Top 5 van de week: gezinswoningen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: gezinswoningen

Laura ter Meer Laura ter Meer
Amsterdam Keizersgracht Moderne slaapkamers van Ethnic Chic - Home Couture Modern
Loading admin actions …

Deze week draait het allemaal om de gezelligheid van het gezin en hoe dit in huis ingevuld kan worden. Sommigen kiezen ervoor om de kids lekker te verwennen met een slaapkamer waar van alles te beleven valt. Anderen willen liever niet te veel afgezonderd zijn van hun kinderen en kiezen er zelfs voor om van de kinder- en woonkamer één te maken. Hoe in huis vorm wordt gegeven aan een warm en gezellig nest, hangt helemaal af van jou. Wel willen je middels dit Ideabook laten zien hoe andere gezinnen middels architectuur en interieurdesign van hun woning een thuishaven maakten, een plek waar zij zich terugtrekken bij hun dierbaren. 

Lees daarom snel verder en laat je inspireren door de volgende knusse gezinswoningen. 

1. Blijf voor eeuwig bij me

Moderne kinderkamers van homify Modern

Wordt niet ouder, blijf voor eeuwig bij me, de slogan op de poster spreekt boekdelen. Dat hier een hechte familie woont, blijkt ook uit de stoel voor paps of mams waar 's avonds vast en zeker vele boekjes uit voorgelezen worden. Vader en moeder cijferen zichzelf overigens niet weg voor hun dochter: roze, de lievelingskleur van vele jonge grieten, wordt mooi aangevuld met zwart-wit; een Scandinavische inrichting in dit huis lijkt ons niet zeer onwaarschijnlijk. 

2. Master bedroom

Amsterdam Keizersgracht Moderne slaapkamers van Ethnic Chic - Home Couture Modern
Ethnic Chic – Home Couture

Amsterdam Keizersgracht

Ethnic Chic - Home Couture

Een gezinswoning betekent veel zondagse ontbijtjes op bed, natuurlijk lekker bij papa en mama. Gezellig met z'n allen in hetzelfde grote bed waar plek is voor iedereen  Na afloop fijn de deuren open en met het gezin dolle pret in de tuin of, als jij met je gezin in een stedelijk appartement woont, een frisse neus halen op het balkon. De textiel- en decoratiekeuze van de bewoners draagt vast bij aan dit wellicht geïdealiseerde beeld van warmte en knusheid. Wij zien het in ieder geval al helemaal voor ons!

3. Gezinsuitbreiding

Moderne uitbreiding woning Spanbroek Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne uitbreiding woning Spanbroek

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Gezinsuitbreiding vraagt om een uitbouw. En waar beter dan aan de woonkamer, de sociale kern van ieder huis. Er ontstaat zo meer ruimte om tijd met het gezin door te brengen. Of je nu samen spelletjes aan tafel wilt spelen, de tv aan wilt zetten of uitgebreid wilt dineren, in deze uitbouw kan het allemaal. 's Zomers gaat vanzelfsprekend de grote glazen deur open en wijkt het gezin uit naar buiten, waar heerlijk gespeeld en gebarbecued kan worden. Let ook even op het gazon en het boompje: kan het nog huiselijker?

4. Gezinswoning op het platteland

de woning opent zich naar het landschap Moderne huizen van De Witte - Van der Heijden Architecten Modern
De Witte – Van der Heijden Architecten

de woning opent zich naar het landschap

De Witte - Van der Heijden Architecten

Deze moderne woning is het resultaat van de woonwensen van een groot gezin. Herman en Bert van der Heijden waren verantwoordelijk voor de bouw, en dat zij een echt thuis voor het gezin hebben verwezenlijkt blijkt wel uit deze foto. Het exterieur laat een mooie samensmelting zien van steen, staal en hout – een warme combinatie die een gezinswoning niet misstaat. De omgeving van de woning, de vrije natuur, maakt het dé ideale plek om te vertoeven met het gezin. 

5. Magische tuin

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem

Biesot

Zo'n gezinsvriendelijke tuin als deze zien we maar zelden. Lekker badderen in het zwembad en loungen in het zitgedeelte – in deze tuin kan ieder zich vermaken. Tijdens de lunch- en avonduren komt iedereen samen voor een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd. Voor de nodige privacy is er een heg in de tuin geïnstalleerd. Een goed idee van de bewoners is de grote boom waar iedereen beschutting kan vinden – handig voor de zomerse dagen!

Jaloers op deze tuin? Waarom schakel je dan geen hovenier in? Die kan vast iets voor je betekenen! 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!