Oud klaslokaal wordt prachtige moderne loft | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oud klaslokaal wordt prachtige moderne loft

TILL BEHNE TILL BEHNE
​Wonen in een klaslokaal Moderne woonkamers van Sigrid van Kleef & René van der Leest - Studio Ruim Modern
Loading admin actions …

Panden die eerst een andere functie hadden en worden omgetoverd tot woonruimte, blijven fascinerend. Vandaag bekijken we dit oude klaslokaal in Amsterdam dat door Studio Ruim tot een geweldige en moderne loft is gepromoveerd. In het strakke ontwerp blijven de contouren van het klaslokaal zichtbaar dankzij subtiele verwijzingen. Het linoleum op de vloer, de vintage kleuren, de zichtbare balken onder het schuine dak en het raam, dat ooit de hal van het klaslokaal scheidde, maar nu de keuken met de woonkamer verbindt. Kortom, een pareltje. Laten we snel gaan kijken.

Hoogte

Ook de hoogte van de ruimte spreekt erg tot de verbeelding. Er is gekozen voor een vide, waar de slaapkamer en de badkamer zich bevinden. Hierdoor blijft het open karakter en de hoogte van de ruimte gelukkig behouden. De fraaie houten balken maken het plaatje compleet.

Woonkamer

Dankzij de vele ramen is dit pand erg licht en kon er dus geëxperimenteerd worden met kleur. En dat heeft bijzonder goed uitgepakt. We zien een zeer smaakvol en ruim opgezet geheel.

Eetkamer

De eetkamer bevindt zich nog aan de kant van de woonkamer, maar de keuken is makkelijk te bereiken. Hierdoor kun je wel rustig eten, maar is de keuken nooit ver weg. Leuk detail: het oude telraam herinnert nog aan de lang vervlogen tijden van dit voormalige klaslokaal.

Verbinding

Vanuit deze hoek zien we de prachtige scheidingswand tussen woonkamer en keuken. Door de karakteristieke ramen heb je vanuit beide ruimtes contact met de andere kant en zie je altijd wat er gaande is. Maar toch is er voldoende scheiding.

Keuken

En zo ziet het er aan de andere kant uit. Een moderne keuken met alles erop en eraan. Maar dankzij de bijzondere scheidingswand, de houten balken en hier en daar wat felle kleuren ontstaat er wel een zeer smaakvol en prettig geheel.

Uitzicht

En dit is het uitzicht als je lekker staat te kokkerellen. Je staat dus altijd in contact met degene die in de woonkamer op de bank zit, of degene die al aan tafel plaats heeft genomen, genietend van het knapperende haardvuurtje.

Trap

Een van de meest bijzondere blikvangers in dit huis is toch wel de trap richting de vide. Deze olijfgroene trap van staal biedt toegang tot de bad- en slaapkamer boven. Er is bewust gekozen om een trapleuning achterwege te laten. Wel is de muur in dezelfde kleur geschilderd om de trap nog meer te accentueren.

Slaapkamer

Op de vide vinden we dus deze slaapkamer. Zeer knus dankzij het schuine dak en de bijbehorende houten balken. Dankzij de slimme inrichting is er genoeg kastruimte en door de dakramen valt natuurlijk meer dan voldoende daglicht naar binnen.

Badkamer

En ook de badkamer is op dezelfde smaakvolle manier vormgegeven. Ook hier zien we, net als bij de woonkamer en de keuken, een even fraaie als praktische scheidingswand die de verschillende functionaliteiten in deze badkamer verbindt.

Meer prachtige badkamers kun je hier bekijken. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken, schakel dan de hulp in van een van deze professionals. En tips voor het kiezen van een badkamer lees je in dit Ideabook.

Wie wil hier nou niet wonen? Wat vind jij van deze loft?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!