Dit wist jij nog niet over vloerverwarming! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Dit wist jij nog niet over vloerverwarming!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische woonkamers van INTERAZULEJO Minimalistisch
Loading admin actions …

Hoe heerlijk is het om lekker warme voeten te hebben tijdens deze koudere en gure winterdagen. Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam warme vloer en prettige warmte in je huis. Bovendien is het milieuvriendelijk, gezonder en levert het een besparing op. Zeker wanneer je een 'koudere' vloer overweegt zoals bijvoorbeeld tegels of linoleum dan is het zeker de moeite waard om even na te denken over deze vorm van verwarming. Maar hoe plaats je deze nu eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen? We zetten alles even voor je op een rij… .

​Wat is vloerverwarming en hoe werkt het?

Moderne eetkamers van GIASIL Modern

Vloerverwarming is een soort stralingspaneelsysteem dat bestaat uit een complexe structuur van leidingen onder de vloer of vloerbedekking. Bij lage temperatuur verspreidt de warmte zich homogeen door middel van het water dat door de buizen stroomt.

Veelzijdig en geschikt voor vele soorten vloeren

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je vloerverwarming gebruiken met zeer veel verschillende soorten vloeren. De moderne technologie zorgt ervoor dat je dit stralingssysteem onder verschillende soorten vloeren kunt plaatsen – van parket tot tegels – waarbij het zorgt voor een maximum aan comfort in je hele huis. Wanneer je interesse hebt in vloerverwarming dan kan de expert je meer informatie geven hoe je dit het beste kunt plaatsen onder jouw type vloer.

​Een milieuvriendelijke oplossing

Moderne garage van GIASIL Modern

Velen weten dit niet, maar kies je voor vloerverwarming, dan levert dit ook grote voordelen op voor het milieu. Dit komt omdat vloerverwarming werkt met lage temperaturen (30 ° – 40 ° C in plaats van 70 ° – 80 ° C bij traditionele radiatoren). Daardoor is het een oplossing die perfect past bij duurzame energiesystemen zoals warmtepompen of thermische zonnepanelen. Bovendien kun je met vloerverwarming aanzienlijk op je energierekening besparen. Daarbij geldt wel dat het vloeroppervlak dan goed geïsoleerd moet zijn om te voorkomen dat de warmte 'weglekt'.

Een oplossing waarmee je flink kunt besparen

van GIASIL

Naast een energiebesparing zorgt vloerverwarming ook voor een aanzienlijke besparing in termen van efficiëntie, en dan hebben we het nog niet eens over de subsidie van de overheid waar je soms recht op hebt na de installatie van vloerverwarming omdat dit een energie-upgrading betreft. Wil je graag ook op andere manieren besparen op je energierekening? Dan raden we je ook 6 trucs voor een lagere energierekening aan om even door te lezen.

​Eenvoudig te installeren en te onderhouden

In tegenstelling tot wat je zou denken is vloerverwarming vrij eenvoudig te installeren zonder negatieve invloed op de bestaande vloer. Met zijn gereduceerde hoogte van slechts 17 mm kan vloerverwarming ook onder een vorige vloer worden geïnstalleerd. En omdat het een structuur is die wordt gekenmerkt door een elementaire bewerking vraagt het weinig onderhoud. 

Een oplossing waarbij je je meubels kunt plaatsen waar je maar wilt

De installatie van vloerverwarming is de ideale oplossing voor kleinere ruimtes want – dankzij het ontbreken van radiatoren – biedt dit de mogelijkheid om alle beschikbare ruimte langs de muren te benutten voor je meubels. Dit garandeert volledige vrijheid voor de inrichting van je huis.

​Een oplossing die zorgt voor een gezondere omgeving

Vloerverwarming is ook de beste oplossing voor mensen met een allergie zoals bv. huisstofmijt, omdat deze dankzij de speciale technologie de vorming van schimmel en stof in huis vermindert waardoor de omgeving gezonder wordt. Het is wel belangrijk om met vloerverwarming de vochtigheid in huis op het juiste peil te houden zodat de omgeving ook weer niet te droog wordt.

​De ideale oplossing voor een gezellig en comfortabel huis

Eindelijk is er een uitstekende oplossing voor gezinnen met kinderen want met vloerverwarming kun je ook in de winter op blote voeten door je huis lopen en op de grond spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kou. Het is de perfecte afwerking voor het creëren van gezellige, comfortabele en meer intieme ruimtes, bijvoorbeeld in de slaapkamer of de badkamer. 

Besparen met vloerverwarming? Dat is nieuw voor ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!