De bijzondere eclectische verschijning in de landerijen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De bijzondere eclectische verschijning in de landerijen

Johan van Dijk Johan van Dijk
P30 Moderne huizen van das - design en architectuur studio bvba Modern
Loading admin actions …

Nog niet zo lang geleden werd bekend dat in Vlaanderen de regels voor het bouwen van een huis in de toekomst worden aangescherpt. Maar dat is nu nog niet het geval en dat heeft een groot voordeel voor liefhebbers van bijzondere architectuur: je kunt overal namelijk een heel bijzonder huis laten bouwen. De opdrachtgevers van dit project zijn daarom naar de architecten van DAS uit Leuven gegaan, en hebben een bijzondere eclectische verschijning in de landerijen laten ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Een erg inspirerend project om te bekijken hebben we daarom voor je in de aanbieding. Reis mee naar België om deze unieke woning te bekijken.

Welke stijl?

Begin jij ook direct na te denken over welke stijl je hier kunt zien? Bij ons wat dat namelijk wel het geval! Want het is nog niet eens zo eenvoudig om dit bouwwerk direct in een bepaalde categorie in te delen. Landelijk en rustiek is het in eerste instantie door zowel de locatie als de gebruikte materialen zoals baksteen en hout. En dat geldt ook zeker voor het dak dat uit leistenen bestaat. Maar het geheel heeft ook iets heel ergs moderns. Dat zal je zo meteen aan de andere kant van het huis nog meer gaan zien. Laten we daar ook even een kijkje gaan nemen.

Panoramisch uitzicht

Het moderne is aan deze kant van het huis overduidelijk zichtbaar. Maar vooral het panoramische uitzicht dat je vanuit de woonkamer hebt door middel van de grote glazen wand met schuifdeuren, maakt dit huis zo aangenaam. Dat vind je meestal niet bij oudere landelijke woningen! Verder zie je dat het terras hier over de hele lengte van de woning is aangebracht. Op die manier kun je in de zomer optimaal van deze landelijke plek genieten. En dat maakt het organiseren van een gezellige barbecue wel erg aantrekkelijk.

De omgeving

We hebben het steeds over de omgeving en we benoemden al het panoramische uitzicht, maar je wilt dat natuurlijk ook met eigen ogen zien. Heb je zo een goede indruk? Het uitzicht is zo rustiek en ontspannen. Als je een stressvol bestaan hebt, dan moet je op een plek als deze wonen, want de stress glijdt gelijk van je schouders als je dit beeld ziet. Ook erg fijn is het zeer grote gazon. Leuk voor kinderen om onbezorgd te kunnen spelen. En dat geldt natuurlijk voor het hele gezin: samen een wedstrijdje spelen is hier geen enkel probleem.

Privacy

Hoe open het ontwerp aan de achterkant is, zo gesloten lijkt de voorkant van het huis te zijn. En aangezien het hier de straatzijde betreft, is dat gedaan om de privacy in het huis optimaal te laten zijn. En als je hier staat kun je alsnog genieten van de prachtige architectuur. Het blijft inspireren hoe mooi landelijk, rustiek en modern hier kriskras door elkaar lopen. Erg goed van de architect om dat op deze manier te ontwerpen. En wij hebben daardoor iets moois om van te genieten.

Interieur

Voor we dit huis weer verlaten willen we je ook nog even iets van het interieur laten zien. Deze prachtige keuken met eetkamer is daarvan een goed voorbeeld. Ook hier zijn het moderne en rustieke in een mooie balans gebracht. En ook valt iets minimalistisch niet te ontkennen. We kunnen daarnaast ook nog een glimp opvangen van het uitzicht. Voor wat betreft de kinderen hadden we ook gelijk, de kinderstoel is daarvan het bewijs. Wat heerlijk om hier op te kunnen groeien!

Wil je meer landelijke inspiratie opdoen met een bijzonder eclectisch randje? Dit huis mag je dan ook niet missen!

Aangenaam verrast door dit project? We zijn benieuwd naar je reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!