Oud arbeidershuisje met bijzondere uitbreiding | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oud arbeidershuisje met bijzondere uitbreiding

Johan van Dijk Johan van Dijk
arbeiderswoning 1904 getransformeerd Industriële keukens van architectenbureau Huib Koman (abHK) Industrieel
Loading admin actions …

Bij homify kun je heel veel uitbreidingsprojecten vinden van oude huizen in het Verenigd Koninkrijk. Maar heb jij je altijd al afgevraagd hoe zoiets er op Nederlandse bodem uit kan komen te zien? In het Brabantse Vught hebben we een prachtig voorbeeld voor je gevonden. Architectenbureau Huib Koman is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en wij laten je resultaten dan ook graag zien. Het is erg leuk om te zien hoe Nederlandse experts een eigentijds ontwerp hebben gemaakt voor een typisch Nederlands huis. Kijk lekker mee en laat je zeker inspireren als je van plan bent om je eigen oude woning uit te gaan breiden.

Authentiek huisje

Aan de rand van de binnenstad of het centrum van grotere Nederlandse plaatsen kom je ze vaak tegen: authentieke kleine huisjes die vaak onder de noemer van arbeiderswoning of schipperswoning te koop worden aangeboden. Charmante huisjes om te zien, zeker als de voorgevel in prachtige oude staat is opgeknapt. Maar er is wel vaak een probleem met deze huizen: de ruimte die je er binnen kunt vinden. Ruwweg een eeuw geleden werd er natuurlijk heel anders gebouwd dan nu, en dat zorgt vaak voor woningen met vele kleine en hokkerige kamertjes. Dat was ook zo bij dit huis, maar je zult snel genoeg gaan zien dat het nu helemaal anders is!

Eigentijdse uitbreiding

Niet alleen de (toekomstige) bewoners van dit huis vonden het gebrek aan ruimte een bezwaar, de buren dachten er net zo over! Maar zeg nou zelf, deze uitbreiding is toch wel de leukste om te zien! Een fraai glazen geheel dat zorgt dat het binnen lekker licht en ruim geworden is. En niet alleen de begane grond is er qua woonruimte op vooruit gegaan, ook boven is het wat ruimer geworden. Mooi om vanbuiten te zien, maar we zijn natuurlijk nog meer benieuwd naar het interieur.

Open concept

Vanuit de uitbreiding van de woning kijk je zo naar het oude gedeelte. Er is gewerkt met een open concept: alle leefruimtes op de begane grond zijn zonder muren bij elkaar te vinden. Of dat zullen ze in ieder geval zijn, want de inrichting moest nog worden geplaatst toen deze foto’s zijn gemaakt. Duidelijk is in ieder geval dat de oude hokkerige kamers zijn verdwenen en dat je kunt genieten van een heerlijke ruimte.

Eclectische stijl

De stijl van de uitbreiding wijkt duidelijk af van de oorspronkelijke woning, dat was al wel duidelijk. Maar pas binnen kun je goed zien op wat voor geweldige eclectische manier dit vormgegeven is. Een fraaie moderne combinatie van rustieke en industriële elementen is te zien. De rustiek aandoende keuken past daar ook perfect bij. Alleen moet er nog wel een klein beetje worden afgewerkt en moet de tuin ook nog even worden aangepakt. Als dat allemaal klaar is, dan heb je een geweldige woonruimte.

Close-up

Nog even een mooie close-up van de keuken. Koken kun je hier op het grote gasfornuis al en het kookgerei is ook al gearriveerd. Nog even een paar leuke lampjes en het is helemaal af. Let hier verder vooral even op de prachtige lichtinval die je vanboven hebt.

De plattegrond

Als laatste kunnen we je nog even de plattegrond van het vernieuwde huis laten zien. Vooral beneden zie je dat het huis bijna een keer zo groot is geworden als het om de oppervlakte gaat. Boven vind je een slaapkamer, een badkamer en een grote overloop die ook als aparte (slaap)ruimte gebruikt kan worden. En tot slot is er ook nog een zolderverdieping. Een heerlijke woning!

Wil je meer bijzondere uitbreidingen zien? We adviseren je dan om dit interessante project ook even op te zoeken.

Aangenaam verrast door deze uitbreiding? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!