Uit de Magische doos van een Binnenhuisarchitect: 6 Gratis Geheimen

TILL BEHNE TILL BEHNE
Andrea Stortoni Architetto Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Is je interieur toe aan een opfrisbeurt, maar heb geen idee waar je moet beginnen? En heb je al helemaal geen geld om een binnenhuisarchitect in te huren om dit klusje voor je te klaren? Geen paniek. Wij geven je in dit Ideabook 6 kostbare interieurgeheimen prijs. En dat is zonder dat je er voor hoeft te betalen. Alsjeblieft!

1. Het integreren van meubels

Een trap in de kamer naar een bovenliggende etages is natuurlijk geweldig, maar kan ook veel kostbare ruimte in beslag nemen. Daarom deze eerste tip: laat, zoals hier op de foto, de trap langs de muur lopen en integreer er een tweede meubelstuk in. In dit geval is dat het tv-meubel. Het loopt speels door in de trap en benut meteen de loze ruimte onder de trap.

2. Een bed boven de inloopkast

Als je een kleine ruimte handig moet inrichten, ligt een hoogslaper met daaronder een bank of een bureau voor de hand. Maar voor de hand liggende dingen zijn vaak niet het meest inspirerend of het mooist. Een andere optie is dus om een inloopkast te bouwen en het bed daar bovenop te positioneren. En ook hier geldt weer: hoe subtieler de trap hoe beter.

3. Laag meubilair in lange smalle ruimte

Als je een lange smalle ruimte moet inrichten, is het de kunst om deze optisch zo groot mogelijk te laten lijken. De ultieme tip om dit voor elkaar te krijgen is om zo laag mogelijk meubilair te gebruiken. Hierdoor lijkt de kamer hoger en dus groter. Moet je toch iets groots kwijt, zoals een boekenkast, mag dat alleen aan de korte zijden van de muren.

4. In de keuken de hoogte in

Voor een zo strak en opgeruimd mogelijke keuken heb je veel kastruimte nodig. En dit kun je bereiken door de volledige hoogte van de keuken te benutten. Wees dus vooral niet spaarzaam met de keukenkastjes en stop zeker niet bij één rij. Doe er zoveel mogelijk bovenop, zodat je altijd alles netjes kan opbergen.

5. Kledingkast als scheidingswand

Droom je al je hele leven van een walk in closet, maar heb je daar simpelweg niet genoeg plek voor. Doe het op deze manier. Gebruik je kledingkast als scheidingswand en zo creëer je in je slaapkamer toch een soort inloopkast-gevoel.

6. Gebruik glas als scheidingswand

Heel leuk natuurlijk, de keuken in de woonkamer. Maar soms is het ook fijn als bepaalde ruimtes op een bepaalde manier van elkaar gescheiden zijn. Alleen kan het zo zijn dat als je de keuken afschermt van de woonkamer, je het nodige daglicht verliest en je keuken te donker wordt. Maar als je, zoals op de foto, de scheidingswand tussen keuken en woonkamer van glas maakt, behoud je het licht en de open sfeer en heb je toch een separate keuken en woonkamer.

Meer geweldige de keukens kun je hier bekijken. Wil je ondanks het lezen van dit Ideabook toch nog een binnenhuisarchitect inschakelen, neem dan contact op met een van deze professionals. En meer inspirerende tips voor je interieur lees je in dit Ideabook.

En, voel je je nu rijk, nu je voor al deze tips niet hoeft te betalen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!