Een oude boerderij in een nieuw jasje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een oude boerderij in een nieuw jasje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Jeanne Dekkers Architectuur verbouwd traditionele boerderij op bijzondere manier Landelijke tuinen van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk
Loading admin actions …

Oude boerderijen zijn er genoeg te vinden en daaronder zijn vele exemplaren die een tweede leven als woonhuis hebben gekregen. Maar een prachtige Zuid-Limburgse boerderij die op zo’n manier aan een tweede leven is begonnen, zie je niet zo vaak. En dat maakt dit project nog interessanter en leuker! Erg fraai is daarbij overigens dat de oude boerderij op bijzondere wijze in een nieuw jasje is gestoken. Het prachtige ontwerp voor deze verbouwing werd gemaakt door architect Jeanne Dekkers. Laat je heerlijk inspireren door de mooie architectuur en de leuke inrichting.

Opvallende gevel

Jeanne Dekkers Architectuur verbouwd traditionele boerderij op bijzondere manier Landelijke tuinen van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Steen
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Jeanne Dekkers Architectuur verbouwd traditionele boerderij op bijzondere manier

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Dat je hier een oude boerderij ziet, mag duidelijk zijn. Een plek waar eeuwenlang hard en eerlijk gewerkt is om onder soms niet al te plezierige omstandigheden brood op de plank te brengen. Nu is dat juist anders: het is een plek geworden om heerlijk te genieten en te ontspannen. Genieten van de omgeving, maar uiteraard ook van het huis. Aan de oude gevel zijn voor het verhogen van het woonplezier, wat opvallende elementen toegevoegd. Kijk maar naar het ‘zwevende’ terras en de bijzondere constructie die er is gekomen in plaats van de oude schuurdeuren.

Nieuwe gedeeltes

Grote waterpartij op de binnenplaats Landelijke tuinen van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Steen
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Grote waterpartij op de binnenplaats

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Een typische Limburgse boerenhoeve wordt gekenmerkt door zijvleugels. Bij deze boerderij waren de zijvleugels bij een brand echter verloren gegaan. De architect heeft daarom er voor gekozen om deze gedeeltes van de boerderij door middel van een nieuwe houten constructie weer (gedeeltelijk) terug te brengen. En dat zorgt uiteraard voor een heel bijzonder eclectisch beeld. Het hout zorgt nog voor een rustiek randje, maar de uitvoering is overduidelijk een stukje moderne architectuur. En dat zorgt dan weer voor een dynamisch contrast met de oude boerderij.

Prachtige lichtinval

Interieur met grote houten kozijn en industriele betonnen gietvloer Landelijke eetkamers van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Beton
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Interieur met grote houten kozijn en industriele betonnen gietvloer

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Oude boerderijen kunnen soms een beetje donker zijn. Maar dat is hier nu helemaal niet meer het geval! Een prachtige lichtinval is namelijk gegarandeerd doordat er grote ramen geplaatst zijn. En naast de lichtinval kunnen we vanaf deze plek ook al heel mooi een indruk krijgen van het interieur. Het interieur is minstens zo eclectisch te noemen als de buitenkant van het huis. Rustieke en landelijke elementen zijn uiteraard aanwezig, maar dat neemt niet weg dat er ook voldoende plek is overgebleven voor moderne invloeden en een fraai industrieel randje.

Stoer geheel

Inrichting brengt moderne en traditionele elementen samen Landelijke woonkamers van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Beton
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Inrichting brengt moderne en traditionele elementen samen

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Als we iets verder in de leefruimte gaan kijken, dan valt vooral op wat voor stoer geheel dit huis is. En dat komt vooral door het bijzondere industriële tintje dat je hier kunt vinden. De grijze betonnen vloer en de metalen meubels zijn daar mooie voorbeelden van. Wat hier verder in het oog springt, is de mooie overloop die als een loopbrug in de ruimte aanwezig is.

Moderne keuken

Minimalistisch keuk ontwerp Landelijke keukens van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Metaal
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Minimalistisch keuk ontwerp

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

De keuken is ook geen rustiek geheel geworden, maar een stoer modern exemplaar met minimalistische trekjes. Er is een groot fornuis aanwezig, dus een stevige maaltijd bereiden moet geen probleem zijn.

Nog meer licht

Groot daklicht brengt veel daglicht in de ruimte Landelijke studeerkamer van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Aluminium / Zink
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Groot daklicht brengt veel daglicht in de ruimte

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Het voordeel van een verbouwing en een uitbreiding is dat er heel veel zaken goed uitgedacht kunnen worden. We hadden het eerder ook al even over de lichtinval, en die zie je hier ook weer prachtig in beeld gebracht door middel van dit dakraam.

Oude balken

Werkplek met veel daglicht Landelijke studeerkamer van JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR Landelijk Hout Hout
JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Werkplek met veel daglicht

JEANNE DEKKERS ARCHITECTUUR

Met een laatste sfeerbeeld nemen we weer afscheid van deze bijzondere boerderij. Hier onder de oude balken, is een heerlijk licht atelier ingericht. En dat was ook een van de wensen van de bewoners. In deze heerlijke omgeving heb je aan artistieke inspiratie geen gebrek en die kun je zowel buiten als binnen vinden!

Ben je benieuwd naar meer bijzondere boerderijen die op fraaie wijze zijn verbouwd? Dit project moet je dan ook zeker weten gaan bekijken!

Zou je ook wel in een oude boerderij willen wonen? We zijn benieuwd naar jouw wensen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!