! Als je hier aan het koken bent kun je ten alle tijden genieten van het mooie uitzicht op de tuin, reken maar dat de gerechten die je hier maakt fantastisch worden! Koken wordt een ontspannende ervaring die je samen met vrienden en familie kunt beleven. 

Sfeervol

Lichtstraatje Moderne huizen van De E-novatiewinkel Modern Hout Hout
De E-novatiewinkel

Lichtstraatje

De E-novatiewinkel

In deze mooie kamer zien we de juiste dingen staan om een weergaloos mooie sfeer op te roepen. Allereerst is er natuurlijk de prachtige houtkachel. Wat een fijne warmte komt daar vanaf! Onder de kachel ligt een vuurbestendige plaat die subtiel overgaat in een houtvloer. Links in de hoek zien we een sofa onder een lichtstraatje staan. Dit lichtstraatje is mogelijk vanwege het verschil in hoogte tussen de oude woning en de uitbouw. Een perfecte plek om een boek te lezen. De kunst aan de muren en de decoratieve manden op de vloer maken deze ruimte echt tot een oase vol sfeer en rust. Je kunt hier lekker ontspannen. 

Vitrine

De bewoners van de woning zijn trots op hun kunstcollectie. Zo trots zelfs, dat ze deze in een lichtgevende vitrine ten toon willen stellen. Deze vitrine bevindt zich in het centrale meubel. Op die manier geef je direct een persoonlijke twist aan je woning. Zeg nou zelf, dit ziet er toch fantastisch uit! Laat je inspireren door een expert bij het inrichten van je woning. 

Indeling

Keuken/eetkamer/tuin Moderne keukens van De E-novatiewinkel Modern Kwarts
De E-novatiewinkel

Keuken/eetkamer/tuin

De E-novatiewinkel

Op deze foto krijgen we een goed idee van de indeling van het huis. Recht voor ons zien we de mooie tuin, daarvoor zien we de eettafel en ten slotte zien we direct voor ons de open keuken. Rechts zien we het centrale meubel waar alle ruimten op aangesloten zijn. Er is dus nog we sprake van een scheiding tussen de keuken en de kamer, maar de eerste is niet hermetische afgesloten van de rest van de living, zoals je zo vaak ziet in de wat oudere woningen. 

Werkkamer

Zicht op werkkamer Moderne studeerkamer van De E-novatiewinkel Modern Hout Hout
De E-novatiewinkel

Zicht op werkkamer

De E-novatiewinkel

Nu zien we de ruimte van de andere kant en kijken direct in de richting van de werkkamer, daar waar je de gordijnen ziet. Thuiswerken wordt steeds populairder. Een goed ingerichte werkruimte is dan natuurlijk onmisbaar. In deze woning mocht die dan ook niet ontbreken. Wat is het hier licht! We sluiten de tour door de woning af, maar nemen je graag mee naar een ander gaaf project

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!