Voor een echt schoon huis moet je deze 6 dingen zeker weggooien! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor een echt schoon huis moet je deze 6 dingen zeker weggooien!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne kleedkamers van meine möbelmanufaktur GmbH Modern
Loading admin actions …

Een schoon en fris huis, dat willen we toch allemaal. Regelmatig schoonmaken is dan ook een vereiste. Maar het is vechten tegen de bierkaai, als je een aantal belangrijke zaken niet in acht neemt. In dit Ideabook daarom 6 zeer belangrijk tips voor een echt schoon huis. Weggooien is het nieuwe schoonmaken.

Vaat- en schoonmaakdoekjes

Natuurlijk, je hebt vaat- en schoonmaakdoekjes nodig om je huis fris te houden. Maar als je deze niet regelmatig vervangt, ben je in wezen meer vuil en bacteriën aan het verspreiden, dan dat je wegpoetst. Sommige doekjes kun je in de was gooien en opnieuw gebruiken. Maar eens in de zoveel tijd is het ook zeker aan te raden de doekjes gewoon weg te gooien.

Versleten schoenen

Closet Space Moderne kleedkamers van homify Modern
homify

Closet Space

homify

Het is altijd lastig om afstand te doen van je schoenen. Je weet nog precies waar je ze heb gekocht, naar welke feestjes je ze hebt gedragen en wat voor andere spannende dingen je er nog mee gedaan hebt. Maar op een gegeven moment verzamelen ze echt alleen nog maar stof en kun je ze maar beter weg doen. En het uitstallen van je versleten schoenen maakt je huis ook niet per se mooier.

Tijdschriften

En hetzelfde geldt eigenlijk voor je tijdschriften. Heel verleidelijk om ze allemaal te bewaren. Maar de Libelle van 1997 ga je echt niet meer lezen. Dus weg ermee. Ze nemen kostbare ruimte in beslag, dus je kan ze beter naar de papierbak brengen. Mochten er nou toch nog wat acceptabele exemplaren tussen zitten, kan je ze ook altijd nog naar de kringloopwinkel brengen.

Oude pannen en servies

modern  door simplehuman, Modern
simplehuman

50.2cm pull-out organiser

simplehuman

Kijk ook eens met een kritische blik in je keukenkastjes en wees eerlijk tegen jezelf: wat gebruik je nou echt nog? Die oude aangekoekte pan, dat kommetje met een kleine barst erin en dat bord met Mickey Mouse er op. Nee, je hebt ze de afgelopen 5 jaar niet meer gebruikt en zal datt ook de komende 50 jaar niet meer doen. Weg dus.

Voedsel over datum

Bespoke oak larder Landelijke keukens van homify Landelijk
homify

Bespoke oak larder

homify

En als je toch bezig bent de kastjes uit te ruimen, neem dan ook de voorraadkast mee. Daar staan ongetwijfeld een hoop etenswaren die stiekem al een paar maanden over de datum zijn. Sorteer dat dus uit en gooi alles weg wat niet meer houdbaar is. Kleine tip: als iets tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, maar je weet eigenlijk zeker dat je het niet meer gaat eten. Breng het naar de Voedselbank!

Vaal beddengoed

En ook in de kast met beddengoed ligt een hoop stof voor zich weg te kwijnen. Je koopt door de jaren heen nieuw beddengoed en lakens en daarmee komen bepaalde exemplaren onder op de stapel te liggen. Deze worden niet meer gebruikt, want het is ook geen gezicht meer. Weg ermee, dat schept heerlijk weer een beetje ruimte in de kast.

Fijne opgeruimde slaapkamer is kun je hier bekijken. Professionals die je kunnen helpen bij een opgeruimd en georganiseerd huis, vind je hier. En in dit Ideabook geven we je nog meer handige opruimtips.

Wees eens eerlijk. Hoe schoon is jouw huis? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!