Een fantastisch uitgebreid huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fantastisch uitgebreid huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
aanbouw en verbouwing Woonhuis Moderne woonkamers van robin hurts architect Modern
Loading admin actions …

Een vrijstaande woning is vaak ook een ruime woning. Maar het kan door diverse omstandigheden natuurlijk zo zijn, dat je huis een beetje uit z’n jasje is gegroeid. De bewoners van dit huis in het Noord-Hollandse Scharwoude moeten daar ook zo over gedacht hebben. Architect Robin Hurts uit Alkmaar is aan de slag gegaan om een ontwerp te maken voor een uitbreiding van het huis. En het resultaat dat het heeft opgeleverd is erg inspirerend om te bekijken. Reis daarom via de digitale weg met ons mee om dit interessante vernieuwde onderkomen te bekijken.

Uitbreiden en herinrichten

terras achterzijde aanbouw Moderne woonkamers van robin hurts architect Modern
robin hurts architect

terras achterzijde aanbouw

robin hurts architect

Het uitbreiden kwam bij deze woning neer op meer dan alleen maar dat. Flink verbouwen en daarna herinrichten waren een belangrijk onderdeel van het project. Je ziet op de foto nog net een stukje van het oude huis en kunt je goed voorstellen hoeveel de ruimte wel niet vergroot is. Erg leuk is natuurlijk de loungeset die al op het terras is opgesteld. Verder valt op dat je eenvoudig door middel van de schuifdeuren één groot geheel van het terras en de woonkamer kunt maken. Heerlijk om in de zomer lekker van te genieten.

Inspirerende woonkamer

tuinkamer gedeelte aanbouw Moderne woonkamers van robin hurts architect Modern
robin hurts architect

tuinkamer gedeelte aanbouw

robin hurts architect

De woonkamer is een ontzettend inspirerende ruimte om te zien. Wat een geweldige sfeer heerst hier! Een moderne stijl is gebruikt met een fraai rustiek randje. En dat geeft een erg ontspannen gevoel. De open haard is daarbij een mooie blikvanger die op koude dagen voor heel veel extra warmte en gezelligheid kan zorgen. Maar ook de manier waarop de tv in de muur is verwerkt kun je onthouden als erg goed idee. Verder is de leuke aankleding met accessoires ook zo leuk om te zien.

Licht van boven

tuinkamer zijde aanbouw Moderne woonkamers van robin hurts architect Modern
robin hurts architect

tuinkamer zijde aanbouw

robin hurts architect

Zoals je vaker bij de uitbreiding van een huis ziet, kan er gebruik gemaakt worden van een dakraam. En dat is hier dan ook het geval, met een zeer fraai licht van boven als gevolg. Het andere raam, dat bestaat uit de schuifdeur naar het terras, biedt een leuk uitzicht op de tuin. En daar zie je een schitterend landelijk beeld!

Ruimte

Een aanbouw of een uitbreiding van een huis is bedoeld om meer ruimte te creëren. En dat is hier dan ook heel erg goed geslaagd. Moet je maar zien hoe heerlijk ruim deze ruimte tussen de woonkamer en de eetkamer aanvoelt. Een fraai dressoir met een mooi kunstwerk kleden deze ruimte zeer sfeervol aan. Je voelt de eclectische sfeer op deze plek ook weer zo heerlijk.

Eetkamer en keuken

eetgedeelte aan open keuken Moderne eetkamers van robin hurts architect Modern
robin hurts architect

eetgedeelte aan open keuken

robin hurts architect

Alhoewel er sprake is van een open ruimte, staan de woonkamer, eetkamer en keuken redelijk op zichzelf. En waar het op eten aankomt, is hier meer dan voldoende ruimte om met een groot gezelschap aangenaam culinair te genieten. Een leuke tafel met dito stoelen die perfect bij de sfeer passen zijn daarvoor geplaatst. De keuken zelf heeft een wat meer rustieke uitstraling. Vooral erg fijn aan de keuken is ook de ruimte die je er hebt om lekker te kunnen koken.

Koken met uitzicht

We laten je de keuken nog een keer zien, maar nu met het uitzicht dat je hebt tijdens het koken. Op die manier kom je nog meer tot rust, wat een heerlijk groen beeld.

Verborgen minibar

bar voorzien in inbouwkast Moderne woonkamers van robin hurts architect Modern
robin hurts architect

bar voorzien in inbouwkast

robin hurts architect

Deze verborgen minibar in de woonkamer kwamen we ook tegen en die willen we je zeker niet onthouden! Leuk om je gasten mee te verrassen en uiteraard voor eigen gebruik ook zeer aantrekkelijk. Op die manier kun je nog meer genieten van dit fraaie uitgebreide en verbouwde huis.

Wil je nog een leuke woning bekijken die op inspirerende wijze is verbouwd? Dit project moet je dan ook zeker niet missen!

Wat vind jij van de sfeer in dit huis? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!