6 unieke manieren om je muren te decoreren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 unieke manieren om je muren te decoreren

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische spa's van Förstl Naturstein Minimalistisch
Loading admin actions …

Muren zijn net als grote schildersdoeken: grote lege ruimtes die wachten om gevuld te worden met leven en kleur. Maar soms vergeten we dit of laten we deze ruimte gewoon leeg en benutten we de mogelijkheden die deze ruimtes ons bieden eigenlijk niet. En dat is jammer. Om die reden hebben we 6 mooie en unieke manieren voor je verzameld waarmee ook jij je muren kunt decoreren. Zo transformeer je je muur van eenvoudig en wat saai tot het meest aantrekkelijke element van je huis. En je hoeft niet direct al je muren radicaal te veranderen. Wanneer je een ruimte die nieuwe look wilt geven dan is een enkele muur vaak al meer dan genoeg! Kijk je mee?

​1. De natuurlijk look van vezelcementplaten

Vezelcementplaten zijn de ideale gevelbekleding voor buitenshuis. Ze zijn duurzaam, vragen weinig onderhoud en worden niet negatief beïnvloed door weersomstandigheden vanwege de lage vochtopname en zijn bovendien zeer geschikt als geluidsisolatie. Ze worden gemaakt met een combinatie van cement met synthetische organische vezels en water. Het heeft een zeer interessante en veelzijdige look die je kunt aanpassen aan elke omgeving – van het platteland tot modern.

2. Breng warmte binnen met hout

Hout op de muur is een echte klassieker en is daarom ook zeer populair als muurdecoratie. De voordelen van dit materiaal liggen voor de hand: het creëert een warm, maar tegelijkertijd ook fris en levendig effect. Het ademt, is onderhoudsvriendelijk, economisch, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.

3. De transparantie van glas

In de moderne architectuur speelt glas een belangrijke rol en wordt daarom ook steeds meer gebruikt in interieur en exterieur design. Met glas kun je bovendien energie besparen waardoor het dus ook milieuvriendelijk is en het zorgt voor een grotere interactie tussen de verschillende ruimtes. Het is ideaal voor woningen met open of semi-open structuur waardoor je verschillende ruimtes kunt afbakenen of het kunt gebruiken voor deuren en grote ramen met uitzicht op de tuin, balkon of terras. Afhankelijk van je voorkeuren zijn er vele toepassingen mogelijk. Denk ook eens aan een volledige muur van ondoorzichtig, gekleurd of transparant glas.  

4. Duurzaam kunststof

modern  door BBM, Modern
BBM
BBM

Heb je een oude muur die volledig gerenoveerd moet worden? Denk dan eens aan PVC panelen: ze zijn eenvoudig te installeren, economisch en duurzaam. De meest voorkomende varianten zijn vinyl en PVC die je in allerlei verschillende stijlen en thema's vindt. Bovendien kunnen deze materialen in elke denkbare kleur en vorm worden ontworpen zoals bijvoorbeeld de prachtige 3D panelen die we in dit voorbeeld zien. Een belangrijk kenmerk van dit materiaal is dat het poreus is en dus regelmatige ventilatie vereist om vochtvorming te voorkomen.

5. Een tegel met uniek patroon

Tegels op je muren zijn de ideale oplossing voor wanden die permanent worden blootgesteld aan vocht en damp en daarom zien we ze vooral in de badkamer en keuken. Maar je kunt ze ook in andere ruimtes gebruiken als muurbekleding. Kies eens voor wat anders en bekleed een enkele muur met tegels in een mooi geometrisch patroon! Je kunt ook rustig variëren met verschillende tegelsoorten in dezelfde ruimte.

6. De natuurlijke look van natuursteen

Natuurlijke materialen zijn zeer actueel in het ontwerp van moderne huizen. En we zien ook steeds vaker dat tegels worden gebruikt als interieurbekleding. Het grote voordeel is de enorme verscheidenheid aan soorten. Van marmer voor klassieke en elegante ontwerpen tot aan riviersteen voor omgevingen die zijn gericht op ontspanning. De veelzijdigheid van natuursteen, de duurzaamheid en het gemak waarmee je het reinigt hebben dit tot favoriet materiaal van veel mensen en interieurdesigners gemaakt. En welk materiaal vind jij het mooist?

Betoncement op je gevel.. wow!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!