25 manieren om het beste uit je kleine huis te halen (deel 2) | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

25 manieren om het beste uit je kleine huis te halen (deel 2)

Stoa. Stoa.
Belsize Park van Coupdeville
Loading admin actions …

We hopen dat je enthousiast bent over onze eerdere reeks top-ideeën. We lieten je al goede tips zien om het beste uit je kleine huis te halen. Vandaag laten we je nog een keer zien hoe je jouw woning praktisch kunt inrichten en het maximale uit de beschikbare woonruimte kunt halen. Zo beleef je veel meer plezier aan je woning. Je kunt je ondertussen laten inspireren door de inrichting en de designs.

14. Berg CD- /DVD-hoesjes goed op

Belsize Park van Coupdeville
Coupdeville

Belsize Park

Coupdeville

Ben je een fan van muziek en films, heb je een uitgebreide collectie? Zorg er dan voor dat je de hoesjes een goede plek geeft. Sommige mensen stapelen ze op als een toren of laten ze rondslingeren. Op dit voorbeeld zie je hoe het ook kan: netjes opgeborgen in de kast ziet de kamer er strak en luxe uit. Een expert helpt je bij de inrichting van je woning.

15. Zorg voor genoeg opbergplekken

Een kleine woning kan snel rommelig worden. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergplekken hebt. Hier op de foto zien we er een goed voorbeeld van: manden en doosjes zijn een goede opbergplek, ook de lades in de kasten zorgen voor een nette look. Een handige tip: je klein geld op een plek bewaren, om de zoveel tijd naar de bank brengen en het gespaarde geld gebruiken voor de inrichting van je woning. Met een architect bouw je snel je droomhuis.

16. Koop een shredder

Shawfield Street Klassieke studeerkamer van Ardesia Design Klassiek
Ardesia Design

Shawfield Street

Ardesia Design

Het is misschien een beetje een vreemde tip, maar we adviseren een shredder aan de schaffen. Met zo’n ding ruimt het lekker op: alle documenten die niet meer nodig zijn haal je er doorheen. Zeker met gevoelige informatie op de papieren is het een echte vriend in de huishouding.

17. Denk na over de beschikbare ruimte

We zien vaak slaapkamers voorbij komen waarbij er veel in een kleine ruimte staat. Soms is dat mooi, vaak oogt het rommelig. Onze experts adviseren dan ook om eerst de afmetingen van de kamer in kwestie goed in je op te nemen om vervolgens na te gaan denken over wat je met de kamer wilt. In het voorbeeld op de foto was het voor de kamer en de sfeer daarin beter om één groot meubelstuk te plaatsten. Zo wordt de ruimtelijkheid hier behouden!

18. Kies neutrale tinten en rustige patronen

Living room : Neutral tones Minimalistische woonkamers van In:Style Direct Minimalistisch
In:Style Direct

Living room : Neutral tones

In:Style Direct

Veel mensen kiezen voor drukke patronen en sprekende kleuren in kleine huiskamers. Dat mag natuurlijk, maar heel vaak zien we wel dat deze keuze ervoor zorgt dat de kamer druk en op elkaar gepropt overkomt. Veel beter is het (als je van een rustig design houdt) om te kiezen voor neutrale tinten en rustige patronen. Dan wordt de ruimte niet zo opgeslokt en weerkaatst het daglicht extra goed zodat de kamer groter lijkt. Als je dan ook nog een spiegel plaats in de kamer zit je helemaal goed!

19. TV aan de muur

Hang je platte TV aan de muur, want daar is hij voor ontworpen. Het levert je extra ruimte op omdat er geen kast geplaatst hoeft te worden. Nu kon er in deze kamer een haard geplaatst worden! Wat een sfeer!

20. Kies voor transparantie

Dit voorbeeld maakt het duidelijk hoe belangrijk transparantie in je kamer is. Kies voor doorzichtig glas in de douche. Nu is de douchecabine lekker licht en je kijkt door de ruimte heen. Dat zorgt voor een gevoel van vrijheid!

21. Lades onder de wastafel

Erg handig om je persoonlijke badspullen in op te bergen. Deze lades zien er erg strak uit en zorgen voor en nette badkamer omdat je spullen uit het zicht liggen.

22. Planken boven het toilet

Beautiful Classic Bathroom Klassieke badkamers van homify Klassiek
homify

Beautiful Classic Bathroom

homify

Net zoals de lades zijn planken in de douche erg belangrijk. Boven het toilet van deze badkamer zien we ze hangen. Nu heb je extra ruimte om je spullen op te leggen. Wat een bijzondere inrichting heeft deze badkamer trouwens!

23. Kies leuke patronen om je wanden langer te maken

Voor een wand in de hal is het leuk om een van deze patronen te kiezen. Ze roepen namelijk de illusie op dat je wand langer is. Zo lijkt de hal ook groter. In een woonkamer wordt zo’n patroon snel te druk, maar misschien heb jij wel een geweldig idee waardoor dit niet gebeurt. Be creative!

24. Voeg een tweede rail toe aan je kast

Een zeer eenvoudige tip: voeg een tweede rail toe aan je kast. Zo kun je namelijk meer shirts, jassen en wat niet al ophangen, waardoor er geen kreukels meer in komen!

25. Richt een inloopkast in

Als je de mogelijkheid hebt kiest dan voor een inloopkast. Neem een kamer die door zijn vorm niet erg geschikt is als slaap- of studeerkamer, of ontwerp zo’n kamer. Deze ruime kamer is slim ingericht, zie de kasten, en door het vele daglicht krijg je een goed beeld van je garderobe. Het is de droom van iedere fashion lover! 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën! 

Welke ideeën ga jij toepassen? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!